Vádemelés a gyilkossági ügyben

doszerk - 2016. március 31. 10:23

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasolt a tavaly márciusi, Batsányi utcában elkövetett emberölés ügyében.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság P. Gábor 35 éves dunaújvárosi lakossal szemben emberölés bűntett, M. Ágoston 40 éves dunaújvárosi lakossal szemben lopás vétség és bűnpártolás bűntett, míg M. Éva 35 éves dunaújvárosi lakossal szemben bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrségre 2015. március 9-én este érkezett bejelentés arról, hogy egy 85 éves férfit holtan találtak Dunaújvárosban, a Batsányi utcában lévő otthonában.  A lakásban tartott helyszíni szemle során az orvosszakértő megállapította, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett.

A nyomozók azonosították és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható P. Gábort, M. Ágostont és M. Évát. A rendőrök mindhárom személyt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság P. Gábor vonatkozásában elrendelt.

Kép: DO-archív

A rendelkezésre álló adatok szerint P. Gábor rendszeresen vásárolt pálinkát a sértettől és adósságot halmozott fel. A bűncselekmény elkövetésének napján az áldozat kérdőre vonta az elkövetőt a tartozás kiegyenlítésével kapcsolatban, ezért P. Gábor a nála lévő késsel többször megszúrta a sértettet, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy lakásában életét vesztette.

Miután P. Gábor elkövette a bűncselekményt, M. Ágoston és M. Éva nyújtott számára segítséget a bizonyítékok megsemmisítéséhez. A megalapozott gyanú szerint M. Ágoston visszament az elhunyt lakásába, ahonnan készpénzt és szeszes italt tulajdonított el. Ezt követően a bizonyítás meghiúsítása érdekében M. Ágoston - M. Éva jelenlétében - a Duna partján elégette azt a ruházatot, amelyet P. Gábor a bűncselekmény elkövetésekor viselt, valamint az emberöléshez használt kést és a gyanúsított által használt kerékpárt a folyóba dobta.

A nyomozás során az elkövetők beismerő vallomást tettek.  

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban befejezték az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasoltak.

A rovat további hírei: Sziréna

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!