Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Nyáron a Liget lesz a jazzélet központja

2016. április 25. (hétfő) 14:31 - Pálinkás István

Törzsvendégekkel, alkalmi látogatókkal vált igazi színfoltjává a Művész Jazz Klub városunknak. Valamint az országnak is, hiszen a hírnevet a fellépők névsora szolgáltatta az első évben, és a közönséghűség, ami egyaránt szól a nívónak és az értékteremtésnek.

Mádai Balázs ötletgazda még annak ellenére sem kívánja megtörni a sikerszériát, hogy tudja, a színház aulájának akusztikája nem éppen a legjobb: nagyon nehéz behangosítani, a tér oszlopokkal szaggatott és födémáttörése van. Ennek ellenére néhányszor nem tekinthettek el a benne való koncertrendezéstől, mert a fellépők létszáma is megkívánta.

Bízva a jó időben idén négy koncert várható a Ligetben, a teraszon. Elsőként július 8-án Balázs József kvintettje lép fel, aki már többször volt itt például az East Gipsy Banddel.  Most saját csapattal érkezik, Zana Zoltán (szaxofon), Czvikovszky Gábor (trombita), Pecek Lakatos Krisztián (bőgő), Balázs Elemér (dob) társaságában. Július 15-én Komjáti Áron borzolja meg érzékeinket, akit az egyik legizgalmasabb és roppant virtuóz gitárosként jegyeznek a fiatalok között.

 

A tavaly negyedszázados jubileumát ünneplő Trio Midnight július 22-én lép fel nálunk. Őket már nem csak hírből ismerjük, hiszen tagonként megfordultak a Művészben. Tény, hogy már tavaly szerették volna őket a világverő formációban megszólaltatni, hiszen mindenféle komment felesleges Balázs Elemér (dob), Egri János (bőgő), Oláh Kálmán (zongorán) hármasához.

A Liget programban július 29-én utolsóként, de egyáltalán nem utolsósorban érkezik három, már életében legendává vált muzsikus, Babos Gyula, László Attila, Tátrai Tibor gitártrió. A jazz, a blues és klasszikus zenei tradíciókban is otthonosan és áldásos kreativitással működő virtuózok jelenléte garancia a maradandó estére.

Ezen kívül, május 13-án Serei Dániel érkezik a jazzklubba, aki a fiatalabb korosztályt képviseli. Május 20-án Tóth Viktor (alt szaxofonos) saját zenekarával lép fel. Június 3-án a Balogh Gyula kvartett tér vissza – meglepetésvendéggel.

Horváth Plutó József saját zenekarával június 17-én koncertezik.

A rovat további hírei: Kultúra

Sikerdarabbal kezd a Bartók

Sikerdarabbal kezd a Bartók

2019. szeptember 20. (péntek)

Egy népszerű, hosszú idő óta sikerrel játszott darabbal kezdi a Mosoly évadát a Bartók Kamaraszínház. Georges Feydeau Bolha a fülben című bohózata itt is kacagtató előadást ígér a nézőknek.

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.