Dunaújváros Hetilap

A közgyűlés visszahívta tisztségeiből Gál Rolandot

Molnár Emese - 2016. február 22. 10:40

A közgyűlés mai, rendkívüli nyílt ülésén valamennyi bizottsági tagságából, tanácsnoki és felügyelő bizottsági tisztségéből visszahívta Gál Roland képviselőt és helyére új bizottsági tagokat választott.

Az ülés elején Pintér Tamás Jobbikos képviselő erősen bírálta a múlt pénteki polgármesteri közleményt.  Szabó Zsolt PM-es képviselő azt javasolta, hogy a közbizalom helyreállítása érdekében kérjék meg Gál Rolandot, hogy mondjon le képviselői mandátumáról.

Cserna Gábor polgármester azt mondta, pártjuk 2010-ben elkezdte a városért végzett munkát, amelynek folytatására szavaztak bizalmat a választópolgárok 2014-ben. - Bármennyire is próbálnak pressziót gyakorolni bármilyen üggyel kapcsolatban, mi folytatjuk a városfejlesztési munkát. Több mint 8 milliárd forintos fejlesztési forrás előtt áll a város. Erről az útról nem szabad letérnünk- hangsúlyozta a polgármester.

A közgyűlés a múlt pénteki pártegyeztetés alapján a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságba Iván Lászlót (Fidesz-KDNP), az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságba Pintér Attilát (MSZP-DK-Együtt) választotta.


Az új közbiztonsági tanácsnok Lőrinczi Konrád (Fidesz-KDNP) lett, míg a Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nkft. felügyelő bizottságának tagjává 2020. február 28-ig Hingyi Lászlót (Fidesz-KDNP) választották meg.

Cserna Gábor polgármester Szabó Zsolt felvetésére azt mondta, a büntetőjogi vizsgálat nyomozati szakaszban van. Ha bírósági szakaszba kerül az ügy, akkor rendelkezhet a közgyűlés a hatályos jogszabályok, a választójogi törvények alapján a mandátumról. Így ezt az indítványt nem fogadta el a közgyűlés.

Tóth Kálmán MSZP-s képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy Gál Roland körzetében, a 4-es számú körzetben szükség lenne helyettesíteni a képviselőt, legyen kihez fordulnia az ott élőknek. Cserna Gábor polgármester egyetért a felvetéssel. Mint mondta, bár választójogi értelemben elkülönülnek a körzetek, a Római városrész egységet képez, így a városrész másik két képviselőjéhez, Lőrinczi Konrádhoz és Cserni Bélához is fordulhatnak a lakók, továbbá a fogadóórák tekintetében a polgármester helyettesíti a képviselőt, a fogadóórák alkalmával várni fogja a lakók megkeresését.


A polgármester a közgyűlés végén azt mondta a Gál Rolandot érintő üggyel kapcsolatban, hogy a testület mindent megtett, amit a jogszabályok szerint megtehetett, az önkormányzat ezzel az ügyet a maga részéről lezárta. Erre kérte a képviselőket is, hogy ennek megfelelően folytassák a feladatukat, a városért végzett munkájukat.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!