Dunaújváros Hetilap

Kiszélesítik a Papirgyári út végét, már stabil a Petőfi iskola hídja

2015. május 9. (szombat) 17:26 - Pálinkás István

A  Papírgyári út és a 6-os út csomópontjánál útjavításokat végeznek. A DVG Zrt-nél megrendelt és általuk megvalósított munkálatokat minden szempontból indokoltnak tartotta az önkormányzat már korábban is- tájékoztatta portálunkat Nagy Zsolt, a cég vállalkozási, műszaki és ingatlankezelő ágazatvezetője.

Ez az útcsatlakozás a jelenlegi útpadka felújítását igényelte annak ellenére, hogy a tavalyi évben egyszer már megtörtént a régi nemesített zúzottkő padka helyreállítása. Ebben a kereszteződésben rendkívül erős kamionforgalom van a déli részen található cégek, termelőegységek (Dunaferr, Hamburger Hungária) miatt. Ezért született az egyeztetések nyomán az a döntés, hogy betonút alappal készül a nemesített zúzott kő padka helyett, szélesítéssel, ami szükségszerű például a Lokomotív útról kijövő és fordulni kívánó teherszállító kamionok miatt. Jelenleg az útpadka szélesítése és megerősítése történik a Lokomotív úti kereszteződéstől a 6-os útig.
A beton alépítményt kapó út padkát szegélykővel támasztják meg a kivitelezők, majd aszfaltszőnyegezéssel fejezik be a megkezdett padkarész megújítását. Ezáltal könnyebb és biztonságosabb lesz a közlekedés mind a Papírgyári útról kanyarodóknak, mind pedig a teherszállításban közlekedőknek egyaránt.

Elkészült továbbá a Petőfi iskola bejárati híd vasbetonpilléreinek megerősítése is. A DVG Zrt. ágazatvezetője hozzátette, május végéig a legapróbb műszaki részletekig befejezik a munkát.

A régi híd alatt elrozsdásodott betonacélt speciális javító anyaggal kezelték a szakemberek, majd elhelyezték a HE-A 300-as acél hídtartókat, miután a vasbetonszerkezet megerősítése is elkészült. A betonkozmetikai javításokat, műkő padkák készítése, majd az aszfaltozás követi. A meglévő korlátok is felújításra kerülnek, a legvégén a térvilágítási oszlopokat is elhelyezzük a felújított hídpályára. Szép ballagási ünnepe lehet majd diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Jótékonyság, Ludas Matyi

D+ Híradó - Jótékonyság, Ludas Matyi

2019. november 19. (kedd)

Hetedik alkalommal gyűjtöttek a kórháznak, ismét megválasztották az MMK Ludas Matyiját, látványos bemutatóval várták az érdeklődőket a Pannonban - napi hírösszefoglaló.

Varga Mihály: több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

Varga Mihály: több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

2019. november 19. (kedd)

Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály az MTI-nek.

Csúcskategóriás lélegeztető gépre gyűjtöttek

Csúcskategóriás lélegeztető gépre gyűjtöttek

2019. november 19. (kedd)

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját. Ebben az évben egy, az intenzív osztály számára, korszerű lélegeztetőgépre gyűjtöttek.

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

2019. november 19. (kedd)

Három napon keresztül, péntektől vasárnapig várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 településen, több mint 200 áruházban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. november 19. (kedd)

A Mol három forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán, a benzin ára ezúttal nem változik.

Sikeres óvodai gálaest

Sikeres óvodai gálaest

2019. november 18. (hétfő)

Második alkalommal tartott Jótékonysági Gálaestet a Dunaújvárosi Tagóvoda. Idén az ovik játszóparkjának felújításáért és az állatasszisztált terápia elindításáért gyűjtöttek, nagy sikerrel.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. november 17. (vasárnap)

Szakmai konferenciákkal kezdett a Dunaújvárosi Egyetem, teljesen átépíti a görög-katolikusok templomát, Márton-napi programokat szerveztek az iskolásoknak, összefogott a Gárdonyi iskola és a DLSZ, Nemes Csaba alkotásaiból nyílt kiállítás a KMI-ben.