Dunaújváros Hetilap

Bárki bármit kérdezhetett a polgármestertől

Molnár Emese - 2015. december 11. 8:03

Városunk közgyűlése közmeghallgatást tartott tegnap délután a jövő évi városfejlesztési és működési tervekről. A közmeghallgatás első részében Cserna Gábor polgármester felvázolta az idén megvalósult nagyobb fejlesztéseket, felújításokat, kiemelve néhány sarokszámot, elsősorban a városüzemeltetés terültéről.

A napokban zárul a Római városrész megújulást célzó, 1,2 milliárd forintból megvalósult projekt, amely a Pajtás utcai óvoda felújítását, lakótömbök homlokzati szigetelését, közösségi terek és szolgáltatóház kialakítását foglalta magába. Mintegy száznegyven millió forint támogatást nyertek el a várost Pálhalmával összekötő kerékpárút megvalósítására. Elkészült a vásártéren a csapadékvíz-elvezető-, valamint a Szalki-szigeti szabadstrand vízpótlását célzó rendszer kiépítése. Újabb faházakat létesítettek a kempingben.

Mintegy tíz millió forintot fordított az önkormányzat intézmények felújítására, huszonöt millió forintból javították a Petőfi iskolába vezető hidat, és mintegy százmillió forintból valósult meg a Százlábú híd korszerűsítése. Negyven millió forintot fordítottak az uszoda felújítására, és megújult a Kallós, valamint a Dobó utcai tereplépcső. Megújultak a közlekedési lámpák, két munkaállomással bővült a térfigyelő rendszer. Tíz millió forintot fordítottak tíz játszótér bővítésére. Kétmillió forintból újulhattak meg bölcsődék, és mintegy hetven millió forintot biztosítottak iskolák felújítási munkálataira, bútorvásárlásra. Kétszer voltak növényvédelmi munkák, öt alkalommal kaszálás, ötször szúnyogirtás, valamint folyamatos a rágcsálóirtás. Körülbelül négyszázötven köbméter illegális hulladék elszállíttatását kellett kifizetnie a városnak, amelyeket leginkább a szelektív hulladékgyűjtő szigeteknél halmoztak fel.

-A jövőben is indulnunk kell minden pályázati lehetőségen, amely újabb fejlesztéseket, felújításokat jelent a városnak. Két fontos program lesz meghatározó városunk tekintetében a közeljövőben. Az egyik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program. Ezzel 7,4 milliárd forintot fordíthatunk fejlesztésre. A másik pedig Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett Modern Városok Program. Ezzel állami támogatást kaphat városunk, amelyeket szintén fejlesztésekre fordíthatunk- hangsúlyozta a polgármester.

A tájékoztató után a megjelent városlakók feltehették kérdéseiket, észrevételeiket, javaslataikat. Így például, felmerült az Északi-lakópark és Táborállás csatornázása, előbbinél a közutak tulajdonjogainak tisztázása. Szó volt még többek között a Korányi Sándor utcai parkolás nehézségeiről, a járdák további felújításáról, és elhangzott az is, hogy fel lehetne újítani a Szalki-sziget szabadtéri színpadát és a fehér SZTK-t.

A rovat további hírei: Közélet

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el.