Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jegy a jegyben - DUDIK-karszalaggal ingyen mozi

2015. május 28. (csütörtök) 18:40 - Ónodi Zoltán

A DUDIK-ra érvényes karszalaggal a fesztivál második és harmadik napján a moziba is bele lehet rándulni egy jó kis filmre, méghozzá ingyen.

A 2015-ös DUDUK-os karszalagoddal június 12-13-án ingyen látogathatsz el a Dózsa Moziba egy nem minden napi vetítésre. A Balaton Method egészestés filmjét lehet majd megnézni, ami egy mai magyar zenei tablóként foglalja össze a zenei impulzusokat, 17 zenekar és több száz zenész közreműködésével. Többek között a Quimby, az Elefánt, a Punnany Massif és a Subscribe is helyett kapott a filmben. Balatonföldvártól Vászolyig mindenhonnan láthatunk egy-egy pillanatot, koncertfelvételt kedvenc zenekarainktól. Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr álma valósult meg ezzel a vásznon, akik szerették volna egybe csomagolni a legmeghatározóbb együtteseket.

A DUDIK szervezők elárulták: a pénteki vetítés után érdemes maradni a mozi téren, hisz egy meglepetéssel várják az érdeklődő fesztivál rajongókat.

A rovat további hírei: Kultúra

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 04. (csütörtök)

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.