Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Petőfi Művészeti Liget - a jazztrombita dallamai

2015. július 15. (szerda) 17:02 - doszerk

Városunkban először a Petőfi Művészeti Liget keretein belül mutathatja be új projektjét Koós-Hutás Áron jazztrombitás.

A művész nyitott személyiségét mutatja, hogy a különböző zenei stílusokban otthonosan mozog. Ám amiben igazán ki tud teljesedni az a legfrissebb projektjében mutatkozik meg. Hazánk legkeresettebb fiatal trombitása ő, aki 2008-ban a Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató versenyét is megnyerte.

Az évek során lehetősége volt nem csak a legismertebb hazai előadókkal együtt dolgozni, de több nemzetközileg is elismert előadóval is állhatott egy színpadon. 2014-ben az I. világháború századik évfordulója alkalmából szervezett nemzetközi megemlékezésen hazánkat képviselhette, amelyre Paolo Fresu híres olasz jazztrombitás kérte fel. Zenésztársait körültekintően válogatta össze maga mellé, a szakma kiválóságai alkotják zenekarát. Ebbe a jazz világba kóstolhatunk bele ma este a Petőfi Művészeti Ligetbe. Természetesen a mai programra sem kell belépőt váltani.

A rovat további hírei: Kultúra

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

2020. május 06. (szerda)

A járványhelyzetre való tekintettel Dunaújváros önkormányzata és a Cityrocks Hungary (Magyarország legnagyobb rockzenekara) úgy döntött, hogy elhalasztják a július 25-ére tervezett rockzenei flashmobot – a bulicunami jövő májusban várható! Bónusz ajándék: Queen cover karanténvideó, yeaah!