Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Maszkura és a Tücsökraj ma a Petőfi Művészeti Ligetben

2015. július 31. (péntek) 13:03 - Ónodi Zoltán

Záróeseményéhez érkezett a Művészeti Liget programkavalkádja. A színpadot a Maszkura és a Tücsökraj együttes foglalja majd el és tölti meg élettel ma este.

Este nyolctól várja a Petőfi Liget a záró koncertre érkezőket. Soul funk hiphop alapú kísérletező zenével találkozhatunk, egy igazi szenvedélyes álmodozás részesei lehetünk. Maszkura egyedi cilinderes megjelenése és ritmusvilága jellegzetes stílust ad a csapatnak. A tökéletes zenei alapot a jól összeszokott zenekar biztosítja, erre épülnek az önkifejező dalszövegek.

A műfaji átfedéseknek köszönhetően szinte minden korosztály azonosulni tud velük. Több lemezüket is jelölték már az év albuma díjra. A banda idén több fesztiválon is bizonyította: van helyük a magyar zenei piacon. Rajongói oldalukon megnyugtatják a városi közönséget, hogy újra „full extrás” vokállal lépnek fel. A rossz idő és az eső senkit se bátortalanítson el, ha nem találnak senkit a ligetben a koncert a színház nagytermében lesz megtartva. Ahogyan a programsorozat eddigi állomásai így a ma esti fellépés is ingyenesen látogatható mindenki számára.

A rovat további hírei: Kultúra

Acélművészeti misszió

Acélművészeti misszió

2019. június 18. (kedd)

Két kiállítás nyílt meg múlt pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben. Bár különböző vonalon indult el a tárlat művészeinek munkája, mégis összeértek, a kapcsot az acélipari alapanyag jelentette.

A fű zöldje és a víz kék színe

A fű zöldje és a víz kék színe

2019. június 18. (kedd)

A nyári szezon első kiállításai is megnyílt a Munkásművelődési Központban, méghozzá Nemesnyik Éva tájképeinek köszönhetően.

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.

Forgó, két szálon

Forgó, két szálon

2019. június 14. (péntek)

Forgó címmel nyílt kiállítás Zsedrovits Enikő munkáiból a Bartók színház aulájában.

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

2019. június 14. (péntek)

Ott folytattuk, ahol első nap abbahagytuk, csak mindenből egy kicsit több volt, szóval még nagyobb tömeg, még jobb hangulat uralkodott a DUDIK második napján.