Sportlövészet: Gurisatti Gyula is ott lesz Rióban

doszerk - 2015. szeptember 16. 13:28

Kilencedik helyen végzett a sportpisztolyosok Világkupa viadalán a dunaújvárosi Gurisatti Gyula, aki ezzel a szép eredménnyel biztosította helyét a jövő évi olimpián.

Sydneyben rendezik meg a sportlövők paralimpiai Világkupa versenyét, melyre remek sportlövőnk, Gurisatti Gyula is nagy reményekkel vágott neki. Válogatott sportolónk tegnap a gyorstüzelő légpisztolyosok versenyszámában mérette meg magát, ahol a rendkívül előkelő negyedik helyezést sikerült megszereznie úgy, hogy csak egyetlen ponttal maradt le a dobogóról.
Gurisatti Gyulára ma még keményebb feladat várt, hiszen ezúttal egy olimpiai versenyszámban, sportpisztolyban kellett bizonyítania felkészültségét, s megszerezni a remélt riói kvótát is. Versenyzőnk kiválóan szerepelt a rendkívül erős mezőnyben, s 556 körös eredményt elérve a kilencedik helyen fejezte be a viadalt, ami egyben azt is jelentette, hogy megszerezte az olimpiai kvótát, s ebben a versenyszámban biztosan ott lehet a jövő évi nyári játékok mezőnyében.

Kép forrása: Gurisatti Gyula facebook-oldal

Kiváló sportolónk természetesen nagy örömmel számolt be eredményéről, s egyben üdvözölte itthoni szurkolóit is.
- Megvan a kvóta amiért jöttem! Persze, hogy örülök, s bár a 9. hellyel szereztem meg úgy, hogy a kínai és koreai versenyzők már nem számítottak. Egy orosz és én kaptuk a két kvótát, ami szerintem lényeges! A versenyen nagyon hideg volt az előző napokhoz képest. A pont lövésem gyengére sikerült, illetve csak az első sorozat. A gyors viszont az elején volt jobb. Kevés hiányzott a döntőhöz, na! Furcsa volt, hogy egy nemzetből a lehetséges három helyett többen is indultak. Ha ezt a szabályt betartották volna, akkor döntőt lövök. Lásd Korea! De amiért jöttem azt elértem! És ez fontos, ahogy a hazaiaknak az örömszerzés is! Van még két számom most arra koncentrálok, mert szeretnék ott is jól szerepelni. Majd otthon ünnepelek! Holnap, csütörtökön is nagy verseny lesz több mint 40 indulóval. Nekem este nektek 12 körül! Még jelentkezem! Üdv Gyuszkó!

A rovat további hírei: Sport

Ismét tarolt a Fox SE a bajnokságon

Ismét tarolt a Fox SE a bajnokságon

2024. okt. 01.

Összesen huszonöt éremmel zárták a Hatvanban megrendezett grappling magyar bajnokság küzdelmeit a dunaújvárosi Fox SE versenyzői.

Remek eredmények a diákolimpián

Remek eredmények a diákolimpián

2024. okt. 01.

Hat dobogós helyezéssel zárták az országos diákolimpiai döntőt a DKSE és Gurics György BDSE ifjú birkózói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Újra Dunaújvárosba került az Alcufer Kupa

Újra Dunaújvárosba került az Alcufer Kupa

2024. szep. 30.

Minden mérkőzését megnyerve hódította el a XII. Alcufer Kupa nemzetközi vállalati kispályás labdarúgó torna első helyét a Liberty Dunaújváros együttese.

Megvan az első siker

Megvan az első siker

2024. szep. 30.

Egy nagyon szoros vereséggel és egy meggyőző sikerrel folytatta a korosztályos bajnokság küzdelmeit a DSE Röplabda Akadémia U17-es fiú csapata.

Ezúttal a Jegesmedvék örülhettek

Ezúttal a Jegesmedvék örülhettek

2024. szep. 30.

Hiába állt fel egyszer kétgólos hátrányból, végül 5-3-as vereséget szenvedett Miskolcon a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem volt kérdés, simán nyert a DFC

Nem volt kérdés, simán nyert a DFC

2024. szep. 29.

Az eddig harminc gólt szerző csóri csapatnak esélye sem volt a pontszerzésre a Dunaújváros FC labdarúgói ellen szombat délután.

Újra jégen az Acélbikák

Újra jégen az Acélbikák

2024. szep. 29.

Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék otthonában folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este hat órától.