Dunaújváros Hetilap

Parkbútorok után virágosítás

2015. május 3. (vasárnap) 15:50 - Pálinkás István

Két ütemben  valósítja meg Iván László a körzetében lakossági kezdeményezésre tett képviselői indítványát.

Két ütemben  valósítja meg Iván László a körzetében lakossági kezdeményezésre tett képviselői indítványát. Elsőként a Liget közben javíttatott ki két fapadot asztallal a zöldterületen, amit örömpadoknak hívnak már a lakók is:

- Nyilvánvaló volt számomra – mondja -, hogy a parkbútorokhoz illő fa szemeteseket is elhelyezzünk, hiszen ez néz ki jól és természetesen. A második, hogy az örömgarnitúrát a napokban a Kallós Dezső utcai zöldövezetben valósítottuk meg, ahol külön kérés volt a piknik-terep rendbetétele, az ehhez szükséges kulturális és környezeti megújulás. Korábban is megmondtam, jó szándékkal hangoztattam, hogy a környezeti megújulás fontos számomra képviselőként, s a parkbútorokat felújíttatom. A Városüzemeltetési osztálytól megrendelt darabok időre elkészültek, de ez nem azt jelenti, hogy mindenhol, minden azonnal elkészül.

A Liget közben található hét régi pad cseréi tehát folyamatosan történnek majd. Ugyanakkor a képviselő jelezte azt, hogy nincs szükség egymás mellett ennyi padra, mert esztétikusabb a tér megjelenése akkor, ha a fákkal övezett természetben így  jelennek meg parkbútorok.
- A környezetbarátság, környezetkímélés is szerepet játszik ebben, ezért a régi padok felújítása is megtörténik még. A felesleges padokat megszüntetjük és egy kimondottan pihenőparkot szeretnénk megvalósítani. A fák rendbetételétől a virágosításig mindent megteszünk, ahogy a Kallós Dezső utcában is e szándék mentén kívánok haladni.

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

2020. január 17. (péntek)

Több épületet is érint az az üzemszünet, amely az úgynevezett KAF vízvezetéken végzendő munkálatok miatt  tart ma reggeltől várhatóan délig a a Béke városrészben. Lista a hajtás után.

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

2020. január 16. (csütörtök)

Beszámoló a Dunaújváros kenyere akció friss átadási ünnepségéről, MMK-s kiállítás, évértékelő összegzés a Tornacsarnokból - újra aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Mutatom a tegnap esti adást! 

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

2020. január 15. (szerda)

Ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt negyedévben a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezésből befolyt összeget Pintér Tamás polgármester a Munkásművelődési Központ részére. Az eseményen bejelentették: a következő hónapokban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének gyűjtenek az eladott kenyerekből!

DS Híradó: értékelés, gála, fociözön

DS Híradó: értékelés, gála, fociözön

2020. január 15. (szerda)

Évértékelő interjú Szabó Zsolt alpolgármesterrel, zeneiskolai gála, Carissa Kupa - aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Hangképes összegzés - itt a tegnap esti adás! 

DKIK: ami fontos lehet az adótörvények változásairól

DKIK: ami fontos lehet az adótörvények változásairól

2020. január 14. (kedd)

Első kézből kaphatnak információkat a vállalkozások képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató programjában a NAV szakértőitől január végén. Időben szólunk, már lehet jelentkezni!