Gombócdömping - ma féláron fagyizhatunk

doszerk - 2015. május 8. 7:45

Országszerte már több mint 450 fagylaltozó csatlakozott az idei magyar kézműves fagylalt napja programjához, amelynek keretében pénteken ismét féláron kínálják a jeges édességet a fagyik szerelmeseinek. Városunkban is!

Róth Péter fagylalttechnológus, a rendezvény egyik főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy a május 8-i dátum szimbolikus, hiszen a hónapot jelölő római szám, a V fagylalttölcsért, a 8-as szám pedig 2 gombócot jelképez.

'Ahogy például a torkos csütörtök rendezvénye, úgy mi is igyekszünk visszaterelni az embereket a hazai vendéglátáshoz. Szükség van arra, hogy visszatérjenek a botra fagyott jégkrémtől a kézműves és jó minőségű fagylaltokhoz' - fejtette ki Róth Péter.

A szervező szerint ma Magyarországon megközelítőleg 1500 cukrászda és fagylaltozó működik. Alacsony költségvetéséhez és a kis szervezőcsapathoz képest komoly tömegeket képes megmozgatni a rendezvény, melyhez idén 453 fagylaltozó csatlakozott, lefedve szinte az egész ország területét.

DUNAÚJVÁROS, Lobogó út 1.    Jakó Cukrászda  
DUNAÚJVÁROS, Szórád M u 22. CsoKiss Manufaktúra  
DUNAÚJVÁROS, Vasmű út 21.    Adria fagyizó  
DUNAÚJVÁROS, Vasmű út 5.    Jakó Cukrászda  

'Az éltetett bennünket, hogy igazi jókedvformáló programot hozzunk létre, és azoknak is elérhetőbbé tegyük a fagylaltozás nyújtotta néhány perc boldogságot, akik számára akár egy gombóc megvásárlása is megterhelő lehet' - fogalmazott Róth Péter.

Az akcióban résztvevő fagylaltozók egy része amellett, hogy féláron kínálja termékeit, azt is vállalta, hogy ajándék fagylalttal kedveskedik egy-egy választott gyermekintézményben, kórházban, egyéb intézményben, melynek nevét az üzletben is feltüntetik.

Forrás:MTI

A rovat további hírei: Mozaik

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!