Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Maszkura és a Tücsökraj ma a Petőfi Művészeti Ligetben

2015. július 31. (péntek) 13:03 - Ónodi Zoltán

Záróeseményéhez érkezett a Művészeti Liget programkavalkádja. A színpadot a Maszkura és a Tücsökraj együttes foglalja majd el és tölti meg élettel ma este.

Este nyolctól várja a Petőfi Liget a záró koncertre érkezőket. Soul funk hiphop alapú kísérletező zenével találkozhatunk, egy igazi szenvedélyes álmodozás részesei lehetünk. Maszkura egyedi cilinderes megjelenése és ritmusvilága jellegzetes stílust ad a csapatnak. A tökéletes zenei alapot a jól összeszokott zenekar biztosítja, erre épülnek az önkifejező dalszövegek.

A műfaji átfedéseknek köszönhetően szinte minden korosztály azonosulni tud velük. Több lemezüket is jelölték már az év albuma díjra. A banda idén több fesztiválon is bizonyította: van helyük a magyar zenei piacon. Rajongói oldalukon megnyugtatják a városi közönséget, hogy újra „full extrás” vokállal lépnek fel. A rossz idő és az eső senkit se bátortalanítson el, ha nem találnak senkit a ligetben a koncert a színház nagytermében lesz megtartva. Ahogyan a programsorozat eddigi állomásai így a ma esti fellépés is ingyenesen látogatható mindenki számára.

A rovat további hírei: Kultúra

Sikerdarabbal kezd a Bartók

Sikerdarabbal kezd a Bartók

2019. szeptember 20. (péntek)

Egy népszerű, hosszú idő óta sikerrel játszott darabbal kezdi a Mosoly évadát a Bartók Kamaraszínház. Georges Feydeau Bolha a fülben című bohózata itt is kacagtató előadást ígér a nézőknek.

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.