Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Skicc galéria az egyetemen - DO-videó

Vass Ádám - 2016. március 2. 7:40

A művészeti egyesület legutóbbi alkotótáborában készült képekből nyílt kiállítás az egyetem második emeleti aulájában.

A Skicc Művészeti Egyesület tavaly nyári nemzetközi alkotótáborában készült képekből álló tárlat nyílt a Dunaújvárosi Egyetem főépületében. Pats Dániel, a kiállítás szervezője elmondta, ez már a sokadik alkalom, hogy a főiskola, és most már az egyetem helyet biztosít a nyári táborban készült alkotások kiállítására. Németh Sára verse után a kiállítást Gyöngyössy Csaba, a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója nyitotta meg. Szerinte egy ilyen tábor remek alkalom, hogy az alkotók nyugodt körülmények közt, egymástól is tanulva, csak a művészetre koncentrálva dolgozhassanak, melynek eredményét a kiállításon is bárki láthatja.

A festmények közt találhatók olyanok is, melyeket nem mindenki tud egykönnyen befogadni, de a tárlatra a sokszínűség a legjellemzőbb, így találhatunk apró részletekig kidolgozott tájképeket is csakúgy, mint elvont, absztrakt képeket. A különböző ábrázolásmódok azonban jól megférnek együtt. A sokszínűséget a nemzetközi csapatnak is köszönhetjük: a kiállítók közt akad a magyar alkotókon kívül román, osztrák, horvát, ukrán, de még angol és amerikai is, akik mind több képpel is képviseltetik magukat a kiállításon. A kiállításmegnyitót Kanderka Alexandra és Kanderka Hajnalka zárta, akik külön-külön és együtt is énekeltek egy dalt. A kiállított alkotások megvásárolhatók, érdeklődni a 30/261-01-06-os telefonszámon lehet.

-Videó: Szabó László-

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: véget ért a SKICC Csoport tábora

DSTV: véget ért a SKICC Csoport tábora

2024. aug. 11.

Kilenc alkotó részvételével zajlott az idei SKICC alkotótábor, derül ki a DSTV összegzéséből. A közösség szokásos évi rendes összetartása ezúttal is sikeresnek bizonyult – a tábori termést várhatóan ősszel mutatják be a József Attila Könyvtárban. Hangkép.

DSTV: a gitár ereje

DSTV: a gitár ereje

2024. aug. 10.

Szó szerint belecsapott a húrokba is a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskolával közös sorozat keretében a DSTV csapata. Marics Tamás gitártanár közreműködésével az egyik legnépszerűbb hangszer oktatásába nyerhetünk betekintést – a próba sem maradt el. Hangkép.

DSTV: "Csalódások" a Bartók színpadán

DSTV: "Csalódások" a Bartók színpadán

2024. aug. 05.

A cím félrevezető, különleges irodalom- és színháztörténeti kincset tűz repertoárra a dunaújvárosi színház társulata, derül ki a DSTV összeállításából. A Bartók Kamaraszínházban megkezdődtek az első magyar nyelvű komédia, Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátéka olvasópróbái. Hangkép.

DSTV: a Wesley-Da Capo művészeti vonala

DSTV: a Wesley-Da Capo művészeti vonala

2024. aug. 02.

Folytatódik a DSTV sorozata a Wesley-Da Capo művészeti iskola képzési programjáról. Ezúttal a képzőművészet és grafika tanszak munkájába nyerhetnek betekintést az érdeklődők – ezúttal is a gyakorlati munkára összpontosítva. Hangkép.

DSTV: gipszben már a táncolók

DSTV: gipszben már a táncolók

2024. júl. 29.

A tavaszi alapkőletétel után új állomáshoz érkezett a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor elkészültének folyamata, derül ki a DSTV összegzéséből. A kompozíció alkotója, Rohonczi István ROHO elkészült az alkotás gipsz változatával. Hangkép.

DSTV: természetes képek

DSTV: természetes képek

2024. júl. 21.

Újabb alkotót mutat be a DSTV sorozata. Tubáné Bereczki Izabella a városban él és munkálkodik, a közelmúltban az otthonában fogadta a stábot, ahol a sokszor dunaújvárosi épületeket, élményeket, motívumokat felvonultató festményeit ismerhettük meg. Hangkép.

DSTV: Nemes-életmű a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: Nemes-életmű a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. júl. 16.

A Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos programjaihoz, derül ki a DSTV összegzéséből. Az alkalomra időzítve életműkiállítás is nyílt – Nemes Ferenc Ékezetek című gyűjteménye látható az intézményben. Hangkép.