Dunaújváros Hetilap

Kiszélesítik a Papirgyári út végét, már stabil a Petőfi iskola hídja

2015. május 9. (szombat) 17:26 - Pálinkás István

A  Papírgyári út és a 6-os út csomópontjánál útjavításokat végeznek. A DVG Zrt-nél megrendelt és általuk megvalósított munkálatokat minden szempontból indokoltnak tartotta az önkormányzat már korábban is- tájékoztatta portálunkat Nagy Zsolt, a cég vállalkozási, műszaki és ingatlankezelő ágazatvezetője.

Ez az útcsatlakozás a jelenlegi útpadka felújítását igényelte annak ellenére, hogy a tavalyi évben egyszer már megtörtént a régi nemesített zúzottkő padka helyreállítása. Ebben a kereszteződésben rendkívül erős kamionforgalom van a déli részen található cégek, termelőegységek (Dunaferr, Hamburger Hungária) miatt. Ezért született az egyeztetések nyomán az a döntés, hogy betonút alappal készül a nemesített zúzott kő padka helyett, szélesítéssel, ami szükségszerű például a Lokomotív útról kijövő és fordulni kívánó teherszállító kamionok miatt. Jelenleg az útpadka szélesítése és megerősítése történik a Lokomotív úti kereszteződéstől a 6-os útig.
A beton alépítményt kapó út padkát szegélykővel támasztják meg a kivitelezők, majd aszfaltszőnyegezéssel fejezik be a megkezdett padkarész megújítását. Ezáltal könnyebb és biztonságosabb lesz a közlekedés mind a Papírgyári útról kanyarodóknak, mind pedig a teherszállításban közlekedőknek egyaránt.

Elkészült továbbá a Petőfi iskola bejárati híd vasbetonpilléreinek megerősítése is. A DVG Zrt. ágazatvezetője hozzátette, május végéig a legapróbb műszaki részletekig befejezik a munkát.

A régi híd alatt elrozsdásodott betonacélt speciális javító anyaggal kezelték a szakemberek, majd elhelyezték a HE-A 300-as acél hídtartókat, miután a vasbetonszerkezet megerősítése is elkészült. A betonkozmetikai javításokat, műkő padkák készítése, majd az aszfaltozás követi. A meglévő korlátok is felújításra kerülnek, a legvégén a térvilágítási oszlopokat is elhelyezzük a felújított hídpályára. Szép ballagási ünnepe lehet majd diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt.

A rovat további hírei: Közélet

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

2020. július 10. (péntek)

Fontos problémára hívta fel a lakosság figyelmét Orosz Csaba: a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője Mészáros László, a DVG. Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője társaságában a táborállási területen keletkezett zöldhulladék nem megfelelő elhelyezésére, és az ezzel járó kockázatra, veszélyre figyelmeztet.

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!