Dunaújváros Hetilap

Kórházi jótékonysági bál - Kétmillió forint gyűlt össze

doszerk - 2015. november 17. 14:36

Múlt hét pénteken rendezett jótékonysági bált a Szent Pantaleon Kórház, melynek célja az volt, hogy az adományokból felújíthassák a kórházi szülőszobát. A kórház az alábbi főigazgatói közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Az elmúlt pénteken rendezte meg harmadik alkalommal a kórház az immár hagyományosnak számító Jótékonysági bálját. A rendezvény fővédnökei dr. Dorkota Lajos elnök úr, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő úr és Cserna Gábor polgármester úr voltak. Az elmúlt években egy használt CT berendezésre gyűjtöttünk, amely még 5-6 évig üzemképes lett volna. Időközben azonban egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően ennél egy nagyságrenddel magasabb tudású, új CT beszerzése valósult meg, melyet a napokban helyezünk üzembe. A befolyt összegeket az adományozókkal egyeztetve egyéb hasznos célra kívánjuk fordítani. Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni minden magánszemélynek, és szervezetnek, hogy ügyünk mellé állt.

Az idei bál egyik célja a korábbiakhoz hasonlóan az volt, hogy „csapatépítő tréningként” összehozza egy kellemes szórakozás keretein belül a kórház dolgozóit, valamint a város és környéke meghatározó személyeit, szervezeteit. Fő célja azonban egy Európai Uniós pályázathoz kapcsolódik, melynek keretében közel egymilliárd forint értékű műszerbeszerzés valósul meg a közeljövőben. A fejlesztés többek között a szülőszoba berendezéseit, orvosi műszereit is érinti. Ez a pályázat építészeti munkálatokat azonban nem tartalmaz, ezért célszerűnek láttuk egyéb forrásból megoldani a szülőszoba felújítását, hogy méltó körülmények közé helyezhessük el az új eszközöket.

Az a tény, hogy régiónkban az országos tendenciáktól eltérően növekszik a szülésszám, és az utóbbi 10-15 évben az itt élő nők egyre nagyobb arányban intézményünket választják ezen örvendetes családi esemény helyszínéül más kórházak helyett, még inkább megalapozzák döntésünk helyességét. Bálunk egyik fővédnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő beszédében utalt Fekete Gyula gondolatára: „Az emberi lét első számú és legmagasabb rendű törvénye: az élet fenntartásának és továbbadásának a parancsa, szükségessége, kötelessége”. Az idei Jótékonysági bál résztvevőinek száma a korábbi évekéhez képest rekordot döntött. Az egyenlege a jegybevételekkel, a tombolabevételekkel és a külön felajánlásokkal számolva, a költségek levonása után 2 millió forint lett.

Köszönöm a résztvevőknek, és a támogatóknak, hogy adományaikkal hozzájárultak a sikerhez. Köszönöm továbbá a szervezésben és lebonyolításban részt vevő dolgozóinknak a munkáját, a megvalósításban részt vevő vállalkozóknak és szervezeteknek, hogy kedvezményes áraikkal segítették rendezvényünket. Köszönöm a sajtó munkatársainak, hogy közvetítettek az eseményről.

 Kórházunk továbbra is sok szeretettel várja a családtervezésben érintett hölgyeket és édesapákat a szüléselőkészítő tanfolyamainkra, a várandósok gondozására, a szülés és a korai gyermekágyas időszak szolgáltatásaira. Reményeink szerint a közeljövőben megújult környezetben tudjuk fogadni őket!

Dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvos

A rovat további hírei: Közélet

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.