Dunaújváros Hetilap

Rendbehozzák a lelakott sportpályát

2015. október 5. (hétfő) 8:09 - Pálinkás István

Városunk egyik forgalmas területén, az új Vasmű út és az Aranyvölgyi úti benzinkút között újul meg a több évtizede elhanyagolt sportpálya. Gál Roland, a körzet képviselője elmondta, az itt lakók kérése is volt a felújítás.

-Régóta figyelemmel kísérem a körzet hiányosságait, s erről a sportpályáról már többször elmondtam, addig nem nyugszom, amíg helyre nem állítjuk. Közvélemény kutatást is végeztünk az itt lakók körében a pályával kapcsolatban, és ennek eredménye is azt mutatta, hogy igény van a felújításra  - mondta a képviselő hozzátéve, a Dunaferr iskolából is járnak ide tornaórát tartani.

Bízik benne, hogy igazi közösségi hellyé válhat a pálya.

A kivitelezést végző DVG Zrt. vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatvezetője, Nagy Zsolt elmondta, az önkormányzat megrendelésére a nyár közepén kezdték el a közel kilencszáz négyzetméteres, kosárpalánkkal is felszerelt sportpálya felújítását.

- A több mint 30-35 éves pályához még nem nyúltak hozzá. Teljes felújításról beszélünk, elbontottuk a régi aszfaltburkolatot, ami már balesetveszélyes, repedezett is volt. Továbbá a kerítéselemek dróthálóstól rozsdásak voltak és benőtték a fák, cserjék. Teljes irtást végeztünk a gyökérig, majd javítottuk a kerítés acélszerkezetét. Jelenleg az acélszerkezet mázolását végezzük, s reméljük, a következő héten az aszfaltburkolat is elkészül. Úgy látom, hogy szeptember közepére új pompájában fog tündökölni a sportpálya.

 

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.