Dunaújváros Hetilap

SZÉP-kártyások figyelem!

doszerk - 2015. május 5. 7:35

A SZÉP-kártyákra 2013-ban feltöltött pénzt május 31-ig lehet elkölteni - figyelmeztetett az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára.

Ruszinkó Ádám ismertetése szerint a SZÉP-kártyák forgalma tavaly 73 milliárd forint volt, ez a turizmusra fordított belföldi kiadások - nagyjából 290-300 milliárd forint - egynegyedét jelenti.

Hozzátette, hogy ez megmutatkozik a vendégek számának és a vendégéjszakák számának növekedésében is: előbbi 10 százalékkal, a belföldi vendégéjszakák száma pedig 8 százalékkal nőtt 2014-ben az egy évvel azelőttihez képest. A belföldiek turizmusra fordított költése 15 százalékos emelkedést mutat.

Kitért arra, hogy idén a tavalyihoz hasonlóan jók a belföldi turizmus kilátásai, a SZÉP-kártyákról felhasznált összeg az első negyedévben 9,5 százalékkal nőtt 2014-hez képest. A főszezon előtt a helyettes államtitkár nem akart találgatásokba bocsátkozni, de reményét fejezte ki, hogy az ágazat a tavalyihoz hasonló 8-10 százalékos bővülést el tudja érni. Ehhez az kell, hogy minél többen és minél gyakrabban használják a SZÉP-kártyájukat belföldi utazásra - fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra: a 2013-ban feltöltött összegeket május végéig lehet elkölteni a SZÉP-kártyákról, amire a következő két hosszú hétvége - a május elsejei, és a pünkösdi - jó alkalmat kínál.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint az elmúlt két hétben 400 millió forinttal csökkent kártyákra 2013-ban feltöltött és május 31-ig felhasználható összeg. A pihenőkártyák három zsebében a két éve feltöltött 67,8 milliárd forintból még 2,4 milliárd forint várja, hogy tulajdonosaik valamilyen rekreációs célú szabadidős tevékenységre, szállásra, éttermi fogyasztásra költsék el az elkövetkező hónapban. Az NGM szakértői elképzelhetőnek tartják, hogy idén 1 milliárd forint alá csökken a "bent ragadó", tehát a munkáltatókhoz visszautalt pénz.

Közölték: a SZÉP-kártyát használó munkavállalók száma 2015-ben meghaladja az 1,1 milliót, az ilyen juttatást nyújtó munkáltatóké pedig megközelíti a 25 ezret. Az idei első negyedévben a munkáltatók a tavalyi 20,6 milliárd forintnál több mint 20 százalékkal, azaz 4 milliárddal nagyobb összeget, 24,7 milliárd forintot töltöttek fel dolgozóik kártyáira. Az első háromhavi költés ebből 13,8 milliárd forint volt, ami 9,5 százalékkal több mint a tavalyi év azonos időszaki.

Forrás:MTI

A rovat további hírei: Közélet

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.