Jégkorong: nincs pihenés

spigott - 2015. november 30. 7:31

Nagyon nehéz helyzetből várja a MOL Liga ma esti, székesfehérvári mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A MAC elleni vasárnap esti találkozó után sem pihenhetnek sokat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói, akik ma este hat órától már Székesfehérváron korcsolyáznak jégre a Fehérvár AV19 együttesének otthonában. Ott, ahol egy héttel ezelőtt remek, 4-2-es győzelmet arattak Lee Gilbert tanítványai, ám azóta rengeteg minden változott a bikáknál, s nem éppen úgy, ahogy azt a gárda vezetői, s szurkolói szerették volna. Előbb Debrecenben, majd hazai környezetben a MAC ellen is veszítettek ugyanis a DAB hokisai, akik a szezon hátralévő részében már nem számíthatnak volt csapatkapitányukra, a Sanok együtteséhez szerződött Azari Zsoltra sem.

S, ha ez nem lenne elég, a sérülések is mostanra érték utol úgy igazán hokisainkat, akiknek Szepessy Máté, Dörök Bence, valamint Azari Zsolt helyét átvevő első soros centerük, Mike McCann játékát is nélkülözniük kell ma este. A DAB kanadai szakvezetője is nagyon nehéz meccsre számít, s mint azt elmondta, csak egységes csapatjátékkal lehet esélyük újra a győzelemre.

"Nem vagyunk túlságosan könnyű helyzetben. Egyrészt elment a csapatunk első soros centere, egyben csapatkapitánya, másrészt rengeteg sérültünk van - Dörök mellett most McCann is kiesett, Szepessy Máté sem egészséges még, sőt, Vazan is csípőfájdalmakkal küzd. Ettől függetlenül csinálnunk kell tovább a dolgunkat, nincs kifogás, kőkeményen kell dolgoznunk, mert a befektetett munka mindig meghozza a gyümölcsét. A Fehérvár egy nagyon jó erőkből álló csapat, nem véletlenül állnak a tabella elején, kiemelten fontos lesz, hogy az elejétől a végéig egy csapatként játsszunk" – fogalmazott Lee Gilbert vezetőedző.

A rovat további hírei: Sport

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.