Dunaújváros Hetilap

25 év 25 program - TEMI hét az MMK-ban

2015. november 30. (hétfő) 12:10 - Ónodi Zoltán

Múlt héten az MMK és kisközösségei a Területi Művelődési Intézetek Egyesületének(TEMI) tisztelegtek. Rendezvényeiken ismertették a TEMI munkásságát és bemutatták saját tevékenységüket.

Kováts Rózsát, az MMK igazgatóját kerestük fel, hogy mondja el, milyen sikere volt a múlt héten tartott TEMI hétnek. A TEMI azon szervezet, amely az ország művelődési központjait támogatja – teljes neve Területi Művelődési Intézetek Egyesülete. Ebben az évben tölti fennállásának 25. évét. A szervezet célja, hogy támogasson és lehetőséget tudjon biztosítani művészi alkotó közösségeknek, kultúraközvetítő és szolgáltató tevékenységeknek és a művelődési intézmények működtetésében is segítséget nyújtson. Az egyesülethez tartozó hatvan intézmény – melyek között van a városunkban nagy múlttal bíró MMK is- tevékenységei olyan értékeket képvisel, amely a Magyar Nemzeti Kulturális Örökség részeként van jelen hazánkban. A közösségi élet és közéleti aktivitás színtereit szeretnék biztosítani. A lakossági igényeinek megfelelően színvonalas rendezvények, tanfolyamok, képzőművészeti tárlatok és ismeretterjesztő kiállítások lebonyolításában is nagy segítséget nyújtanak.

Rendhagyó módon az MMK a Temi fennállásának 25. évet 25 programmal ünnepelte. Minden egyes kisközösség készült egy kis bemutatóval. Hírt adtunk a nyugdíjas tisztviselők összejöveteléről, az olvasók figyelmébe ajánlottuk a Stand Up Music Club péntek esti koncertözönét és a szombaton megrendezett ajándékkészítő kézműves foglalkozást. Emellett a Vasas Néptánc együttes, a városi darts csapat és további kisközösségek is a rendezvény szárnyai alatt tartották meg programjaikat. A sok segítséget és pályázaton nyert anyagi támogatást az intézmény ily módon a múlt hetet a TEMI-nek ajánlotta. A 25 programon nem csak névlegesen, hanem bemutató jelleggel Kováts Rózsa személyesen ismertette a TEMI munkáját a kisközösségeknek. A ház régóta támogatója, pályázataik szigorú feltételekhez kötöttek, ám támogatási lehetőségük évről évre csökken, egyre kisebb költségvetésből tudnak gazdálkodni.

A rovat további hírei: Közélet

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Jó ütemben halad a Vasmű út felújítása

Jó ütemben halad a Vasmű út felújítása

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Cserna Gábor polgármester a Vasmű út felújításával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a helyszínen, csütörtökön.

Légy szíves!

Légy szíves!

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Kikerült a Petőfi iskola mellé az a hatalmas, szív alakú gyűjtőpont, ahová az adománynak szánt kupakokat várják. A gyűjtő Lassingleitner Fruzsina képviselőnek köszönhetően került ki, mint mondta, a városban több helyen várható még ehhez hasonló.