Felújítás előtt a tornacsarnok!

doszerk - 2015. szeptember 22. 10:42

A közeljövőben megkezdődik a Dunaferr SE tornacsarnokának felújítása, ahol a tetőszerkezeten kívül a talaj is megújul, így hamarosan eredményeikhez méltó körülmények között készülhetnek tornászaink az előttük álló megméretésekre.

A Dunaferr tornászai minden korosztályban tudnak felvonultatni kiváló versenyzőket, pedig ehhez a körülmények nem minden esetben méltók. A tetőszerkezet beázik, a tornatalaj pedig elavult. Ennek most vége, hiszen a Nemzeti Intézményfenntartó Szövetség kiírására pályáztak, s 30 millió forintot nyertek a tornacsarnok felújítására, aminek keretein belül a tetőszerkezet megbontják, majd a megfelelő dőlést megadva elvezetésre kerül a csapadékvíz, míg a tornászok által használt talajt a jelen kor követelményeinek megfelelve teljes mértékben kicserélik. Azt, hogy ez mennyire fontos az utánpótlás nevelés szempontjából, Trenka János edzőt kérdeztük.

- Az utánpótlás bővítést minden év szeptemberében az óvodákban kezdjük, továbbá a kicsik részére válogatókat is szervezünk. Ezeken megmozgatjuk őket, megpróbálva az érdeklődésüket felkelteni sportágunk iránt. Ezt követően november, december táján még egyszer visszamegyünk hozzájuk, hogy beszéljünk azokkal, akiket tehetségesnek tartunk, de még nem jöttek el a csarnokba. Jelenleg 25 óvodás jelentkezett, ezen kívül a négy éves leányok 18-an, az 5-6 évesek 30-an tornáznak rendszeresen velünk. Ez szép számnak tűnik, de sok szeretettel várunk még további érdeklődőket is. Természetesen nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy kik azok, akik iskolába készülnek, hiszen számukra megpróbáljuk megteremteni a lehetőségét annak, hogy a városi sportiskolába kerüljenek. A munka komolyabb része ezt követően kezdődik el.
- Vannak-e olyanok, akik nem ezeken a válogatókon, hanem később csatlakoznak hozzátok?
- Erről nincs statisztikánk, de az tény, hogy aki egyszer ebbe az életformába belekóstolt, de nem igazolt versenyző, akkor a nyári táborban rendszeresen találkozunk vele.

- Mi a következő fontos verseny a számotokra?
- Horváth Enikő, aki a felnőttek között versenyez, és jelenleg központi edzőtáborban vesz részt, a világbajnokságra készül. Erre október végén kerül sor. Az utánpótlás számára a november hónap lesz izgalmakkal teli, hiszen akkor lesznek számukra a megmérettetések. Kovács Zsófia jelenleg ausztriai edzőtáborozáson vesz részt, ahol három nemzet, Ausztria, Lengyelország és Magyarország legjobbjai találkoznak egymással.
- Mindeközben hamarosan megkezdődik a tornacsarnok felújítása. Ez hátráltatja-e az edzéseket?
- Nagyon boldogak vagyunk, hogy megújul a csarnokunk, így az ezzel járó kellemetlenségeket el kell, viseljük. Az már most látszik, mivel Kovács Zsófival az áprilisi Rióban megrendezendő tesztversenyre készülünk, hogy a kivitelezőnek és nekünk komoly kompromisszumokat kell kötnünk, hogy mindkettőnk munkája zökkenőmentes legyen.

-Szárszó Lajos-

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.