Tavaszünnep a Waldorf iskolában

2016. április 16. (szombat) 13:52 - Vass Ádám

Tavaszköszöntővel készültek a Waldorf Szülői Közösség tagjai és a tanítók a Pentele városrészi iskolában, ahol egész délelőtt színes programok várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A Tavszünnep programjai délután hat óráig tartanak.

A szép időt és a tavaszt köszönteni gyűltek össze kicsik és nagyon a Pentelei Waldorf Iskolában szombaton, ahol délelőtt tíz órától színes programokkal vártak mindenkit. Az udvaron izgalmas akadálypálya és horgászás várta a kicsiket, de kezdésként egy ringatón is részt vehettek szüleikkel, ahol együtt énekelhettek, dalolhattak. Míg az apukák kint főzték az ebédnek valót, addig az anyukák bent kínálták a finom, otthon készített sós- és édes süteményeket, pogácsákat, kuglófokat, kókuszgolyókat, de akadtak sparheltes ínyencségek és más finom falatok is, melyeket a szépen megterített, orgonával díszített asztaloknál fogyaszthattak el.

A kézműves asztaloknál szappant, mézet, kerámia tálakat, vagy akár karkötőket és más kiegészítőket vásárolhattak, melyekkel az alapítványt segíthették. Később beindult a kézműves játszóház is, majd a meseszoba várta a kicsiket, de a bábozás, vagy a hangszersimogató sem maradhatott el. Kora délután kezdődött a regejárás, melyen a ritmikusabb regéket igyekeztek a tanítók élményszerűvé tenni azzal, hogy együtt játszották el a gyerekekkel a történetet. Később, a játszóház után újraindult a kézműves játszóház, majd a napot és a Tavaszünnepet egy táncházzal zárják.

A rovat további hírei: Oktatás

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.