Dunaújváros Hetilap

Parkbútorok után virágosítás

Pálinkás István - 2015. május 3. 15:50

Két ütemben  valósítja meg Iván László a körzetében lakossági kezdeményezésre tett képviselői indítványát.

Két ütemben  valósítja meg Iván László a körzetében lakossági kezdeményezésre tett képviselői indítványát. Elsőként a Liget közben javíttatott ki két fapadot asztallal a zöldterületen, amit örömpadoknak hívnak már a lakók is:

- Nyilvánvaló volt számomra – mondja -, hogy a parkbútorokhoz illő fa szemeteseket is elhelyezzünk, hiszen ez néz ki jól és természetesen. A második, hogy az örömgarnitúrát a napokban a Kallós Dezső utcai zöldövezetben valósítottuk meg, ahol külön kérés volt a piknik-terep rendbetétele, az ehhez szükséges kulturális és környezeti megújulás. Korábban is megmondtam, jó szándékkal hangoztattam, hogy a környezeti megújulás fontos számomra képviselőként, s a parkbútorokat felújíttatom. A Városüzemeltetési osztálytól megrendelt darabok időre elkészültek, de ez nem azt jelenti, hogy mindenhol, minden azonnal elkészül.

A Liget közben található hét régi pad cseréi tehát folyamatosan történnek majd. Ugyanakkor a képviselő jelezte azt, hogy nincs szükség egymás mellett ennyi padra, mert esztétikusabb a tér megjelenése akkor, ha a fákkal övezett természetben így  jelennek meg parkbútorok.
- A környezetbarátság, környezetkímélés is szerepet játszik ebben, ezért a régi padok felújítása is megtörténik még. A felesleges padokat megszüntetjük és egy kimondottan pihenőparkot szeretnénk megvalósítani. A fák rendbetételétől a virágosításig mindent megteszünk, ahogy a Kallós Dezső utcában is e szándék mentén kívánok haladni.

A rovat további hírei: Közélet

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

2021. jún. 11.

A Kertváros, a Bagolyvár és a Barsi Dénes utca kerül sorra – ráadásul az utóbbi két gyűjtőponton elektromos hulladék konténere is várja a használaton kívüli holmikat!

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

2021. jún. 10.

Az alaphírt már megírtuk, ezúttal a város hivatalos oldalán megjelent összegzés ajánlásait vesszük sorra  a ma este kezdődő szúnyoggyérítés  kapcsán. Vízgyülem a hajtás után.

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

2021. jún. 09.

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

DSTV: jeles napi visszanéző

DSTV: jeles napi visszanéző

2021. jún. 09.

Pedagógus életpályákat mutat be a DSTV ünnepnapi összeállítása. Tanári pályafutás, pedagógusi szerepvállalás, hivatástudat és jó értelemben vett megszállottság – a jelen különleges kihívásainak tükrében. Hangkép.
 

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

2021. jún. 08.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke 70 évesen távozott az élők sorából – pótolhatatlan űrt hagyva maga után a fogyatékkal élők helyi ellátása terén. Nekrológ. 

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

2021. jún. 08.

Az országos merítésből kimaradt, az önkormányzat saját forrásból végezteti a vegyi irtást. Sötétedés után, mert minden rovarra veszélyes – a méhészeket külön is értesítik, árulta el kérdésemre Mezei Zsolt alpolgármester.

DSTV: újra látogathatók a betegek

DSTV: újra látogathatók a betegek

2021. jún. 08.

A korlátozások enyhítésével komoly korlátozásokhoz kötve, de újra látogathatóak a kórházi betegek, derül ki a DSTV összegzéséből. Az aktuális szabályokról dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon kórház intézményvezetője számolt be. Hangkép.