Átadták az Örökmozgó díjakat

doszerk - 2015. június 8. 19:14

Ma átadták az Örökmozgó díjat melyet a város egykori ifjúsági-és sportirodája, a városi Diák Önkormányzat (DÖK) és a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány alapított. Kelemen Adrienne, Baksáné Tringer Andrea és Tompai-Popovics Andrea és Vida Zoltán vehették át az elismerést.

A diákok szavazatai alapján az idei év díjazottjai:

-Kelemen Adrienne, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Villamos Tagiskolájának pedagógusa

-Baksáné Tringer Andrea és Tompai-Popovics Andrea az IITI nélkülözhetetlen szakemberei, valamint

-Vida Zoltán a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium végzős érettségizője.

Az ünnepség Haász Marianna, a városi DÖK elnökének köszöntőjével kezdődött, majd a Rudas iskola 11. osztályos tanulói, Nyikos Dóra és Alcsics Henrietta dalból és versből álló műsorcsokrát hallhatta meg a közönség. A díjakat Szemenyei István, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója adta át.

A díjazottak méltatásai:

Kelemen Adrienne a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Villamos Tagiskolájának pedagógusa, 1997 óta dolgozik az iskolában. Fiatalos lendülete, közösségformáló személyisége nagyon rövid idő alatt a diákok kedvencévé tette és a tizenévesek egyre gyakrabban és egyre szerteágazóbb kérdésekkel és kérésekkel keresték őt. Habitusából eredően önkéntelenül is a tagiskolai programok, rendezvények, események mozgatórugójává vált. 2005 óta pedig a DÖK patronáló tanáraként már hivatalosan is a diákmozgalom elkötelezett harcosa.

 

Kelemen Adrienne nevéhez köthető, hogy a már hagyományos Dunaferr hét folyamatos és különleges eseményeket, élményeket kínál a fiataloknak. Elhivatott kollégák közreműködésének köszönhetően angol nyelvi vetélkedők, látványos és érdekes gólyaavatók, sportrendezvények, versenyek, különböző teaházak, szakmai bemutatók fémjelzik a kínálatot. Kiemelt szerepe van a tagiskolában a diákönkormányzati munkának, melyet Kelemen Adrienne nélkül nem is lehetne elképzelni!

Baksáné Tringer Andrea és Tompai-Popovics Andrea

15 éve hozta létre a Dunaújvárosi Önkormányzat akkori Ifjúsági Irodája az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodát. A szervezet mit sem változott – a teljesség igénye nélkül: az ifjúság segítése, támogatása.

Ennek formái például:

-az ifjúsági programok szervezése,
-az ifjúsági közösségek létrehozása és utógondozása, a különféle Ifjúsági klubok működtetése,
-segítségnyújtás, ingyenes tanácsadás, hétköznapi kamaszproblémák kezelése,
-fiatal tehetségek felkarolása és gondozása, a Városi Diákönkormányzat támogatása céljaik megvalósításában, mind - mind a portfóliót színesítik.

Az iroda legfontosabb feladata, hogy olyan programokra hívja fel a figyelmét a diákoknak, ahol tartalmasan töltheti szabadidejét.

„Kell egy tér ennek a korosztálynak, ahol kitombolhatja magát felnőtt szakemberek felügyelete alatt.” –vallja Baksáné Tringer Andrea, az iroda korábbi és jelenlegi vezetője. Neki, s néhány évig az iroda feladatait ellátó Tompai-Popovics Andreának, nagyon sokat köszönhet a városi diákönkormányzat, a város fiatalsága, diáksága, amit ezzel a díjjal szeretnének megköszönni!

 

Vida Zoltán már a Rudas iskola 9. évfolyamában bekapcsolódott a közösségi életbe. Sokoldalúságát azóta is folyamatosan megmutatja.

Jeles szintű tanulmányi munkája mellett stúdiós, gólyatábori csoportvezető, a Rudas iskola diákönkormányzatának elnöke, és nem utolsó sorban városi diák-alpolgármester, majd diákpolgármester.

A Fejér Megyei Diáknapok diákkoordinátora, mely munkáját annyira megbízhatónak értékelték, hogy a megyei művelődési ház tovább foglalkoztatja.

Közösségi tevékenysége mellett kisebb kutató munkába is belekezdett. Legutóbb a 7. Országos Földtudományi Diákkonferencián A táborállási és a kulcsi magaspartok csuszamlásos domborzatfejlődése című munkájával első helyezést ért el, amely bemutatót a Dunaújvárosi Főiskola Tudomány hetének konferenciasorozatán is előadott.

Vida Zoltán egy igazi örökmozgó, a vizsgaidőszakban is folyamatosan segíti szűkebb és tágabb környezetét a tanévi rendezvények lebonyolítása kapcsán.

A rovat további hírei: Oktatás

Erasmus+ – jeles projektzárások a Rudasban

Erasmus+ – jeles projektzárások a Rudasban

2022. okt. 04.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikuma 2019-ben és 2020-ban nyert el támogatást Erasmus+ pályázatok keretében külföldi szakmai gyakorlat elvégzésére – a nyári programok záróeseményének hétfőn adott otthont a középiskola.

Pazar nyitány, színes folytatás a Vasvári-héten

Pazar nyitány, színes folytatás a Vasvári-héten

2022. okt. 01.

A magyar népmese napja, illetve az Európai Diáksport Napja elnevezésű kezdeményezés eseményei miatt kezdődött a szokásosnál hamarabb a Vasvári-hét kavalkádja pénteken – a programok hétfőtől folytatódnak.

DSTV: tanévnyitó az egyetemen

DSTV: tanévnyitó az egyetemen

2022. szep. 10.

Fennállásának 59. tanévét kezdte meg a Dunaújvárosi Egyetem, derül ki a DSTV ünnepi összeállításából. Az intézményben összesen 35 ország diákjai folytatják tanulmányaikat a hőn áhított diploma reményében. Hangkép.
 

DSTV: tanévnyitó a Vasváriban (galériával)

DSTV: tanévnyitó a Vasváriban (galériával)

2022. szep. 05.

Színes műsorral és az első évfolyamosok köszöntésével kezdődött a tanév a Vasvári iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sport tagozatos intézmény új vezetéssel és komoly tervekkel készül a következő időszakra. Hangkép és galéria itt!
 

Tanévnyitó ünnepségen köszöntötték a Móricz diákjait

Tanévnyitó ünnepségen köszöntötték a Móricz diákjait

2022. szep. 04.

Augusztus utolsó napján rendezte meg hagyományos évnyitó rendezvényét a Móricz Zsigmond Általános Iskola közössége. Az ünnepségen Pintér Tamás polgármester, Szántó Péter önkormányzati képviselő és Horváthné Ottinger Hajnalka intézményvezető köszöntötte a gyerekeket. 

DSTV: tanévkezdés előtt "Csibe napok"

DSTV: tanévkezdés előtt "Csibe napok"

2022. szep. 04.

Több éves hagyomány folytatásáról tudósít a DSTV összeállítása a BIROK Szabó Magda tagintézményéből. A tanévkezdés előtt két napos programra várták a leendő elsősöket, hogy az iskola új nebulói megismerkedhessenek az intézmény hangulatával, közösségével. Hangkép.
 

DSTV: kezdődik a tanév

DSTV: kezdődik a tanév

2022. szep. 01.

Az ősz első napja nem szólhat másról – szép számú gyereksereg kezdi meg az általános iskolai tanulmányait. Készen áll a tanévkezdésre a BIROK Szabó Magda Tagintézményének közössége is, derül ki a DSTV összegzéséből. Hangkép.