Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Nyáron a Liget lesz a jazzélet központja

Pálinkás István - 2016. április 25. 14:31

Törzsvendégekkel, alkalmi látogatókkal vált igazi színfoltjává a Művész Jazz Klub városunknak. Valamint az országnak is, hiszen a hírnevet a fellépők névsora szolgáltatta az első évben, és a közönséghűség, ami egyaránt szól a nívónak és az értékteremtésnek.

Mádai Balázs ötletgazda még annak ellenére sem kívánja megtörni a sikerszériát, hogy tudja, a színház aulájának akusztikája nem éppen a legjobb: nagyon nehéz behangosítani, a tér oszlopokkal szaggatott és födémáttörése van. Ennek ellenére néhányszor nem tekinthettek el a benne való koncertrendezéstől, mert a fellépők létszáma is megkívánta.

Bízva a jó időben idén négy koncert várható a Ligetben, a teraszon. Elsőként július 8-án Balázs József kvintettje lép fel, aki már többször volt itt például az East Gipsy Banddel.  Most saját csapattal érkezik, Zana Zoltán (szaxofon), Czvikovszky Gábor (trombita), Pecek Lakatos Krisztián (bőgő), Balázs Elemér (dob) társaságában. Július 15-én Komjáti Áron borzolja meg érzékeinket, akit az egyik legizgalmasabb és roppant virtuóz gitárosként jegyeznek a fiatalok között.

 

A tavaly negyedszázados jubileumát ünneplő Trio Midnight július 22-én lép fel nálunk. Őket már nem csak hírből ismerjük, hiszen tagonként megfordultak a Művészben. Tény, hogy már tavaly szerették volna őket a világverő formációban megszólaltatni, hiszen mindenféle komment felesleges Balázs Elemér (dob), Egri János (bőgő), Oláh Kálmán (zongorán) hármasához.

A Liget programban július 29-én utolsóként, de egyáltalán nem utolsósorban érkezik három, már életében legendává vált muzsikus, Babos Gyula, László Attila, Tátrai Tibor gitártrió. A jazz, a blues és klasszikus zenei tradíciókban is otthonosan és áldásos kreativitással működő virtuózok jelenléte garancia a maradandó estére.

Ezen kívül, május 13-án Serei Dániel érkezik a jazzklubba, aki a fiatalabb korosztályt képviseli. Május 20-án Tóth Viktor (alt szaxofonos) saját zenekarával lép fel. Június 3-án a Balogh Gyula kvartett tér vissza – meglepetésvendéggel.

Horváth Plutó József saját zenekarával június 17-én koncertezik.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!