Városi darts élet - Visszavágóra jöttek a paksiak

Ónodi Zoltán - 2015. november 22. 19:23

Lassan egy éve, hogy városunkban elindult az MMK falai között a darts mozgalom. Sorra nyerik az amatőr versenyeket, hétvégén épp egy visszavágó mérkőzésbe csöppentünk.

Országos sikerek előtt áll a Dunaújváros Darts Klub, amely az MMK-ban tölti heti két „edzését”. Jelenleg sajnos dömsödi színekben versenyzik két helyi, Körmendi Mihály és Kertész Péter, akik idén a budapesti II. osztályt nyerték. Jövőre nekiugranak az első osztálynak, és a tervek szerint 2016-ban a helyi tagokból még hatan szeretnék kipróbálni magukat a profi ligában. Mivel a városi szervezet még nem bejegyzett a Magyar Darts Szövetségnél, a többi újonc is dömsödi színekben indul. A klub nem titkolt szándéka, hogy 2017-ben már bejegyzett klubként Dunaújvárost képviselhessék, de ehhez szponzori segítségre van szükségük. Az amatőr versenyeken sorra szép eredményekkel, kupákkal, oklevelekkel térnek haza. Tavaly majd harminc fővel indult a darts klub, jelenleg 15-20 fő képviseli a kemény magot, akik rendszeresen eljárnak a foglalkozásokra. A családias, baráti hangulatot más sem mutatja jobban, hogy klubesteken kívül is összejárnak egymásnál gyakorolni.

Szombaton tartották a Paks elleni visszavágójukat. A verseny délelőtt 10-től egészen este 6-ig tartott, ahol a városiak saját főztjükkel kínálták a paksi vendégeiket. Pakson 35 játékossal álltak neki a küzdelemnek, ebből 18 újvárosi képviselte a helyi klubot. Ott sikerült az első és a harmadik helyet befoglalni a dobogón, miszerint: 1. Molnár András DDC (Dunaújvárosi Darts Club) 2. Tibai Attila PDK (Paksi Darts Klub) 3. Turbuk Zsolt DDC. A helyi fordulón 19 városi és 13 paksi csapott össze. Itt az első és a második helyet tudhatja magáénak a klub: 1 Molnár András DDC 2. Kertész Péter DDC 3. Tibai Attila PDK. A legnagyobb kiszálló díjat Tibai Attila 102 dobással nyerte. A Lúzer kupát-  ami a csoportkörök vesztesei alkottak- Wolf György DDC nyerte, a páros versenyt pedig Tibai- Nagy Attila paksi páros nyerte a Molnár- Kertész páros ellen. Minden helyezett érmet, oklevelet és serleget kapott. Az időjárás is nekik kedvezett, hisz igazi borongós dobálós idő volt.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.