Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Kijárt a vastaps - Rangos elismerést kapott a Bartók

Ónodi Zoltán - 2015. szeptember 30. 10:57

Újabb sikereket könyvelhetnek el a Bartók Kamaraszínház társulata, tegnap országos szintű elismerésben részesülhettek Salgótarjánban.

A Bartók Kamaraszínház társulata nyerte el a Legjobb családi előadás díját Salgótarjánban a VIII. Vastaps  gálaesten a Padlás című darabbal. A darab sikerének titka nem csupán Presszer Gábor zenéjének köszönhető, hanem a félig mese, félig musical harmóniájának is. Felnőttet és gyerekeket egyaránt leköt, egy igazi családi mű. Szereplők között köszönthetjük Polgár Lillát, Kútvölgyi Erzsébetet, Lapis Erikát, Gulyás Hermann Sándort, Jászberényi Gábort, Csadi Zoltánt, Farkas Eriket, Suplicz Mihályt, Kiss Attilát, Quintus Konrádot, Gasparik Gábort és Dubai Pétert.

A társulat gördülékenyen vette az akadályokat a színészek mesterien játszották el a rájuk kiosztott szerepeket. Érdemes kiemelnünk a háttérben dolgozókat is, hisz nélkülük nem állt volna ilyen stabil lábakon a darab. A rendező személyében Kuthy Ágnest tisztelhettük, akinek segítő munkatársai voltak Papp Orsolya, Siegrist Cecília és Dubai Péter. Koreográfiuskét Fosztó András instruálta a művészeket. A látványért Polgár Péter felelt, aki minden kis részletre kiterjedő figyelme tette ennyire közelivé a darabot. Gulyás Levente zenei vezető mellett Ditzmann Tamás sound desingner és Ujházy Krisztina korrepetitorként tevékenykedett.

 

Fotó: Bartók Kamaraszínház

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

2023. jan. 24.

Új helyen, de a szokott színvonalon varázsolta el a közönséget a Sándor Frigyes Zeneiskola az Újévi Gála hangversenyén – az intézmény növendékeinek és tanárainak koncertje után a Kelemen Angelika Jazz Quartet aratott jelentős tapsokat a Kultik Dunaújváros színpadán. Hangkép és galéria itt!
 

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

2023. jan. 23.

A szféra legrangosabb önkormányzati elismerését a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a helyi kórusmozgalom meghatározó személyisége az evangélikus templomban vasárnap.

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

2023. jan. 22.

A magyar kultúra napján kínzóan aktuális gondolatot foglal össze a cím – egyúttal kijelöli az önkormányzati munka egyik lényeges pillérének helyét is.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

2023. jan. 20.

1989 óta ünnepnap a Himnusz születésnapja: a dunaújvárosi ünnepet díjátadó és a Quintia együttes koncertje színesíti az evangélikus templomban vasárnap. Mindenkit szeretettel várnak!

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

2023. jan. 19.

Új helyszínen, de a több éves hagyomány képletét folytatva várja a Gála 2023 című újévi koncertjére a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Zeneiskola. A hangversenynek a Kultik Dunaújváros mozi ad otthont pénteken délután és este!

DSTV: stabil kedvenc az MMK

DSTV: stabil kedvenc az MMK

2023. jan. 19.

Újra nagy fölénnyel hódította el a kategóriagyőzelmet a Munkásművelődési Központ a Dunaújváros Kedvence elnevezésű voksversenyen. A tartós siker titka az intézményhez kötődő közösségek erejében rejlik. Hangkép.

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

2023. jan. 16.

Kínzóan aktuális témával folytatódik az új évben a Szertelen Házban futó KineDok sorozat – a "Műszakváltás" kedden délután pörög, mindenkit szeretettel várnak!