Iskolai hírek

2016. február 21. (vasárnap) 9:08 - doszerk

Remek eredményeknek örülhettek a közelmúltban a Dunaferr és a Széchenyi iskola diákjai, míg a Móricz és a Gárdonyi szülő-pedagógus bálra várja volt és jelenlegi tanárait, diákjait.

A szakma legjobbjai

A közelmúltban megrendezett Szakma Sztár Fesztivál tanulmányi versenysorozat elődöntőjében több dunaújvárosi iskola diákja is megmérettette magát. Elsőként a Dunaferr iskolából kaptunk kiváló híreket. A dunaferres diákok közül tizenketten jutottak be a szakmájuk legjobbjai közé, így ők tovább versenyezhetnek a győzteseknek járó elismerésért. Az épület- és szerkezetlakatosok közül a döntőbe jutott: Oláh Tamás, Károsi Bence, Kovács Péter, Miklós Csaba Gergely. A hegesztők között Pál Attila jeleskedett. Az ipari gépész szakon Simon Péter, Dobai Márk, Broschek Dávid, Szeip Dominik és Miklós Dominik ért el kimagasló eredményt. A gépi forgácsolók közül Perényi Tamásnak sikerült a döntőbe kerülés, míg az automatikai technikusok között Matolcsi András szerepelt eredményesen.

Ezüstös francia

Második helyezést ért el a Széchenyi gimnázium kilencedikes tanulója, Tarr Petra a „Mardi Gras” című országos francia nyelvű versenyen. A megmérettetést az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumában rendezték meg, ahol Petra a „dal” kategóriában érte el a dobogós helyezést.  Felkészítő tanára Szabados Erika volt.

A diákönkormányzat javára

Szülő-pedagógus bált szervez a Gárdonyi iskola február 26-án. Az eseményre az intézmény volt és jelenlegi tanárait, öregdiákjait és a szülőket várják. A bált a hagyományoknak megfelelően batyus jelleggel szeretnék megrendezni. A 18 órakor kezdődő program az iskola aulájában lesz, Belépőjegyek és tombola az iskola titkárság és a helyszínen is vásárolhatók. A rendezvény bevétele a diákönkormányzat kasszáját gyarapítja.

Szülő-pedagógus bál

A Móricz iskola szülői szervezete is szülő-pedagógus bálra hívja az érdeklődőket. Ők is február 26-án szervezik meg a bált, amelynek helyszíne a Campus Étterem lesz. A rövid műsor mellett retro diszkó és a már hagyományosnak számító játékok is szerepelnek. Belépőt, tombolát, illetve ezer forntos támogatói jegyeket Szárszó Ildikónál lehet vásárolni.

A rovat további hírei: Oktatás

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

2019. április 25. (csütörtök)

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat a XI. Atomexpón.

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.