Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Három az egyben fotókiállítás a könyvtárban

doszerk - 2015. október 7. 8:58

Városunk három „örömfotósának” képei tekinthetők meg a József Attila Könyvtár felső aulájában az Országos Könyvtári Napok keretében nyílt kiállításon.

„Így látjuk…” címmel nyílt fotókiállítás a könyvtár épületében, ahol a három fotós 20-20 képe díszeleg az intézmény felső aulájában és az oda vezető lépcső falain. Holczer Tibor például egyedi montázsokat készített, egy képen bemutatva egy egy épület sok évvel ezelőtti és mai arcát. Lukács János, az Arany János iskola tanára a magasabb épületek, a vízpartok és a szokatlan beállítások rabja.

Németh Zsolt pedig az „egyszerű, de nagyszerű” elvet követve készíti képeit digitális formában, de utólag már csak a legritkább esetben javítgat rajtuk. Egyikőjük sem gondol magára úgy, mint egy vérbeli profira, hanem inkább egy saját perspektíváját megosztani szerető hobbifotósra, aki mindig valami újat szeretne mutatni másoknak. Érdemes megtekinteni a kiállítást november 25-ig, hogy kiderüljön, miként látják ők a várost, ahol élünk.

Vass Ádám

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: Harry Potter hete

DSTV: Harry Potter hete

2022. jún. 24.

Elstartolt a tematikus táborok sorozata az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az első hetet Harry Potter kalandjainak szentelték az intézmény munkatársai – a táborozók nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a mozgalmas játékba. Hangkép.

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

2022. jún. 23.

Különleges kínálattal készül az Intercisa Múzeum, de a Kortárs Művészeti Intézet is szélesre tárja a kapuját a Múzeumok Éjszakája országos programsorozata keretében szombaton. Itt a teljes kínálat, percről percre!

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

2022. jún. 20.

Havonta egy vetítés, beszélgetésekkel, káeurópai merítés, remek dokumentumfilmek – kedden startol a Kinedok Magyarország és a Szertelen Ház MRE Újváros Drogambulancia sorozata, a Szabad Szemmel. Díjnyertes nyitány!

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

2022. jún. 20.

Remek kiállítással folytatódott az Inrtercisa Múzeum időszakos bemutatóinak sora: a Selmeci diákhagyományok Dunaújvárosban című gyűjtemény péntek óta látható az intézményben. 

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

2022. jún. 19.

Táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – három napig tart a buli, máris mutatom a kínálatot!

DSTV: kitelepült a könyvtár

DSTV: kitelepült a könyvtár

2022. jún. 19.

Színes foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtár Béke városrészi "kitelepülése", játékos és mesés kínálata már a vakációt előlegezte  meg a résztvevőknek a napokban. Hangkép.
 

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

2022. jún. 17.

Fotógyűjtő akciót hirdet a Sugárúti Fesztivál szervező csapata – a város emblematikus főutcájának nagy közös fotóalbumát szeretnék létrehozni! Régi képeket várnak, de egy megosztás is sokat segíthet! Felhívás.