I. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozó

Ónodi Zoltán - 2016. április 21. 11:50

Élőzenés néptánctalálkozóval indítja programjait az MMK májusban. A hagyományteremtő fesztivál komoly meglepetéseket tartogat.

Évek óta köztudatunkba olvadt, hogy az MMK amellett, hogy nagyon sok különféle kisközösségnek és rendezvénynek biztosít helyet a táncosok otthona is. A Dunaújvárosi Vasas Tánccsoport gyakoroló termei és öltőzői mellett az emeleten a divatos stílustáncosok is állandó vendégei az intézménynek. Idén hagyományteremtő jelleggel rendezik meg az I. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozót. Fő cél, hogy a legkisebb korcsoporttól kezdve mindenki a lehető legtöbb fellépési lehetőséget kapjon.

A május 7-i rendezvény sok újjal kecsegteti a városlakókat és a hagyományőrző táncok kedvelőit. EAz esemény előtti napon a város különböző csomópontjain kidobolják a néptánctalálkozó hírét. Szombaton pedig majd háromszáz fővel az intézmény bejáratától egy körmenet indul a Vasmű úton a városházi körforgó felé rendőri felvehetővel. Itt visszafordulva megérkeznek az MMK udvarára, ahol a hagyományokhoz híven egy igazi májusfát állítanak. Ezután 15 órától a fesztivál fellépőinek előadását láthatjuk az épület több helyszínén élőzenés kísérettel. Emellett vetélkedőt indítanak, ahol tizenkét népi játékkal kell boldogulniuk a találkozóra jelentkező néptánccsoportoknak. A legügyesebbek a pünkösdi király és királyné címet kapják meg. Az ajándékosztásban minden jelentkező részesül, a csomagban oklevél és kitűző mellett egy MMK-s bőrkarkötővel lesznek gazdagabbak a résztvevők. Amíg a gyerekek a játszanak, az árnyékban a szülők bográcsban pörköltet főznek. A főétel mellé Dunaújváros kenyerét szolgálják fel. Szusszanásnyi pihenő után 18 órától élőzenés táncházzal várják a további érdeklődőket a több mint háromszáz résztvevő mellé. A rendezvény záróakkordjával a táncházak napjának országos programjához csatlakoznak.

A rovat további hírei: Mozaik

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)