Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Petőfi Művészeti Liget - a jazztrombita dallamai

2015. július 15. (szerda) 17:02 - doszerk

Városunkban először a Petőfi Művészeti Liget keretein belül mutathatja be új projektjét Koós-Hutás Áron jazztrombitás.

A művész nyitott személyiségét mutatja, hogy a különböző zenei stílusokban otthonosan mozog. Ám amiben igazán ki tud teljesedni az a legfrissebb projektjében mutatkozik meg. Hazánk legkeresettebb fiatal trombitása ő, aki 2008-ban a Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató versenyét is megnyerte.

Az évek során lehetősége volt nem csak a legismertebb hazai előadókkal együtt dolgozni, de több nemzetközileg is elismert előadóval is állhatott egy színpadon. 2014-ben az I. világháború századik évfordulója alkalmából szervezett nemzetközi megemlékezésen hazánkat képviselhette, amelyre Paolo Fresu híres olasz jazztrombitás kérte fel. Zenésztársait körültekintően válogatta össze maga mellé, a szakma kiválóságai alkotják zenekarát. Ebbe a jazz világba kóstolhatunk bele ma este a Petőfi Művészeti Ligetbe. Természetesen a mai programra sem kell belépőt váltani.

A rovat további hírei: Kultúra

Világraszóló siker városunkból

Világraszóló siker városunkból

2019. október 18. (péntek)

Sorra zsebeli be az elismeréseket a nemzetközi porondon a Ványa bácsi című darab. A Bartók színház és a Váci Dunakanyar Színház a közös produkcióval most világ körüli turnéra készül.

Ki kapja a díjat?

Ki kapja a díjat?

2019. október 18. (péntek)

Várják a javaslatokat a Pro Cultura Intercisae Díj jövő évi kitüntetettjeire. A rangos elismerést személy, vagy közösség is elnyerheti, s az ajánlásokat november 15-éig, írásban kell eljuttatni a polgármesterhez, míg a díjátadóra január 22-én, a Magyar Kultúra Napján kerül sor.

Pillangós batár

Pillangós batár

2019. október 18. (péntek)

Játékos mesevetélkedőt hirdetett a Munkásművelődési Központ és a Csupa Csoda Birodalom Népmese Pont szerdán az általános iskolák 3–4. osztályos tanulói számára.

Egész héten drámáznak

Egész héten drámáznak

2019. október 17. (csütörtök)

Újabb témahét zajlik a Széchenyi Gimnáziumban és ezúttal a drámáé a főszerep. Pontosabban a diákoké, akik különböző színdarabokban játsszák el Shakespeare műveinek hőseit.

A város csillaga - Klip premier

A város csillaga - Klip premier

2019. október 10. (csütörtök)

Helló Dunaújváros! Megérkezett a város dala! (klip premier)!

Jön A város csillaga

Jön A város csillaga

2019. október 08. (kedd)

A város csillaga címmel jelenik meg a napokban az a dal, amelyet Dunaújvárosról írtak. Pajor Tamás és Szabó Zé közös szerzeményét Kollányi Zsuzsi énekli. Csütörtökön fél 5-kor a főtéren élőben is előadja a dalt.

Selyemúton a magyar cimbalom

Selyemúton a magyar cimbalom

2019. október 06. (vasárnap)

A Magyar-Koreai Társaság szervezésében különleges gálaműsor vette kezdetét szombat este a Bartók Kamaraszínház színpadán, ahol fellépett a Soo Jae Cheon JeongEup Zenekar.