Strandfoci a szigeten!

doszerk - 2015. július 2. 11:14

Labdarúgók népesítik be szombaton a Szalki-szigetet, ahol nyolc együttes küzd majd meg egymással a Homok Királyai kitüntető címért.

2015. július 4-én, szombaton, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a DVG Zrt- nek a támogatásával az idén is megrendezésre kerül a Strandfoci Kupa. A tornát a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezi, melynek helyszíne a Szalki-szigeten lévő homokos focipályája. Az induló nyolc csapat közül a legjobb a Homok Királyainak járó trófeával gazdagodik. Az idén második alkalommal kiírt vetélkedésen az érdeklődők nem csupán a strandfoci szépségeivel, de az újonnan átadott kempinggel is megismerkedhetnek.  
A csoportkörök – két négyes csoport – után kerül sor a helyosztókra, melyek végén az első három helyezett, továbbá a legjobb játékos, a legjobb kapus és a strandfoci gólkirálya is díjat kap. A tavalyi győztes a budapesti Chicago gárdája volt, akik az előzetes információk szerint az idén címvédésre készülnek. 

Nagyon várja a rendezvényt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, valamint a DVG Zrt. is, hiszen a sport népszerűsítése mellett tartalmas kikapcsolódást jelenthet a szigetre látogató városlakóknak.
Petrás Gábor a DLSZ főtitkára: "Egyik legkedveltebb nyári rendezésünk a strandfoci kupa, hiszen Dunaújváros egyik legszebb természeti övezetében kerül megrendezésre az amatőrök számára a versenyzés. A strandfoci pályát 2007-ben építettük a várossal közösen, hogy visszacsalogassuk a város lakóit a Szalki szigetre és megtöltsük élettel, sporttal. Ennek egyik rendezvénye a Strandfoci kupa, melyet DMJV Önkormányzatával és a DVG Zrt.-vel közösen rendezünk július 4. én szombaton. Nagy öröm számunkra, hogy a helyi amatőr sportolók mellett  Budapestről és vidékről is érkeznek csapatok Dunaújvárosba, hogy elhódítsák a bajnokoknak járó "Homok Királya" címet és magukkal vigyék a serleget. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és sok sikert kívánunk a résztvevő csapatoknak, játékosoknak!"

Forrás: dlsz.hu (Bak Tibor felvétele)

Gergő Edmond a DVG Zrt. ágazatvezetője: "A DVG Zrt., a dunaújvárosi Szabadstrand üzemeltetőjeként azt a célt tartja szemelőtt, hogy a létesítmény minél jobban ki legyen használva és minél tartalmasabb kikapcsolódást nyújtson a városlakók számára. Ezt a célt szolgálják a strand területén rendezett sport és kulturális rendezvények. Bízunk abban, hogy képesek leszünk a strandra látogatók pihenési és sportolási igényeit egyre magasabb színvonalon kielégíteni."

A résztvevő  csapatok: Inox Csőszer, Frankcity, Riki FC, Chicago, Mészi Frucht Kft., U FC, Mapet Power, Kulcs SE.

Sorsolás és menetrend a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.