Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fesztivál- után klubszezon

2015. október 7. (szerda) 13:49 - doszerk

Ősszel újra kitombolhatjuk magunkat a legjobb hazai zenekarok koncertjein a Galéria Jazz Klubban, ahol immár harmadik éve szervezik meg a szezonális koncertsorozatot.

Évről évre egyre nívósabb a kínálat, a mostani fellépőket Verasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum Kft. egyik ügyvezetője ismertette lapunknak.

Év végéig még tizenöt koncerten bulizhatunk, többek között a 30y, a Hiperkarma, a Kiscsillag, és a Biebers gondoskodik róla, hogy ne unalmasan teljenek a péntek, illetve a szombat estéink.

Vár ránk még a már hagyományosnak is tekinthető Sörfesztivál, amelyet október 22-25 között rendeznek meg. Három este három koncert a hosszú hétvégén, ahol itt lesz a Copy Con, a Blahaluisiana és a Fish! A koncertek mellett minőségi, igényes söröket mutatnak be. A helyszín változatlan, a mozi előtti téren kóstolhatjuk végig a kínálatot, rossz idő esetén a csarnokban.

Fotó: Mohai Balázs/MTI

A mozi nagytermében a vetítéseket az önálló estek színesítik. A Dumaszínházasok előadása nagy megnevettetéssel kínálkoznak, úgy, mint Aranyosi Péter, Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor vagy Hajdú Balázs.

Koncz Zsuzsa és Révész Sándor is kellemes estét szerezhet sokaknak koncertjükkel, de aki komolyabb dolgokra vágyik, az is megtalálja a hozzá közel álló programot dr. Csernus Imre vagy Pál Feri előadásában.

Nem kell tehát nyálcsorgatva figyelnünk a budapesti klubok programjait azon gondolkodva, hogy milyen jó lenne megnézni egy-egy koncertet, elég csak elmenni a város központjába.

Vass Ádám

A rovat további hírei: Kultúra

Macron engedélyezte az eredeti formában történő helyreállítást a Notre-Dame-székesegyházon

Macron engedélyezte az eredeti formában történő helyreállítást a Notre-Dame-székesegyházon

2020. július 10. (péntek)

Emmanuel Macron csütörtökön engedélyezte, hogy az eredeti formájában állítsák helyre a párizsi Notre-Dame-székesegyháznak a tavalyi áprilisi tűzvész nyomán leomlott huszártornyát, jóllehet a francia elnök eleinte azt szerette volna, ha kortárs építészeti tervek szerint, a 21. század többé-kevésbé merész lenyomatát magán hordozva épült volna újra a katedrális, írja az MTI.

Bartók Liget: a külcsíni remeklés

Bartók Liget: a külcsíni remeklés

2020. július 09. (csütörtök)

Újabb látványos elemmel bővült a napokban a Bartók Liget projekt a Petőfi ligetben: a Bartók Kamaraszínház felhívásának nyomán a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti iskola diákjai valósították meg a 70 éves Dunaújváros című kültéri design látványtervét az elmúlt napokban.

Emlékek árnyéka, árnyékok emléke

Emlékek árnyéka, árnyékok emléke

2020. július 09. (csütörtök)

Emléket állítanak a Vasmű úti platánoknak, Móder Rezső tervei nyomán közösen készítenek egy nagy közös fafaragást, amely a főutca fasorának hagyatékát őrzi majd meg. A nagyszabású tervekről Rohonczi István ROHO mesél, a munkálatok augusztusban kezdődhetnek.

Családbarát Hely lett a Bartók Kamaraszínház

Családbarát Hely lett a Bartók Kamaraszínház

2020. július 08. (szerda)

Bronz fokozatú Családbarát Hellyé nyilvánították a Bartókot. Cél az arany! Mint ahogy azt közösségi oldalukon is megírták: színházi filozófiájuknak elsődleges célja a családok kiszolgálása.

Állandó programok a gyermekkönyvtárban

Állandó programok a gyermekkönyvtárban

2020. július 08. (szerda)

Mint ahogy azt már megírtuk, csütörtökönként mesedélutánra várják az érdeklődőket a József Attila Könyvtár munkatársai, de keddenként és szerdánként is izgalmas programokkal kecsegtetnek a gyermekeknek.

Mesedélután csütörtökönként a könyvtárban

Mesedélután csütörtökönként a könyvtárban

2020. július 07. (kedd)

Az intézmény vezetése nyáron sem hagyja program nélkül a gyermekeket: kreatív foglalkozással egybekötött mesés délutánt szerveznek.

Megújult a Tinisarok

Megújult a Tinisarok

2020. július 07. (kedd)

A vészhelyzet idején bezárt a József Attila Könyvtár is, de természetesen attól még folyamatosan dolgoztak a munkatársak. A zárt ajtók mögött egyre gyorsabban haladtak a háttérmunkák, és a lelkes kollégáknak köszönhetően megújult a legfiatalabb korosztály kedvenc zuga. A festés, átrendezés, csinosítás után egy modern pihenő övezetbe kerülnek azok, akik szeretnének kicsit leülni, olvasgatni, vagy csak beszélgetni.