Újabb országos eTwinning siker a Dózsa iskolában

doszerk - 2015. október 22. 18:28

A Dózsa György Általános Iskola angol tagozatosai évek óta részt vesznek az eTwinning nemzetközi együttműködésben. Ennek keretén belül a tanévek során különböző érdekes projekteket valósítanak meg angol nyelvterületen tanuló diákokkal.

Ezek a projektek lehetőséget adnak számukra az angol nyelvi közvetlen és közvetett kommunikációra, valamint az internet segítségével közös játékokra, közös tevékenységekre.

A tavalyi tanévben a 7.a osztály tagozatos angol nyelvi csoportja egy egyhónapos projektet valósított meg, melyben partnerük egy birminghami általános iskola 7-8 éves diákjai voltak. A Get to know a European neighbour - Travellers' journal című projektben bemutatták egymásnak országaik, illetve városuk nevezetességeit, a magyar gyerekek a hungarikumokat az angolok pedig az angol nevezetességeket. Ajánlásokat készítettek egymás számára az érdekesebbnél érdekesebb helyekről, nevezetességekről, azokról a termékekről, melyek az adott ország jellegzetes termékei, mint például nekünk a túró rudi. Természetesen egy közös kapcsolat csak akkor ér valamit, ha közvetlenül tudnak egymással kommunikálni. Ehhez használták a modern technikát, hiszen a projekt során több alkalommal is skype-oltak, ahol természetesen végig angolul kommunikáltak egymással a gyerekek. A beszélgetések során felmérést készítettek, majd az adatokat kielemezték, diagramon ábrázolták a válaszokat.

De a legérdekesebb és leghasznosabb talán az volt, amikor a gyerekek a skype-on keresztül együtt játszhattak angol nyelvi játékokat, vagy amikor bemutatták a magyar gyerekek az angoloknak, milyen gyorsan ki tudják kirakni a Rubik kockát (ami az  angol gyerekek osztály termében is megtalálható volt), és még a tánctudásunkat is élőben nézhették, élvezhették.

A gyerekek számára mindkét részről fantasztikus lehetőség, élmény volt, melyet aligha fognak elfelejteni.

A projektmunkát a dózsás csoport öt tanulója - Boldis Csenge, Kovács Dóra, Magyar Zsófia, Simon Kornélia és Zsákovics Dóra felkészítőjükkel, Pavlicsek Csilla tanárnővel - az eTwinning verseny országos döntőjében is bemutatta. Az országos megmérettetés minden évben két napos program a versenyzőknek. Az első napon a projektek versenye volt, ahol iskolánk diákjai ismét kimagasló eredményt értek el, méghozzá az országos első helyezést hozták el kategóriájukban. Majd másnap már a szórakozás, egy jól megérdemelt gyereknap várt rájuk a Fővárosi Állatkertben, amelyet mindannyian nagyon élveztek.

Nagyon büszkék vagyunk a tagozatos csoport minden tagjára, valamint az öt versenyzőre és felkészítőjükre, Pavlicsek Csilla pedagógusunkra. A büszkeségünket még inkább növeli, hogy városunkban egyedüliként veszünk rész ebben a projektben, melynek célja s nyelvoktatás eredményességének növelése. A csoport a szünet után már az idei tanév projektjét kezdi el és készülnek a következő évi megmérettetésre.

-Dózsa iskola-

A rovat további hírei: Oktatás

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

2024. jún. 22.

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd forintot meghaladó árbevételű, debreceni székhelyű Daniella Villamosság alapítvány a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola diákjai oktatását támogató, 7,5 millió  forint értékű villamosipari eszközöket tartalmazó csomagot adott át a képzési centrumnak. 

A könyvtár hősei

A könyvtár hősei

2024. jún. 20.

Remekül szerepeltek, szép elismerésekkel gazdagodtak a Szent Pantaleimon iskola 2.a osztályának diákjai a József Attila Könyvtár OlvasóPróba pályázatán.

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

2024. jún. 17.

Közös nyilatkozatban ítélte el az Orbán-kormány újabb, az oktatási intézményrendszert fenyegető lépését több szakmai és civil szervezet. Az 55 év feletti katonák katedrára vezénylésének lehetőségéről kritikusan nyilatkozott a CODE Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke egylet képviselője is.

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

2024. jún. 13.

Dicséretre méltó hagyomány, hogy a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusai megünneplik a pedagógusnapot.  Így volt ez hétfőn is, ahol az ünnepségen Barta Endre alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd a Dunaújvárosi Óvoda vezetése méltatta a jubiláló és nyugdíjba vonuló kollégákat. Az ünnepségen a „Dunaújvárosi Óvoda Érdemes Pedagógusa” díjat is átadták az arra érdemeseknek.

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

2024. jún. 12.

Komoly kihívásnak adott otthont a Móricz iskola, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény az ország 30 helyszíne egyikeként rendezte a Nagy Digitális Kaland elnevezésű viadalt két általános iskolás korcsoportnak a fiatalok digitális nevelése és a biztonságos internethasználat érdekében. Hangkép.

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

2024. jún. 07.

Óvoda is működik a Szent Pantaleimon iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény első ballagóit köszönti – aki az iskolában folytatja, több mint 10 évet tölthet majd el ismerős környezetben. Hangkép.

DSTV: közel a természethez

DSTV: közel a természethez

2024. máj. 31.

Érdekes előadások színhelye volt a Baracsi úti Arborétum, derül ki a DSTV összeállításából. Orosz Csaba önkormányzati képviselő a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársainak közreműködésével ismét az oktatási intézmények csapatait várta természetközeli ismeretterjesztésre. Hangkép.