Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Kijárt a vastaps - Rangos elismerést kapott a Bartók

Ónodi Zoltán - 2015. szeptember 30. 10:57

Újabb sikereket könyvelhetnek el a Bartók Kamaraszínház társulata, tegnap országos szintű elismerésben részesülhettek Salgótarjánban.

A Bartók Kamaraszínház társulata nyerte el a Legjobb családi előadás díját Salgótarjánban a VIII. Vastaps  gálaesten a Padlás című darabbal. A darab sikerének titka nem csupán Presszer Gábor zenéjének köszönhető, hanem a félig mese, félig musical harmóniájának is. Felnőttet és gyerekeket egyaránt leköt, egy igazi családi mű. Szereplők között köszönthetjük Polgár Lillát, Kútvölgyi Erzsébetet, Lapis Erikát, Gulyás Hermann Sándort, Jászberényi Gábort, Csadi Zoltánt, Farkas Eriket, Suplicz Mihályt, Kiss Attilát, Quintus Konrádot, Gasparik Gábort és Dubai Pétert.

A társulat gördülékenyen vette az akadályokat a színészek mesterien játszották el a rájuk kiosztott szerepeket. Érdemes kiemelnünk a háttérben dolgozókat is, hisz nélkülük nem állt volna ilyen stabil lábakon a darab. A rendező személyében Kuthy Ágnest tisztelhettük, akinek segítő munkatársai voltak Papp Orsolya, Siegrist Cecília és Dubai Péter. Koreográfiuskét Fosztó András instruálta a művészeket. A látványért Polgár Péter felelt, aki minden kis részletre kiterjedő figyelme tette ennyire közelivé a darabot. Gulyás Levente zenei vezető mellett Ditzmann Tamás sound desingner és Ujházy Krisztina korrepetitorként tevékenykedett.

 

Fotó: Bartók Kamaraszínház

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: a régi Pentele emlékezete

DSTV: a régi Pentele emlékezete

2022. szep. 25.

Sikert aratott az a könyvbemutató, amelynek a napokban adott otthont a Pentele Klubház, derül ki a DSTV összegzéséből. A Schlitterné Nyuli Anna visszaemlékezéseiből készített, Régi dunapentelei történetek című sorozat hatodik, egyben utolsó kötetével ismerkedhettek meg a résztvevők. Hangkép.

Rendhagyó tárlat és Szabadtéri Szoborparti a felső Duna-parton

Rendhagyó tárlat és Szabadtéri Szoborparti a felső Duna-parton

2022. szep. 24.

Színes megnyitó eseménnyel és rendhagyó pop-up kiállítással várja a közönséget a felső Duna-parti Szoborpark. A bemutató epicentruma a Rómeó és Júlia 1956 című kompozíció környezete lesz – és itt rendezik a megnyitót is hétfőn.

Két kiállítás a Papírmúzeumban

Két kiállítás a Papírmúzeumban

2022. szep. 24.

Két új bemutatóra várja az érdeklődőket a Magyar Papírmúzeum. A Dunai Vasmű papírrelikviái és Petőfi Sándor emlékezetének papíremlékei is láthatóak a Papírgyári úti bázison.

Országos döntőért lép színre a Hotel Hédoné

Országos döntőért lép színre a Hotel Hédoné

2022. szep. 23.

Ilyen is lehet, ha négy srác néhány senkinek sem kellő, íróasztalfiókban felejtett dalötlet ürügyén összeverbuválódik muzsikálni. A Hotel Hédoné tagjai a hét végén a CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutató döntőbe jutásáért csapnak a húrokba. Bónusz: itt "A Világ"!

DSTV: hagyományőrzők az Intercisa Múzeumban

DSTV: hagyományőrzők az Intercisa Múzeumban

2022. szep. 23.

Nagy sikert aratott az intézmény kezdeményezése, derül ki DSTV összeállításából. A múzeum udvarában és folyosóin középkori időutazásra invitálták a vendégeket – ráadásul az eszközök jó részét ki is próbálhatták a történelem szerelmesei. Hangkép.
 

Bartók Kamaraszínház: itt suhan a "Szerelem" (galériával)

Bartók Kamaraszínház: itt suhan a "Szerelem" (galériával)

2022. szep. 22.

A magyar dráma napjához időzítve folytatja a bemutatók sorát a Bartók Kamaraszínház, Barta Lajos Szerelem című darabját ráadásul több társulat együttműködésével viszik színre – pénteken már premier!

Vegyeskar 70: csodás egyházzenei koncert (galériával)

Vegyeskar 70: csodás egyházzenei koncert (galériával)

2022. szep. 21.

Megérdemelt vastaps volt a jutalom, csodás koncerttel ajándékozta meg az evangélikus templom közönségét a Dunaújvárosi Vegyeskar múlt szombaton. Az alapítása 70. évfordulóját ünneplő kórus ezúttal egyházzenei összeállítással állt közönség elé.