Tavaszünnep a Waldorf iskolában

2016. április 16. (szombat) 13:52 - Vass Ádám

Tavaszköszöntővel készültek a Waldorf Szülői Közösség tagjai és a tanítók a Pentele városrészi iskolában, ahol egész délelőtt színes programok várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A Tavszünnep programjai délután hat óráig tartanak.

A szép időt és a tavaszt köszönteni gyűltek össze kicsik és nagyon a Pentelei Waldorf Iskolában szombaton, ahol délelőtt tíz órától színes programokkal vártak mindenkit. Az udvaron izgalmas akadálypálya és horgászás várta a kicsiket, de kezdésként egy ringatón is részt vehettek szüleikkel, ahol együtt énekelhettek, dalolhattak. Míg az apukák kint főzték az ebédnek valót, addig az anyukák bent kínálták a finom, otthon készített sós- és édes süteményeket, pogácsákat, kuglófokat, kókuszgolyókat, de akadtak sparheltes ínyencségek és más finom falatok is, melyeket a szépen megterített, orgonával díszített asztaloknál fogyaszthattak el.

A kézműves asztaloknál szappant, mézet, kerámia tálakat, vagy akár karkötőket és más kiegészítőket vásárolhattak, melyekkel az alapítványt segíthették. Később beindult a kézműves játszóház is, majd a meseszoba várta a kicsiket, de a bábozás, vagy a hangszersimogató sem maradhatott el. Kora délután kezdődött a regejárás, melyen a ritmikusabb regéket igyekeztek a tanítók élményszerűvé tenni azzal, hogy együtt játszották el a gyerekekkel a történetet. Később, a játszóház után újraindult a kézműves játszóház, majd a napot és a Tavaszünnepet egy táncházzal zárják.

A rovat további hírei: Oktatás

Csak előre: rendkívüli segítség a szülőknek

Csak előre: rendkívüli segítség a szülőknek

2020. március 31. (kedd)

A Dunaújvárosi Óvoda a rendkívüli helyzetben az intézmény pszichológusának tanácsaival segíti a szülőket, családokat a problémák, szakembert igénylő nevelési helyzetek megoldásában. 

Csak előre: mesevarázs másképp – "aranyos" képekkel

Csak előre: mesevarázs másképp – "aranyos" képekkel

2020. március 29. (vasárnap)

Nem mindennapi kollaboráció végeredményét mutatom: Balsai Móni színésznő meséjét az Arany iskola nebulói illusztrálták a nagy közösségi portálon. Nézzék, hallgassák, csodás!

Bánki 50: színes nyitány, mozgalmas folytatás

Bánki 50: színes nyitány, mozgalmas folytatás

2020. március 04. (szerda)

Amint arról legutóbb is beszámoltunk, több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. Míg múlt héten könyvbemutató és projektnap helyszíne volt az intézmény, ezúttal cirkuszművészek közreműködésével rendhagyó tesiórát szerveznek, valamint a népszerű "Kapcsolda" programját kínálják.

Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

2020. február 25. (kedd)

Több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. A születésnapi kínálat heti menüje ünnepi bizonyítványátadással kezdődött, csütörtökön könyvbemutató, pénteken projektnap kényezteti a bánkisokat. Boldog születésnapot!

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

2020. február 24. (hétfő)

Érzékeny téma, középerősnek is csak masszív túlzással nevezhető érdeklődés, alapszintű gondok, súlyos válság – címszavakban így foglalható össze a nyílt oktatási fórum, amelynek az MMK adott otthont még múlt pénteken.  

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

2020. február 19. (szerda)

Dunaújváros ad otthont idén a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje, a Fejér Megyei Diáknapok eseménysorozatának. A háromnapos kavalkádot április 3-5. között rendezik – de már most lehet nevezni a produkciókkal!

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

2020. február 18. (kedd)

A közoktatás jelenéről és jövőjéről, égető és életbevágó kérdéseiről szervez nyílt fórumot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szeretett városunkban is – az érintetteket és érdeklődőket az MMK-ban várják pénteken délután.