Dunaújváros Hetilap

A Jobbik így orvosolná a parkolási problémákat

2016. április 20. (szerda) 18:25 - doszerk

Ötven új parkolóhelyet lehetne kialakítani a Római városrészben- erről beszélt Barta Endre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje a mai sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, több lakóval is beszélt a 4-es körzetet érintő problémákról, valamint azokról a területekről, amelyeken mielőbb változtatni szükséges. Segítségükre volt több közös képviselő is, köztük Grőb János.

- Az ő közreműködésükkel sikerült pontosan felmérni az igényeket. Szakemberek bevonásával megoldási tervet dolgoztunk ki a felmerült problémákra, ilyen például a közbiztonság, a parkolás, vagy a meg nem valósult fejlesztések- mondta Barta Endre.

A mostani sajtótájékoztató témája a parkolási problémákat érintette. A jelölt megjegyezte, üdvözítőnek tartják az Apáczai Csere János utcai nagyparkoló felújítását, de ez még nem jelent megoldást. Azt mondta, tarthatatlan, hogy az itt élőknek körözni kell, hogy szabad férőhelyet találjanak, és sokszor szabálytalan parkolásra kényszerülnek.

- Szakértőkkel bejárást tartottunk a körzetben. Ötven új parkoló kialakításának lehetőséget találtuk a körzet egészére vonatkozóan.

Barta Endre arról beszélt, hogy a Jobbik önkormányzati képviselőjének, Pintér Tamás segítségével a munkálatokra fedezetet is találtak a költségvetésben. A jelölt hozzátette, megválasztása esetén, ezt az előterjesztést be is nyújtaná a polgármesternek.

A rovat további hírei: Közélet

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

2020. február 28. (péntek)

Lezárult a pályázati időszak, döntött a polgármester: március 1-jei hatállyal Dunaújváros jegyzőjének dr. Molnár Attilát nevezte ki. Pályakép a hajtás után!

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

2020. február 28. (péntek)

A koronavírusról, a fertőzésveszélyről és az azzal kapcsolatos tévhitekről, valamint  a lakosság pánikreakciójáról is kérdeztük a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosát. A lényeg: nyugalom!

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök)

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.