Jégkorong: Meglepetés siker idegenben

Szárszó Lajos - 2015. november 24. 20:55

A papírformát felborítva idegenben, a Fehérvár otthonában aratott megérdemelt győzelmet a DAB, 2:4-re legyűrve a Fehérvár AV19 csapatát ma este.

Kitűnően kezdte a megyei rangadót a DAB, hiszen már az első percben Peterdi használta ki a Becze kiállítása miatt adódott emberelőnyös lehetőséget egy kapu előtti kavarodást követően (0-1). A folytatásban némi dunaújvárosi fölény alakult ki, így sikerült a hazai kapu előtt több lehetőséget kialakítani, melyhez hozzájárult, hogy két alkalommal is emberelőnyben játszhattak Azariék. Ezek sajnos kimaradtak, így nem nőtt tovább a csapatok közötti különbség.

Az öt az öt elleni játékban kiegyenlítődött a mérkőzés, majd a fehérváriak némileg átvették a játék irányítását, de helyzetekig nem jutottak. A harmad második felében több felesleges kiállítást is összeszedtek a Bikák, melyek közül kettő kihasználatlan maradt, de a harmadikat, amikor Odnoga ült a büntetőpadon, egy perccel a vége előtt Becze váltotta gólra, aki bele tudott szúrni egy kapura lőtt korongba (1-1). Az igazságos döntetlent hozó első húsz perc után jobban kezdett a vendég együttes, akik két-három nagyobb helyzetet alakítottak ki Scola kapuja előtt, de azok sorra kimaradtak.

Ezt követően magára talált a Fehérvár, ezzel nagyon megváltoztatva a játék képét, hiszen egyértelműen az ő akaratuk érvényesült. Ehhez az is hozzájárult, hogy a Bikák saját védekező harmadukban több alkalommal is hibát vétettek. A korongot többet birtokló hazaiak azonban nem tudtak élni ezzel a lehetőségükkel, hiszen vagy Lindoff, vagy egy becsúszó védő, vagy a blokkok mentették meg a góltól a DAB kapuját. A kimaradt helyzetek után a hajrára ismét fordulat állt be az összecsapásban. Ekkor a Dunaújváros vette kezébe az irányítást, ismét magukhoz ragadva a vezetést. Bushbacher kapu mögül visszatett korongjára Borbás érkezett remek ütemben, aki remek gólt ragasztott a hazai ketrec alsó sarkába (1-2). A végjátékra is maradt három újvárosi lehetőség, de az eredmény nem változott.

A harmadik húsz perc elején villámrajtot vettek a csapatok. A 41. perc végén Holmberg passzából Becze egyenlített (2-2), majd bő egy perccel később Peterdi átadása után Vazan bombagóljával visszavette egyfóros előnyét a Dunaújváros (2-3). Az egyenlítés érdekében nagy erőket mozgósítottak a hazaiak, de a DAB stabil védekezése ebben meggátolta őket. Kisebb fehérvári lehetőségek akadtak ugyan, de ez elmondható volt a másik oldalon is. A találkozó az 57. percben dőlt el, amikor egy hazai védőtől Busbacher szerzett korongot, aki ziccerét magabiztosan váltotta gólra (2-4). A végén Dietrich Tyler mindent egy lapra feltéve kapusa helyett mezőnyjátékost küldött csatába az ekkor kettős emberhátrányban védekező DAB ellen, de rajtuk ez nem segített, így megérdemelt kétgólos sikerrel térhet haza az újvárosi együttes.

 

Fehérvár AV19 – DAB 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)

Vezették: Varjú Árpád, Kincses Gergely, Mizsák Péter, Soós Dániel

Fehérvár AV19: Scola Alex – Reisz Áron-Sándor, Varga Balázs, Pados László, Kocsis Ferenc, Szabó Pál Krisztián, Arany Máté Dániel, Holmberg Mitchell, Korbuly Gergely, Becze Tihamér 2, Pillók Martin Balázs, Szita Donát, Hamvai Szilárd, Vokla Roland, Hegyi Ádám Zoltán, Szabó Bence, Lengyel Levente, Reiter Richárd, Shupe Preston, Mazzag Dániel, Láday Tamás. Edző: Dietrich Tyler

DAB: Lindoff Breton – Lencsés Tamás, Rasulov Timur, Azari Zsolt, Mátyásy Bence, Pál Zalán, Hruby Gellért, Németh Péter, Szepessy Bálint, Borbás Gergely 1, Busbacher Philip 1, Smith Bradley, Revák Zoltán, Magosi Erik, Léránt René, Dörök Bence, Odnoga Mátyás, Peterdi Imre 1, Nagy Márk, Vazan Michael 1, McCann Michael. Edző: Gilbert Lee

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.