Dunaújváros Hetilap

Hankook - bővül a gyár korszerű apartman szállója

doszerk - 2015. július 15. 13:40

A Hankook Tire tovább bővíti dolgozói számára fenntartott apartman szállóját. A 100 százalékban saját forrásból épülő új szárnyra a Hankook folyamatos fejlődése, a 3. ütem elindulása és a 950 új dolgozó miatt van szükség.

A jelenlegi 500 férőhelyen felül plusz 288 dolgozó lakhat majd teljesen térítésmentesen a gyártól mindössze 800 méterre lévő, 3 csillagos apartman komplexumban. Az új szárny és egyéb létesítmények építésénél a kényelmi szempontok mellett ügyelnek az energiatakarékos technológiák és anyagok használatára is.

 

2015. július 14. Rácalmás - A Hankook 144 db kétfős, 26 m2-es lakóegységgel bővíti az eddig 500 főnek lakhatást biztosító apartman épületét, a Hankook Házat. A korszerű épület mindössze 800 méterre helyezkedik el a cég telephelyétől, és olyan dolgozók vehetik igénybe teljesen térítésmentesen, akik lakhelye 50 km-nél messzebb van, vagy arra nem közlekedik a Hankook ingyenes buszjárata. Négy emelettel és összesen 7700 m2-rel bővül a komplexum, ami így már közel 20 000 m2-en biztosít majd kényelmes és színvonalas lakhatást a gyár dolgozóinak. A beruházás 100%-ban Hankook forrásból, 1,8 milliárd forintból valósul meg. A munkálatok 2015 júniusában kezdődnek és a tervek szerint jövő áprilisban adják át az új szárnyat és létesítményeket a dolgozóknak. A tervezési munkát a CÉH Zrt. végezte, a kivitelezést pedig a KÉSZ Zrt. végzi.

 

– Mindig nagy öröm számunkra, amikor a gyár, vagy ahhoz tartozó létesítmények bővítéséről számolhatunk be, hiszen nincs ennél kézzelfoghatóbb mércéje egy cég sikerének. A harmadik ütem befejezése és 950 új munkahely megteremtése a 2011-ben átadott apartman szálló bővítését is megkövetelte. Dolgozóink munkakörülményeinek és életminőségének folyamatos fejlesztése legalább olyan fontos számunkra, mint az általunk gyártott abroncsok kiváló minősége. Éppen ezért a szobák színvonala mellett kiemelt figyelmet fordítottunk a szabadidős létesítményekre is. Az új szárny építésénél energiatakarékossági szempontokat is szem előtt tartottunk – fogalmazott a beruházással kapcsolatban Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új szárny apartmanjai a korábbiakhoz hasonlóan kétszemélyesek, a modern épületgépészeti irányelvek közül mennyezeti felülethűtéssel és fűtéssel, padlófűtéssel és LCD TV-vel felszereltek, a lakórész mellett fürdőszobát és teakonyhát is kialakítanak bennük. A szálló eddig is biztosított kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget a lakók számára, a bővítés során azonban ezek a lehetőségek is bővülni fognak. A szabadidős és sportkomplexum kibővült funkciókkal, összesen 500 m2-en várja majd a kikapcsolódni vágyó dolgozókat. Az új épületszárny a jelenlegi sportpályák helyére épül, ezért ezeket a létesítményeket is átalakítják, kibővítik, valamint plusz szabadidős kiszolgálóegység is létesül, konyhával, grill terasszal, öltözővel és lelátóval.

A kényelmi és kikapcsolódást segítő funkciók mellett kiemelt figyelmet kapott a környezettudatosság is. Energiahatékony szempontok vezérelték az építészeket, amikor korszerű mennyezetfűtést- és hűtést, a vizesblokkokban padlófűtést, illetve hővisszanyerős folyadékhűtést terveztek az új épületrészbe. A beruházás része 258 új, köztük három mozgássérült parkoló létesítése is.

Hankook Tire Magyarország

A rovat további hírei: Közélet

90 évesen is fiatalosan, lendületesen

90 évesen is fiatalosan, lendületesen

2024. jún. 25.

Kiss Lajos bácsi még május végén ünnepelte családja körében a 90. születésnapját. Barta Endre alpolgármester a jeles alkalomból otthonában látogatta meg a rendkívül fiatalos és jó egészségnek örvendő szépkorút.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. jún. 24.

Általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: véradás a Garázsvásáron is

DSTV: véradás a Garázsvásáron is

2024. jún. 24.

Különleges alkalmakat is megragad a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi csapata a véradások szervezéséhez, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban az újtelepi Garázsváráson biztosítottak lehetőséget a csapolásra az önkénteseknek. Hangkép.

Egy nap alatt két veszélyhelyzet az élményfürdőben, de megoldották!

Egy nap alatt két veszélyhelyzet az élményfürdőben, de megoldották!

2024. jún. 23.

A vészhelyzetek híréről már beszámoltunk: két rendkívüli esemény történt az elmúlt szombaton a dunaújvárosi élményfürdőben – délután egy kamaszt kellett kimenteni, kora este egy idősebb hölgy lett rosszul. A gyors beavatkozás életet mentett mindkét esetben. A városvezetés személyesen mondott köszönetet az életmentőknek szerdán délután.

Hétfőn újra gyérítés

Hétfőn újra gyérítés

2024. jún. 22.

Hogy vannak, és jelen vannak, az nem kérdés. Hogy sok, vagy kevés, arról lehetne vitatkozni.  Természetesen a szúnyogokról van szó. Egy biztos, a tervek szerint hétfőn sor kerül városunkban a gyérítésükre. 

A választások után októberig a régi közgyűlés dolgozik és dönt

A választások után októberig a régi közgyűlés dolgozik és dönt

2024. jún. 21.

Kicsit furcsa, hogy az alig két hete hátunk mögött hagyott választás után úgy folytatta a munkáját közgyűlésünk most csütörtökön, mintha mi sem történt volna. Persze tudjuk, hogy az új ciklus csak októberben kezdődik, addig pedig a jelenlegi-régi képviselők munkájára van szükség. 

Átvették megbízóleveleiket az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők

Átvették megbízóleveleiket az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők

2024. jún. 20.

Bár a következő önkormányzati ciklus csak októberben kezdődik, a június 9-ei önkormányzati választás hivatalos része a megbízólevelek átadásával zárult le. A már jogerőre emelkedett választási eredmény ismeretében a nemzetiségi önkormányzatok és az új képviselő testület tagjai szerdán vették át megbízólevelüket dr. Hanák Tamástól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.