Dunaújváros Hetilap

Parkbútorok után virágosítás

2015. május 3. (vasárnap) 15:50 - Pálinkás István

Két ütemben  valósítja meg Iván László a körzetében lakossági kezdeményezésre tett képviselői indítványát.

Két ütemben  valósítja meg Iván László a körzetében lakossági kezdeményezésre tett képviselői indítványát. Elsőként a Liget közben javíttatott ki két fapadot asztallal a zöldterületen, amit örömpadoknak hívnak már a lakók is:

- Nyilvánvaló volt számomra – mondja -, hogy a parkbútorokhoz illő fa szemeteseket is elhelyezzünk, hiszen ez néz ki jól és természetesen. A második, hogy az örömgarnitúrát a napokban a Kallós Dezső utcai zöldövezetben valósítottuk meg, ahol külön kérés volt a piknik-terep rendbetétele, az ehhez szükséges kulturális és környezeti megújulás. Korábban is megmondtam, jó szándékkal hangoztattam, hogy a környezeti megújulás fontos számomra képviselőként, s a parkbútorokat felújíttatom. A Városüzemeltetési osztálytól megrendelt darabok időre elkészültek, de ez nem azt jelenti, hogy mindenhol, minden azonnal elkészül.

A Liget közben található hét régi pad cseréi tehát folyamatosan történnek majd. Ugyanakkor a képviselő jelezte azt, hogy nincs szükség egymás mellett ennyi padra, mert esztétikusabb a tér megjelenése akkor, ha a fákkal övezett természetben így  jelennek meg parkbútorok.
- A környezetbarátság, környezetkímélés is szerepet játszik ebben, ezért a régi padok felújítása is megtörténik még. A felesleges padokat megszüntetjük és egy kimondottan pihenőparkot szeretnénk megvalósítani. A fák rendbetételétől a virágosításig mindent megteszünk, ahogy a Kallós Dezső utcában is e szándék mentén kívánok haladni.

A rovat további hírei: Közélet

Koronavírus/Pollenhelyzet - A jellemző tünetekről tájékoztattak

Koronavírus/Pollenhelyzet - A jellemző tünetekről tájékoztattak

2020. augusztus 13. (csütörtök)

A koronavírus és az allergia tüneteinek beazonosításához tett közzé tájékoztatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Facebook-oldalán.

Ki kapja a rangos elismerést?

Ki kapja a rangos elismerést?

2020. augusztus 13. (csütörtök)

2020. szeptember 20-ig bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított.

Újra nyit az uszoda – várhatóan már szombaton

Újra nyit az uszoda – várhatóan már szombaton

2020. augusztus 12. (szerda)

Jelenleg is gőzerővel folynak a DVG Zrt. szakemberei által végzett helyreállító munkálatok a Fabó Éva Sportuszodában. A létesítmény szauna részlegében még augusztus 1-jén, szombaton hajnalban keletkezett tűz – de várhatóan szombaton újra átadhatják a nagyközönségnek a sportbázist, adta hírül a város hivatalos oldala.

Az ablakon dobálták ki a szemetet

Az ablakon dobálták ki a szemetet

2020. augusztus 12. (szerda)

Egy lakó hívása ébresztette szerda reggel Motyovszki Mátyást, a 3. számú körzet önkormányzati képviselőjét: a szokatlan ébresztőből nem mindennapi "szemétügy" kerekedett.

DSTV: tudja, mi az izomdiszmorfia? Tessék!

DSTV: tudja, mi az izomdiszmorfia? Tessék!

2020. augusztus 12. (szerda)

Testsúly, testtömeg index és hasi zsír vizsgálatot is végeznek az Egészségfejlesztési Irodában, derül ki a DSTV egészségőr riportjából. Az összeállításban a leggyakoribb (és a ritka) testképzavarokról is szó esik. Tudja, mi az izomdiszmorfia? Itt a lehetőség!

DSTV: ünnepre hangolva mindennapi kenyerünkről

DSTV: ünnepre hangolva mindennapi kenyerünkről

2020. augusztus 11. (kedd)

Augusztus 20-ához közeledve évre év felmerülő kérdések; milyen lett a búzatermés és milyen lesz az új kenyér. A DSTV riportjában avatott szakértő válaszol. 

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

2020. augusztus 10. (hétfő)

Újra mesterképzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK); a meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra már csak szombatig lehet jelentkezni. A feltételeket és a jelentkezés módját összegezzük az alábbiakban.