Labdarúgás: FIFA-bejárás a stadionban

2015. október 13. (kedd) 18:47 - spigott

A Dunaújvárosi Stadion még mindig nagyon fiatal gyepszőnyegét ellenőrizték ma délután a magyar és a nemzetközi labdarúgó szövetség szakemberei.

Nyolc héttel ezelőtt fektették le a Dunaújvárosi Stadion új gyepszőnyegét. A játéktér láthatóan sokkal szebb lett, mint volt korábban, ám a minőségére nagyon komolyan figyelni kell, s ennek garantálására időnként személyesen is ellenőrzik a pályafenntartási munkálatokat a magyar és a nemzetközi labdarúgó szövetség erre hivatott szakemberei. Az első ilyen bejárásra ma délután került sor, s hogy pontosan mi is volt a látogatás célja, s milyen eredményt hozott, arról Juhász Zoltán létesítmény-üzemeltető tájékoztatta honlapunkat.

"Erre a mai találkozóra azért volt szükség, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elindított egy egyéves monitoring programot, elsősorban a magyarországi újépítésű pályáknál. Volt egy elméleti képzésünk Telkiben az idén, ahol elláttak minket mindenféle információval, hogy egy-egy pályát milyen szempontok alapján kell megfigyelnünk és ezeknek a vizsgálati szempontoknak az eredményeit mi havi rendszerességgel elküldjük az MLSZ-nek és a FIFA-nak, ahol ezeket az adatokat összesítik és a megfelelő, általuk jónak ítélt szakmai tanácsokkal igyekeznek nekünk segíteni. Ezeknek a szakmai tanácsoknak, valamint a pálya állapotának figyelembevételét ellenőrzik, ennek vagyunk most tanúi. A FIFA képviselője és az MLSZ munkatársával együtt Dunaújvárosba látogatott, s megtekintette a felújított pályatestet. A héten lesz Telkiben egy kétnapos konferencia, ahol az eddig tapasztaltakat fogják a vezetők elemezni. A pályakarbantartó, üzemeltető társadalom nagyon várja, hogy az MLSZ elindítsa magas fokú szakirányú képzését, hisz nagy szükség van arra, hogy ezek a felújított pályák nagyon hosszú ideig szolgálják mind a magyar labdarúgó társadalmat, mind pedig a mérkőzésekre kilátogató nézőket. A mi pályánk azonban egy kicsit speciális, hiszen nagyon friss még a gyepszőnyeg, amit nyolc hete raktunk le, a vegetációnak nem a legoptimálisabb évszakban. A pályát azonban ezeknek az információknak az ismeretében jónak ítélték mai vendégeink. Természetesen mindenen lehet javítani, a tanácsokat, észrevételeket megszívleljük, megpróbáljuk fel is használni azokat" – árulta el Juhász Zoltán.

A Dunaújvárosi Stadion gyepét egy remek angol szakember, Dean Glasby vizsgálta igen komoly alapossággal, s mint azt érdeklődésünkre elárulta, huszonöt éve foglalkozik pályafenntartással, pályaépítéssel. Ma elsősorban kollégaként, de ezzel együtt tanárként látogatott el városunkba, hiszen munkájának lényege az, hogy segítse a pályafenntartókat a fejlődésben, átadja tapasztalatait azért, hogy minél jobb minőségű gyepszőnyegeken végezhessék munkájukat a labdarúgók.

A rovat további hírei: Sport

Férfi kézilabda-vb - Két játékossal többet lehet nevezni

Férfi kézilabda-vb - Két játékossal többet lehet nevezni

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Két játékossal többet lehet nevezni csapatonként a januári egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságra.

Átmentenék a javuló formát

Átmentenék a javuló formát

2020. szeptember 27. (vasárnap)

A nyolcadik helyezett Monor vendégeként folytatja a harmadosztályú bajnokság küzdelmeit ma délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kajak-kenu vk - Újabb öt magyar egység a döntőben, nyolc érem a paraversenyben

Kajak-kenu vk - Újabb öt magyar egység a döntőben, nyolc érem a paraversenyben

2020. szeptember 26. (szombat)

Újabb öt hazai egység biztosította a helyét a döntőben a szegedi kajak-kenu világkupa szombat délutáni programjában, a paraversenyeket pedig további nyolc éremmel zárták a magyarok.

Könnyed siker a bajnoki nyitányon

Könnyed siker a bajnoki nyitányon

2020. szeptember 26. (szombat)

Minden negyedet megnyerve aratott 19-6-os győzelmet a Tatabánya elleni bajnoki nyitányon a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Már nem Deli Rita irányítja a megyei riválist

Már nem Deli Rita irányítja a megyei riválist

2020. szeptember 26. (szombat)

Lemondott az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Deli Rita.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2020. szeptember 26. (szombat)

Nagy küzdelmet, négy gólt hozott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának utolsó mérkőzése a sorozat harmadik fordulójában.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2020. szeptember 25. (péntek)

Hiába fordított a második félidőben, végül döntetlenre végzett a Kecskemét elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.