Dunaújváros Hetilap

Semmelweis-ünnepség - Kitüntetések, kinevezések a Szent Pantaleon Kórházban

2015. július 7. (kedd) 20:26 - Molnár Emese

A dunaújvárosi egészségügyi intézmény ma tartotta meg a Semmelweis-ünnepségét, ahol átadták a Pantaleon emlékérmeket, valamint előléptetésekre, igazgatói dicséretekre is sor került. A Szent Pantaleon Emlékérmet idén Dr. Bartos Gábor, Dr. Treit Zoltán, Molnár Rozália és Stipkovits Gabriella vehette át.

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet 1992 óta, minden év július 1-jén ünnepelnek Magyarországon. Ezen a napon a munkaszüneti napnak megfelelően dolgoztak a Szent Pantaleon kórházban.

Az ünnepségen dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvos értékelte a kórház elmúlt évét, melynek holnap külön cikket szentelünk itt a DO-n.

A főigazgatói köszöntő után elsőként az adjunktusi, főorvosi előléptetésekre került sor. Főorvosi kinevezést vehetett át Dr. Hallai Georgina adjunktus, Dr. Harsányi Emese adjunktus és Dr. Szűcs János adjunktus.

Dr. Hallai Georgina – adjunktus

1993-ban végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem általános orvosi karán. Egy évig dolgozott gyakornok orvosként az aradi Kórházban, négy évig háziorvosként, majd egy évig a Temesvári Kórházban rezidensként. 1999-2003-ig a kórház Radiológiai osztályán, majd 2003-tól 2007-ig a Semmelweis Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinikáján radiológus szakorvosjelöltként, majd szakorvosként dolgozott. 2006-ban radiológiai szakvizsgát tett. 2007-től ismét a kórház Radiológiai osztályát erősíti. 2011-ben adjunktusi kinevezést kapott és sugárvédelmi felelősként az osztályvezető helyettesi feladatokat is ellátja. Munkáját nagy szorgalommal, fegyelemmel, lelkiismerettel, empátiával végzi. Kollégáival és a betegekkel való kapcsolata példaértékű.  Szakmai tudása a röntgen, ultrahang valamint a CT diagnosztikában megbízhatóan naprakész.

Dr. Harsányi Emese – adjunktus

1997-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem általános orvosi karán. 1999-2004 között Marosvásárhelyen dolgozott, a Megyei Sürgősségi Kórházban. 2004 áprilisától dolgozik a kórház Infektológiai osztályán. 2004 szeptemberében általános orvosi, majd 2005-ben infektológiai szakorvosi vizsgáját honosítatta. 2012-ben adjunktusi kinevezést kapott, majd 2015-ben bőrgyógyászatból szakvizsgázott. Osztályvezető távollétében annak helyettesi feladatait megbízhatóan ellátja. A kórházban szervezett tudományos üléseken, valamint országos kongresszusokon előadásokat tartott különböző fertőző megbetegedésekből, valamint bőrgyógyászati elváltozásokból. Munkahelyével, osztályával, kollégáival szemben lojális, következetes. Munkáját lelkiismeretesség és alaposság jellemzi. A betegekkel humánus, segítőkész, empatikus.

Dr. Szűcs János - adjunktus

1986-ban szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Budapesten. 1994-ben szülészet-nőgyógyászati szakvizsgát tett, 2001-ben „A” majd 2008-ban „B” típusú szülészet-nőgyógyászati ultrahang jártassági vizsgát tett. 1989-től dolgozik a kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán. 2011-ben adjunktusi kinevezést kapott. A betegekkel empatikus, emberséges, a kollégákkal is jó a kapcsolata. Kitartó, lelkiismeretes és megbízható. Munkahelyével szemben a lojalitás és precíz adminisztráció jellemzi munkavégzését.

Adjunktusi kinevezésben részesült Dr. Kővágó Levente infektológus, allergiológus szakorvos, Dr. Tóth Mária neurológus szakorvos és Dr. Vincze Róbert fül-orr-gégész szakorvos.

Dr. Kővágó Levente – infektológus, allergiológus szakorvos

2001-ben szerezte orvosi diplomáját Bukarestben. 2003-ban honosíttatta általános orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetemen. 2009-ben infektológia szakképesítést szerzett, majd 2014-ben Allergológia és Klinikai Immunológiából szakvizsgázott szintén kiváló eredménnyel. 2001 óta dolgozik a kórház infektológiai osztályán. Az osztályvezető távollétében a helyettesítési feladatokat megbízhatóan látja el. Szakmai felkészültsége jó, munkája meggondolt, alapos, precíz. Betegekkel hozzátartozókkal, kollégákkal, empatikus és segítőkész.

Dr. Tóth Mária – neurológus szakorvos

1989-től nővérként kezdett dolgozni az Ungvári Megyei Kórházban, majd 1999-ben orvosi diplomát szerzett az Ungvári Egyetem Általános Orvosi Karán. 2002-ben érkezett a kórház belgyógyászati osztályára, ahol nővérként vállalt munkát. 2003-ban honosítatta diplomáját és orvosként átkerült a neurológiai osztályra. 2010-ben neurológiából szakvizsgázott. Érdeklődési köre a stroke, valamint a genetikai rendellenességek. Szakmai tudását folyamatosan fejleszti ezeken a területeken. Stroke, Parkinson kór, demencia valamint neuroimmunológiai betegségekkel foglalkozó továbbképzéseken vett részt. Munkatársaival, a betegekkel, hozzátartozókkal jó kapcsolatot ápol.

Dr. Vincze Róbert – fül-orr-gégész szakorvos

2002-ben szerezte orvosi diplomáját Szegeden, majd elkezdett dolgozni a Szent Pantaleon Kórház fül-orr-gégészeti osztályán. 2008-ban fül-orr-gégészeti szakvizsgát tett, majd idén 2015 márciusában csecsemő és gyermek fül-orr-gégegyógyászatból szakvizsgázott. Csendes, szerény, munkájában precíz, a betegekkel és a hozzátartozókkal jó kapcsolatot ápol.

A kórház legrangosabb kitüntetése a Szent Pantaleon Emlékérem. Idén Dr. Bartos Gábor, Dr. Treit Zoltán, Molnár Rozália és Stipkovits Gabriella részesült ebben a díjban.

Dr. Bartos Gábor

1931-ben született. Diplomát 1955-ben nyert a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Később sebészeti és érsebészeti szakképesítést szerzett. 1953-1967. között a pécsi Műtéttani Intézetben dolgozott előbb tudományos diákköri tagként, majd orvosként, legutóbb adjunktusi beosztásban. Részt vett Karlinger professzor kalluszgyógyulási kutatásaiban. Munkacsoportjával kidolgozta a magyar érprotézist és a poliészter hasfali hálót, amelyeket a nyolcvanas évek végéig gyártottak és alkalmaztak. 1967 és 1973 között a POTE II. sz. Sebészeti Klinikáján dolgozott adjunktusként Karlinger Gy. Tihamér, majd Kiss Tibor professzor mellett. A klinikán bevezette a sebészi varrógépek használatát és a kolangioszkópiát. Munkacsoportjával elkezdte az érsebészetet. 1971-ben, a bangladesi polgárháború idején tábori sebészeti részleget vezetett. 1973-ban osztályvezető főorvos lett a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet általános sebészeti osztályán egészen az 1997-es évi nyugdíjba vonulásáig. Részt vett az osztály bővítésében, technikai fejlesztésében, a műtéti repertoár korszerűsítésében főként a gasztroenterológiai és az onkológiai műtétek területén. Dunaújvárosban is bevezette az érsebészetet. Ugyancsak részt vett az intenzív betegellátó osztály létrehozásában. Az országban elsők között végzett proximális selectív vagotomiát és bélmosással egybekötött akut baloldali vastagbélrezekciót. Már a hetvenes-nyolcvanas években jelentős számú hasfalplasztikát végeztek a korábban általuk kifejlesztett magyar hálóval. Saját fejlesztéssel, elsők között kezdték el a mikroszámítógépes sebészeti dokumentációt.

Munkája kezdetétől befejezéséig alkalmazták a manapság infekció-suveillance-nak nevezett infekció-regisztert, amely itthon unikumnak számított. Munkatársai kilenc sebészeti, négy érsebészeti szakképesítést szereztek. Egyikük jelenleg a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház általános sebészeti osztályának osztályvezető főorvosnője. Másik kollégája a Pápai Kórház sebészeti osztályán lett osztályvezető főorvos. További kolléganője a Móri Városi Kórház sebészeti osztályának osztályvezetői pályázatán a legjobb minősítést kapta a Szakmai Kollégiumtól. Négyen, közülük külföldön dolgoznak, egyikük osztályvezető-helyettesi beosztásban. Ez utóbbi munkatársa társszerzője a Doppler vizsgálatokkal foglalkozó, a kilencvenes években megjelent angiológiai monográfiának. 1970-ben kandidátusi, 1995-ben Ph.D. oklevelet kapott. Tudományos munkái a kísérletes kalluszgyógyulás, az érprotetikai és műanyagháló- kutatás, az érsebészet, a gasztroenterologiai sebészet, a sebészi infektológia, illetve a hasfali sérvek műanyaghálós kezelésének témakörét érintik. 137 írásbeli közlést jegyez. 180 szóbeli és poszterbemutatást tartott. 2003-ban elnyerte az „Érbetegségek” Szerkesztőbizottsága által alapított “Legjobb publikációért” díjat. 2011-ben elnyerte ugyanennek a testületnek Nagydíját. Bangladesi kiküldetéséért “Az egészségügy kiváló dolgozója” lett. Dunaújvárosi munkájáért kétszer kapott miniszteri dicséretet, továbbá miniszteri díszoklevelet és “Dunaújváros Egészségügyéért” kitüntetést. A Magyar Sebész Társaság Jubileumi 100. Kongresszusán, 2006-ban megkapta a ” Magyar Sebészetért Emlékérmet”. Jelenleg részidős foglalkozás-egészségügyi orvos. Tanácsadóként részt vesz a Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ Egynapos Sebészeti Részlegének munkájában. Szakirodalmi tevékenységet jelenleg is végez.

Dr. Treit Zoltán

1997-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 2002-ben oxyológiai szakorvosi vizsgát tett. A Sürgősségi osztály indulásától, 2006-tól műszakvezető szakorvosként dolgozik. 2013-ban főorvosi kinevezést kapott. Az SBO műszakvezetőjeként az egész kórház ügyeletvezetői feladatait ellátja, munkaköréből adódóan az egyes sürgősségi kórképek teljes körű ismeretével rendelkezik. Kiemelkedő ismeretekkel bír a toxikológiai és az akudt kardiológiai ellátás területén. Tömeges, vagy rendkívüli megbetegedés esetén a helyzetet uralja, a megfelelő kapacitást az ellátáshoz vezényli. Döntései gyorsak, határozottak. Közvetlen, a kollégákkal és társosztályok dolgozóival korrekt a viszonya. A betegekkel empatikus, emberséges. Ismereteit, tapasztalatait szívesen megosztja szűkebb és tágabb környezetével.

 

Molnár Rozália

1978-ban végzett általános ápoló és asszisztensként Budapesten, majd augusztusban elhelyezkedett a Szent Pantaleon Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán. 1980-ban szülésznői, majd 1989-ben felnőtt szakápolói végzettséget szerzett. 2002-től a szülészet-nőgyógyászati osztály főnővéri feladatait látja el. 2006-ban a Pécsi Tudományegyetemen diplomás ápolóként végzett. Munkába állása kezdetén kitűnt szorgalmával, megalapozott szakmai tudásával, határozott egyéniségével, következetességével és pontosságával. A közösség ügyei iránti érzékenysége folytán, rövid időn belül a szakdolgozói gárda érdekeinek lelkes képviselőjévé vált. Főnővéri kinevezése óta az egyre több nehézségekkel járó szervezői munkáját nagy hozzáértéssel, körültekintéssel az osztályon dolgozók megelégedésére látja el.

Stipkovits Gabriella

1988-ban kezdett a Szent Pantaleon Kórházban dolgozni, adminisztrátorként. 1993-ban bérszámfejtő, majd 1994-ben munkaügyi előadó, majd 2000-ben főelőadó lett. A szakmai tudását folyamatosan fejleszti, 2000-ben személyügyi szervezői diplomát szerzett Pécsett, majd 2012-ben „Jogi szakokleveles javadalmazási szervező” szakon másoddiplomázott. 2004-től munkaerő és bérgazdálkodási csoportvezetői feladatokat látott el, majd 2011-ben kinevezték osztályvezetőnek, emellett távolléte esetén a Humanerőforrás Gazdálkodási osztályvezetőjét helyettesíti. Rendkívül lelkiismeretesen, precízen és körültekintően végzi munkáját, melyhez a szükséges ismeretanyaga naprakész. Tudása széleskörű a munkajogban, a humánerőforrás területén, a költségvetést érintő feladatokban, amit szívesen oszt meg, ad át munkatársainak.

A Semmelweis nap alkalmából sor került a „Szent Pantaleon Kórház Kiváló Dolgozója” kitüntetések és az igazgatói dicséretek átadására is. Dr. Gergely Szilvia, Szabó Janka, Szabadosné Farkas Zsuzsanna, Kraczmajer Katalin, Dr. Mészáros Péter               (orvos-igazgatói dicséret), Majoros Mária (ápolási igazgatói dicséret), Zimmler Krisztina (gazdasági igazgatói dicséret).

Dr. Gergely Szilvia főorvos

1970-ben Szegeden szerezte orvosi diplomáját, és azóta dolgozik a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályán.  1975-ben neurológiából, majd 1980-ban pszichiátriából szakvizsgázott. 1981-ben adjunktusi, majd 1990-ben főorvosi kinevezést kapott, az osztályvezető távollétében a helyettesi feladatokat is ellátja. Betegekkel és hozzátartozókkal szemben határozott, empatikus, segítőkész. Hihetetlen munkabírású, alapos, szorgalmas, következetes. Az egészségügyért, a betegek gyógyításáért végzett lelkiismeretes és odaadó tevékenysége alapján a főorvosnőről elmondható, hogy egész életét elkísérte a hivatástudat. Az elmúlt több mint négy évtizedben a kórház és ezen belül a neurológiai osztály szolgálatának rendelte alá magát és szakmai tudását. A Neurológiai osztály orvosai és az osztályvezető, valamint az ad hoc bizottság Dr. Gergely Szilvia felterjesztését támogatta.

Szabó Janka

1992-ben felnőtt szakápolóként végzett Szatmárnémetiben.  2001 óta dolgozik a kórház általános sebészeti osztályán nővérként. 2004-ben az osztályos kötözős nővéri feladatok ellátására kapott megbízást. Kötözős nővérként belefolyt a sztóma terápiába, majd 2011-ben sztóma terápiás nővérképzésben vett részt. Aktívan részt vesz a sztómás betegek részére létrehozott ILCO klub vezetésében, a rendezvények szervezésében, a betegek gondozásában, edukációjában. 2013-ban krónikus sebkezeléssel kapcsolatos tanfolyamot végzett, így aktívan részt vesz a decubituszok ellátásában is. Megbízható, pontos, precíz munkája során jó beteg-nővér kapcsolatot alakít ki, bizalommal fordulnak hozzá a betegek és hozzátartozóik. Magatartása, munkához való hozzáállása példamutató. Munkája elismeréseként az általános sebészeti osztály osztályvezető főorvos és az osztályos főnővér, valamint a Közalkalmazotti Tanács felterjesztését az ad hoc bizottság támogatta.

Szabadosné Farkas Zsuzsanna

1983-ban tizenhat évesen tanulónővérként kezdett a kórház neurológiai osztályán dolgozni. 1986-ban szakápolói, 2001 óta felnőtt szakápolói végzettségével az idegosztály főnővér helyettese lett. 2004-ben OKJ-s ápolói képesítést szerzett. Munkáját a kezdetektől megbízhatóan, figyelmesen, lelkiismeretesen, pontosan végzi. Mind a betegekkel, hozzátartozókkal, mind a kollégákkal empatikus, segítőkész. A szabályokat, utasításokat betartja, kollégáival betartatja. A főnővér távollétében vezeti az osztály munkáját és maradéktalanul teljesíti a gazdasági nővér feladatokat. Példamutató munkafegyelme és felelősségtudata miatt a neurológiai osztály és az érdekképviseletek felterjesztését az ad hoc bizottság támogatta.

Kraczmajer Katalin

A Dunaújvárosi Főiskola Gazdálkodási Szakán főiskolai közgazdász képesítést szerzett, továbbá mérlegképes könyvelői szakképesítéssel rendelkezik. 2011 októberétől dolgozik a kórház pénzügyi részlegén, kezdetben számviteli ügyintézőként. 2011. évi költségvetési szervvé történő átalakuláskor és a 2014. évben a költségvetési szervek számviteli szabályainak megváltozásakor, a számviteli rendszer kialakításában és az ehhez kapcsolódó kötelezően működtetett belső kontroll rendszer adaptálásában rendkívül fontos, magas szintű munkát végzett. Szakmai tudása, rátermettsége alapján 2012-től főkönyvelői munkakörbe kapott áthelyezést, majd 2013-tól a Pénzgazdálkodási részleg munkáját irányította. 2015. január 1-vel a kórházi struktúrában bekövetkezett változást követően Pénzügyi és számviteli osztály vezetésére kapott megbízást.  Szakmai tudása széleskörű és megalapozott. Számviteli, pénzügyi, adózási ismeretei kimagaslóak. Munkáját, feladatait pontosan, példamutató igényességgel végzi. Napra kész szakmai ismeretekkel rendelkezik. A feladatok során mindig gyakorlatias. A belső és külső partnerekkel jó kapcsolati rendszert alakított ki a munkája során. Döntései gyorsak, határozottak, megalapozottak. Optimizmusa, bizakodása, életkedve sugárzik belőle, bármilyen feladat elvégzése közben. Érdemei elismeréséért a gazdasági igazgató terjesztette fel a kiváló dolgozói címre, amit az ad hoc bizottság támogatott.

Dr. Mészáros Péter, az urológiai osztály főorvosa

1989-ben szerezte orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, majd elhelyezkedett a Szent Pantaleon Kórház urológiai osztályán. 1994-ben urológiából szakvizsgázott, majd 1996-ban német nyelvből középfokú nyelvvizsgát tett. 2000-ben adjunktusi, 2014-ben főorvosi kinevezést kapott, osztályvezető helyettesi feladatokat lát el. Jelenleg az alsó húgyúti endoszkópos beavatkozások témájával foglalkozik. Jól felkészült, lelkiismeretes szakember, munkáját alaposság, megfontoltság jellemzi. Csendes, de határozott fellépésével szakmai konszenzusra, közös megegyezésre törekvő szemlélettel rendelkezik. Közvetlen kollégáival és más osztályok munkatársaival etikus, udvarias, jó munkakapcsolatot ápol. Osztályos, műtői és rendelői munkája során a betegekkel szemben nagyfokú empátiája és humánuma mutatkozik meg. Orvos-beteg, valamint orvos-orvos kommunikációja követendő, példaértékű.

Majoros Mária

1990-ben tanfolyamos ápolóként került a kórház pszichiátriai osztályára, előtte tizenöt évig nem az egészségügyben dolgozott.  1996-ban pszichiátriai ápolói és gondozói végzettséget szerzett. Huszonöt éves pályafutása óta folyamatos műszakos egészségügyi ellátásban dolgozik, mindezt három gyermekes egyedülálló anyaként. Magánéleti kihívásai munkavégzésének minőségét soha nem rontotta. A pszichiátriai ellátás bármely területén megállja a helyét. Kollégáival nyitott, őszinte, határozott fellépésű és segítőkész. Betegekkel empatikus, türelmes, elképesztő optimizmus, bíztatás és jókedv sugárzik belőle, ami a pszichiátrián kezelt betegeknél talán még fontosabb. Szakmai munkája elvégzése mellett, kellemes kiegyensúlyozott személyisége, nyugodt hangulatot teremt, ami ebben a környezetben szinte elengedhetetlen.

Zimmler Krisztina

2004-ben érkezett a kórház általános sebészeti osztályára adminisztrátori munkakörben, majd 2011-ben került át a bér-és munkaügyi osztályra munkaügyi előadóként.  A munkájával összefüggő törvényi változásokat, belső szabályzatokat naprakészen alkalmazza. Mindig nagy hangsúlyt fektet az ügyfelekkel való kommunikációra és a megfelelő segítségnyújtásra. A kórház munkavállalói bizalommal fordulnak hozzá személyes ügyeik intézésével. Munkáját mindig lelkiismeretesen, precízen végzi. Feletteseivel és közvetlen munkatársaival kiemelkedően jó munkakapcsolatot alakított ki.

Semmelweis-nap a kórházban

Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit
Semmelweis-nap a kórházban - fotó: Sándor Judit

A rovat további hírei: Közélet

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

2020. szeptember 29. (kedd)

Nagy többséggel választották újra a közelmúltban szervezett tisztújítás során, újabb ciklusra kapott bizalmat a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöki teendőinek ellátására Králik Gyula. Az elmúlt időszak eredményei mellett a (közel)jövő terveiről is nyilatkozott. Interjú.

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

2020. szeptember 29. (kedd)

Rendkívüli közgyűlést tartott Dunaújváros Önkormányzata szeptember 29-én, kedden a Városháza "C" szárnyában. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaztak a döntéshozók, melyek többek között: az élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintették.

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

2020. szeptember 29. (kedd)

Sikeresen debütált az új lomtalanítási szisztéma a Római városrészben a hét végén, a folytatásban komoly sorozatra készülnek: a lomtalanítás a Béke városrészben folytatódik, az elektronikai és fémhulladék gyűjtésére három napon öt városrészben, összesen hét helyszínen nyílik lehetőség.

Reform az autóbusz-közlekedésben

Reform az autóbusz-közlekedésben

2020. szeptember 28. (hétfő)

A helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Folytatódik a korábban megígért faültetés a Vasmű úton. Az eredetileg tavaszra tervezett ültetést a rendezetlen közműhelyzet miatt kellett őszre halasztani. 

Rendkívüli tizenegyes: közgyűlés tart kedden a testület

Rendkívüli tizenegyes: közgyűlés tart kedden a testület

2020. szeptember 28. (hétfő)

Rendkívüli közgyűlést tart Dunaújváros önkormányzata a Városháza "C" szárnyában szeptember 29-én, kedden. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaznak majd a döntéshozók. Ezek egyebek mellett az élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintik majd. 

Jobb buszközlekedést akar? Töltse ki a kérdőívet!

Jobb buszközlekedést akar? Töltse ki a kérdőívet!

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Gyökeres változtatásra készül a város elavult buszközlekedése terén az önkormányzat. A város hivatalos honlapján is elérhető az az online kérdőív, amely a lakosság véleményét és javaslatait gyűjti össze. Felhívás és közvetlen elérhetőség máris itt!