Dunaújváros Hetilap

25 év 25 program - TEMI hét az MMK-ban

Ónodi Zoltán - 2015. november 30. 12:10

Múlt héten az MMK és kisközösségei a Területi Művelődési Intézetek Egyesületének(TEMI) tisztelegtek. Rendezvényeiken ismertették a TEMI munkásságát és bemutatták saját tevékenységüket.

Kováts Rózsát, az MMK igazgatóját kerestük fel, hogy mondja el, milyen sikere volt a múlt héten tartott TEMI hétnek. A TEMI azon szervezet, amely az ország művelődési központjait támogatja – teljes neve Területi Művelődési Intézetek Egyesülete. Ebben az évben tölti fennállásának 25. évét. A szervezet célja, hogy támogasson és lehetőséget tudjon biztosítani művészi alkotó közösségeknek, kultúraközvetítő és szolgáltató tevékenységeknek és a művelődési intézmények működtetésében is segítséget nyújtson. Az egyesülethez tartozó hatvan intézmény – melyek között van a városunkban nagy múlttal bíró MMK is- tevékenységei olyan értékeket képvisel, amely a Magyar Nemzeti Kulturális Örökség részeként van jelen hazánkban. A közösségi élet és közéleti aktivitás színtereit szeretnék biztosítani. A lakossági igényeinek megfelelően színvonalas rendezvények, tanfolyamok, képzőművészeti tárlatok és ismeretterjesztő kiállítások lebonyolításában is nagy segítséget nyújtanak.

Rendhagyó módon az MMK a Temi fennállásának 25. évet 25 programmal ünnepelte. Minden egyes kisközösség készült egy kis bemutatóval. Hírt adtunk a nyugdíjas tisztviselők összejöveteléről, az olvasók figyelmébe ajánlottuk a Stand Up Music Club péntek esti koncertözönét és a szombaton megrendezett ajándékkészítő kézműves foglalkozást. Emellett a Vasas Néptánc együttes, a városi darts csapat és további kisközösségek is a rendezvény szárnyai alatt tartották meg programjaikat. A sok segítséget és pályázaton nyert anyagi támogatást az intézmény ily módon a múlt hetet a TEMI-nek ajánlotta. A 25 programon nem csak névlegesen, hanem bemutató jelleggel Kováts Rózsa személyesen ismertette a TEMI munkáját a kisközösségeknek. A ház régóta támogatója, pályázataik szigorú feltételekhez kötöttek, ám támogatási lehetőségük évről évre csökken, egyre kisebb költségvetésből tudnak gazdálkodni.

A rovat további hírei: Közélet

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

2022. okt. 04.

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként, adta hírül a város hivatalos oldala. 

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

2022. okt. 04.

Az oktatás világnapján szerveznek szolidaritási kiállást az oktatásért városunkban: mindenkit, szülőket, nagyszülőket is várnak a Dr. Molnár László Emlékparkba szerdán délután. Legyetek, legyenek, legyünk sokan!

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

2022. okt. 04.

A város útjai mellett tegnap, az esti órákban kezdték az őszi növényvédelmi permetezést, adta hírül a város hivatalos oldala. Két-három nap alatt végeznek a szakemberek, persze csak ha nem esik.

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

2022. okt. 04.

Önkormányzati koordinációval valósul meg a Petőfi 200 emlékév városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az előkészületek jegyében ült össze az a kerekasztal a Városházán a napokban, amely a programok gondozását vállalja. Hangkép.
 

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

2022. okt. 03.

Bővíti a szolgáltatások körét a rászorulók számára az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény helyettes szülői szolgáltatás kialakítását szervezi, és egészen október végéig várja azok jelentkezését, akik a nemes feladatot ellátják.

Véget értek a munkálatok végre

Véget értek a munkálatok végre

2022. okt. 03.

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

2022. okt. 03.

Idén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete, derül ki a DSTV összegzéséből. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont. Hangkép.