Dunaújváros Hetilap

Időközi választás 2016 - Jobbik: A közösségépítés a cél

2016. május 5. (csütörtök) 20:35 - doszerk

Sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezete a devizahitelek, a CSOK és a környezetvédelem témakörében.

A sajtótájékoztatón jelen volt Barta Endre, a Jobbik képviselőjelöltje, Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselő és Kepli Lajos, országgyűlési képviselő.

Barta Endre elmondta, hogy fő célkitűzése a közösségépítés, egymáson segítő közösségek létrehozása itt a városban. Kiemelte, hogy fontos a lakosság tájékoztatása a devizahitelekkel, a hiteleseknél végzett behajtási eljárásokkal és a kilakoltatással kapcsolatban is, mely, mint mondta nem csak országos, de lokális probléma is.

Kepli Lajos a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy országgyűlési képviselőként mindent megtesz annak érdekében, hogy egy élhetőbb országot hagyjunk utódainkra és elmondta, hogy ezen a szakpolitikai területen minden segítséget megad Barta Endre képviselőjelöltnek.

Z. Kárpát Dániel a devizahitelek kapcsán kijelentette, a Jobbik feltett szándéka, hogy a devizahitelek ügyét igazságosan rendbe tegyék, mert mint mondta, ez a kérdés ma Magyarországon lezáratlan.

A rovat további hírei: Közélet

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.
 

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

2020. február 11. (kedd)

A "Dunaújváros Sportjáért" Díj ünnepélyes átadásával kezdődik a közgyűlés nyílt ülése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt – az ünnepi eseményt követően negyvennél több napirend vár a képviselőkre.

Közmeghallgatást tart a közgyűlés

Közmeghallgatást tart a közgyűlés

2020. február 10. (hétfő)

Az idei évre tervezett, a városfejlesztéssel, a városüzemeltetéssel és a közszolgáltatások biztosításával kapcsolatos elképzeléseket ismerteti a város képviselőtestülete a Városházán kedden délután.