Dunaújváros Hetilap

Nyárbúcsúztató a Városháza téren

Brousil Csaba - 2015. szeptember 3. 14:19

A hétvégi Nyárbúcsúztató rendezvényről tartott sajtótájékoztatót ma délután Cserna Gábor, városunk polgármestere és Mórocz Erika, a városi Tourinform Iroda vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy egyre több rendezvény van a városban legyenek azok önkormányzati, vagy vállalati, civil szervezeti rendezésűek. A Nyárbúcsúztató a városi nagyrendezvények sorába tartozik, melyet idén rendeznek meg második alkalommal. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat hárommillió forinttal támogatja a két napos programsorozatot, melyet idén már a megújult Városháza téren rendeznek mely, mely jóval nagyobb befogadóképességű és természeténél fogva a legalkalmasabb ilyen típusú rendezvények lebonyolítására.

Mórocz Erika, a Tourinform Iroda vezetője ismertette a Nyárbúcsúztató rendezvény programját, melybe bekerült a magyar-román válogatott futballmeccs is. Az önkormányzat, a DVG Zrt., a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) és a Tourinform összefogásából született ötlet alapján a Városháza téren óriás kivetítőn élőben követhetjük majd a mérkőzést. Gyülekező pénteken este hat órától. Hatvan sörpadot helyeznek ki a térre, melyet érkezési sorrendben lehet majd elfoglalni. A meccs fél kilenckor kezdődik, addig esélylatolgató beszélgetések és kisebb vetélkedők színesítik az estét.
Szeptember 5-én, szombaton a Nyárbúcsúztató napi programok reggel kilenc órától kezdődnek a Wesley-Da Capo Művészeti Iskola szervezésében megrendezésre kerülő " KÖZLEKEDJ OKOSAN!" programmal. Délután ötig légvárak, játszóház és vízgolyó várja ingyenesen a kicsiket. Rossz idő esetén mesebusz és kisvonat gondoskodik a gyerekeke kikapcsolódásáról, melyek jutányos áron lesznek használhatóak.

Délután háromtól a színpadon is beindulnak az események a Szélrózsa Egyesület interaktív meséjével. Négy órától a Flash Tánccsoport perdül a színre, őket követi Zumberto Team előadása. Háromnegyed öttől Pentele Ska, hat órától BeatKOHO koncert lesz, este nyolctól pedig a Magashegyi Undergound együttes lép színpadra. Az egész napos rendezvény a csendrendelet és a környéken lakók nyugalmának figyelembe vételével eset tíz óra körül fejeződik be.

A rovat további hírei: Közélet

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

2022. okt. 04.

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként, adta hírül a város hivatalos oldala. 

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

2022. okt. 04.

Az oktatás világnapján szerveznek szolidaritási kiállást az oktatásért városunkban: mindenkit, szülőket, nagyszülőket is várnak a Dr. Molnár László Emlékparkba szerdán délután. Legyetek, legyenek, legyünk sokan!

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

2022. okt. 04.

A város útjai mellett tegnap, az esti órákban kezdték az őszi növényvédelmi permetezést, adta hírül a város hivatalos oldala. Két-három nap alatt végeznek a szakemberek, persze csak ha nem esik.

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

2022. okt. 04.

Önkormányzati koordinációval valósul meg a Petőfi 200 emlékév városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az előkészületek jegyében ült össze az a kerekasztal a Városházán a napokban, amely a programok gondozását vállalja. Hangkép.
 

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

2022. okt. 03.

Bővíti a szolgáltatások körét a rászorulók számára az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény helyettes szülői szolgáltatás kialakítását szervezi, és egészen október végéig várja azok jelentkezését, akik a nemes feladatot ellátják.

Véget értek a munkálatok végre

Véget értek a munkálatok végre

2022. okt. 03.

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

2022. okt. 03.

Idén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete, derül ki a DSTV összegzéséből. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont. Hangkép.