Nagyot kell álmodni és követni minden áron!

Vass Ádám - 2016. január 29. 17:31

A Mutassunk utat! kampány keretében a Rió Klub két sporthőse, Bor Barna és Mike Róbert érkezett a vasváris diákokhoz péntek délelőtt.

Városunk önkormányzata gyémántfokozatú támogatója a Rió Klubnak, amely az olimpiára készülő fiatal sportolókat segíti. A klub egyik programjának keretében Mike Róbert kenus és Bor Barna cselgáncsozó érkezett városunkba, és Sztankovics Lászlóval, az önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnökével a Vasvári iskola diákjaihoz látogattak el.

Miről álmodott annak idején egy olimpikon, amikor még az általános iskola alsó tagozatában koptatta a padot és eljárt edzésekre, mit sem sejtve arról, hogy egyszer majd olimpián képviseli hazáját? Péntek délelőtt 11 órától a Vasvári Pál Általános Iskola alsósai gyűltek össze a tornateremben, hogy meghallgassák két olimpikonunkat. Egy interaktív előadáson a sport fontosságáról és az egészséges életmódról is szó esett, de kitérek személyes élményeikre is.

 Mike Róbert, aki kenu kettesben világbajnoki aranyérmet nyert már hat éves korától folyamatosan sportol. A kézilabda és a kosárlabda után a futás, majd a kajak következett. Egy edzője tanácsára nyergelt át a kenura, és azóta számtalan eredmény bizonyítja a döntés helyességét. Szerinte is nagyon fontos, hogy már általános iskolában mindenki elkezdje a sportolást és időben kiderüljön, kinek mihez van tehetsége, és főleg az, hogy melyiket élvezi űzni. Számára is a gyerekkori sikerek a legmeghatározóbbak, amikor először érezte, elismerik az akkor még csak játéknak felfogott edzések alatt végzett munkáját. Ez a felfogás gyerekként könnyebbé is tette az edzéseket, majd amikor már sokkal komolyabbra fordult a felkészülés, az eredmények adták az igazolást a munka sikeréért.

Bor Barna harmadik olimpiájára készül, világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozónk tíz évesen került először a szőnyegre. Akkoriban még a legfontosabb neki is az volt, hogy a tatamin le tudta vezetni a fölös energiákat és élvezte a judo mozgásait, fogásait. Később kezdett lépésről lépésre gondolkodni távolabbi célok után. A gyerekkori sikerek neki is meghatározóak voltak, mikor komolyabbá vált a munka, elkezdett a sportágon belül is példaképeket keresni magának, és mert egy kicsit nagyobbat álmodni. Véleménye szerint a sport csak segíthet mindenkinek az életében, hiszen kudarcai, sikerei mindenkinek vannak, hiábavaló munkák vagy csalódások utolérik az embert, de a lényeg, hogy erőt vegyünk magunkon és menjünk tovább.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: nagy munkában a DKKA

DSTV: nagy munkában a DKKA

2024. aug. 17.

A Telekom Veszprém férfi csapatának eddigi másodedzője, Gulyás Péter vette át a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének irányítását. A sportolók megkezdték a felkészülést, szeptemberben pedig indul az NB I-es bajnoki szezon. Hangkép.

Szép befejezés a bajnokságban

Szép befejezés a bajnokságban

2024. aug. 17.

Újabb dobogókkal és az összesített éremtábla negyedik helyével zárták az országos bajnokság szolnoki küzdelmeit a DKSE kenusai.

DSTV: táboroztak a sárkányhajósok

DSTV: táboroztak a sárkányhajósok

2024. aug. 16.

Immár a negyedik nyár telik úgy, hogy a Dragon Steel SE megrendezte a sárkányhajó táborát. Az egyhetes esemény ezúttal is emlékezetesre sikerült, sok-sok gyermek részvételével. Hangkép.

Újabb fényes érmek Szolnokról

Újabb fényes érmek Szolnokról

2024. aug. 16.

Négy dobogós helyezéssel gazdagodtak a DKSE kenusai az országos bajnokság második versenynapján.

Változások a vármegyei kupában

Változások a vármegyei kupában

2024. aug. 15.

Később és nem idegenben játssza le a Beloiannisz elleni Fejér vármegyei kupameccsét a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Két dobogó a bajnokság nyitónapján

Két dobogó a bajnokság nyitónapján

2024. aug. 15.

Egy arany- és egy ezüstéremmel kezdte meg a kajak-kenusok felnőtt magyar bajnokságának küzdelmeit Slihoczki Ádám, a DKSE kenusa.

Van jövője ennek a párosnak

Van jövője ennek a párosnak

2024. aug. 14.

Hazatért a párizsi olimpiáról Hajdu Jonatán, akit a DKSE kajak-kenusai, illetve városunk vezetése is köszöntött a csónakházban kedden délután.