Iskolai hírek

2016. február 21. (vasárnap) 9:08 - doszerk

Remek eredményeknek örülhettek a közelmúltban a Dunaferr és a Széchenyi iskola diákjai, míg a Móricz és a Gárdonyi szülő-pedagógus bálra várja volt és jelenlegi tanárait, diákjait.

A szakma legjobbjai

A közelmúltban megrendezett Szakma Sztár Fesztivál tanulmányi versenysorozat elődöntőjében több dunaújvárosi iskola diákja is megmérettette magát. Elsőként a Dunaferr iskolából kaptunk kiváló híreket. A dunaferres diákok közül tizenketten jutottak be a szakmájuk legjobbjai közé, így ők tovább versenyezhetnek a győzteseknek járó elismerésért. Az épület- és szerkezetlakatosok közül a döntőbe jutott: Oláh Tamás, Károsi Bence, Kovács Péter, Miklós Csaba Gergely. A hegesztők között Pál Attila jeleskedett. Az ipari gépész szakon Simon Péter, Dobai Márk, Broschek Dávid, Szeip Dominik és Miklós Dominik ért el kimagasló eredményt. A gépi forgácsolók közül Perényi Tamásnak sikerült a döntőbe kerülés, míg az automatikai technikusok között Matolcsi András szerepelt eredményesen.

Ezüstös francia

Második helyezést ért el a Széchenyi gimnázium kilencedikes tanulója, Tarr Petra a „Mardi Gras” című országos francia nyelvű versenyen. A megmérettetést az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumában rendezték meg, ahol Petra a „dal” kategóriában érte el a dobogós helyezést.  Felkészítő tanára Szabados Erika volt.

A diákönkormányzat javára

Szülő-pedagógus bált szervez a Gárdonyi iskola február 26-án. Az eseményre az intézmény volt és jelenlegi tanárait, öregdiákjait és a szülőket várják. A bált a hagyományoknak megfelelően batyus jelleggel szeretnék megrendezni. A 18 órakor kezdődő program az iskola aulájában lesz, Belépőjegyek és tombola az iskola titkárság és a helyszínen is vásárolhatók. A rendezvény bevétele a diákönkormányzat kasszáját gyarapítja.

Szülő-pedagógus bál

A Móricz iskola szülői szervezete is szülő-pedagógus bálra hívja az érdeklődőket. Ők is február 26-án szervezik meg a bált, amelynek helyszíne a Campus Étterem lesz. A rövid műsor mellett retro diszkó és a már hagyományosnak számító játékok is szerepelnek. Belépőt, tombolát, illetve ezer forntos támogatói jegyeket Szárszó Ildikónál lehet vásárolni.

A rovat további hírei: Oktatás

Új igazgató a Dunaferr iskola élén

Új igazgató a Dunaferr iskola élén

2019. július 19. (péntek)

A Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatói feladatainak ellátására pályázatot írtak ki, amely érvényes és eredményes lett: a minisztérium jóváhagyásával, a centrum főigazgatója az oktatási intézmény vezetésével Baráth Károly Artúrt bízta meg öt éves időtartamra.

Folytatni a megkezdett munkát!

Folytatni a megkezdett munkát!

2019. július 17. (szerda)

Új főigazgatója van a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak. A vezetői feladatok ellátásával öt éves időtartamra Pocsainé Varga Veronikát bízta meg az illetékes minisztérium.

Erzsébet táborban a móriczosok

Erzsébet táborban a móriczosok

2019. július 07. (vasárnap)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén először sikeres pályázat keretében 27 fővel (6.és 7.évfolyam) részt vett a nyári Erzsébet Tábor zánkai programján.

Közel kétszázan lépnek a munka világába

Közel kétszázan lépnek a munka világába

2019. június 28. (péntek)

Véget ért egy újabb félév, tehát újabb hallgatók távoznak a Dunaújvárosi Egyetemről, méghozzá sikeres záróvizsgával. Ezúttal 178 diplomás hallgató kezdheti meg életét a munka világában mérnökként, közgazdászként, vagy informatikusként.

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.