Kiszálló tábla és mentális felkészülés - Sztárvendég a Darts Klubban

Ónodi Zoltán - 2016. május 23. 16:00

Rendhagyó klubestet tartottak a Dunaújvárosi Darts Club tagjai, amire meghívták Takács Gábort is, aki 2014 óta sorra hozza el a legjobb eredményeket, egyéni és páros magyar bajnok, ő birtokolja a szuper bajnoki címet és az év játékosának is választották.

Rövid ismertetővel kezdünk: honnan is indult a Dunaújvárosi Darts Club? A Dömik DC 2011-ben alakult dömsödi és kunszentmiklósi barátokból 8-10 fővel. Jelenleg 32 igazolt játékos és ezen kívül 15-20 tag jár dobálni hozzájuk. Két éve csatlakozott hozzájuk Körmendi Mihály, aki az MMK-ban működő városi csapatot összehozta. Az helyi darts közösség felépítésében nagyon sok segítséget adott a dömsödi csapat, akik nem csak táblákkal, de mindenben támogatták Mihály kezdeményezését. Így megalakulásuk után néhány hónapra egy közösen szervezett házi versenyt is tartottak, ami hatalmas sikernek örvendett. A keménymagot tizenöt-húsz fő alkotja, akikből kilencen igazolt játékosok is.

A dömsödi anyaegyesület hat csapatot indított az idei szezonban, az egyik csapat az ország legjobbjai közé is bekerült. Az első négy csapat alkotja a válogatott gerincét, a cél a bennmaradás és a bejutás a nagyok közé. Hazai darts-történelmet is írtak, hiszen szinte minden évben kategóriát léptek, így tudhatják most magukat a legjobb nyolc között. Idén csatlakozott hozzájuk Takács Gábor, aki gyakorlatilag 2014-ben minden darts versenyt megnyert Magyarországon. Kérdésünkre elárulta a választása azért a dömsödi közösségre esett, mert az a csapatszellem az az összetartás, ami ott van, nem mindenhol jellemző, régóta szeretett volna olyan csapathoz tartozni ahol a tagtársak szurkolnak egymásnak és támogatják egymást a munkában.

A legutóbbi klubest főként róla szólt: mesélt a versenyekről, a kitűzött célokról és a közösség erejéről. Emellett Böde Endre elnök és Hunyadi Viktor alelnök fontosnak tartották megemlíteni a klub másik büszkeségét, Fekete Nórát, aki az egyetlen női játékosuk. Ifjúsági Európa bajnok, csapat világbajnok, többszörös válogatott, sokszoros magyar bajnok. Három év kihagyás után került a Dömik DC-be, most vezeti a nemzeti bajnokságot. A csapat elismertségét mi sem mutatja jobban, hogy két fővel vannak jelen a hét fős budapesti darts szövetség elnökségében, illetve egy fővel a magyar darts szövetség elnökségében. Régmúltra tekint vissza az a hagyomány, amit már ötödik éve szerveznek: a disznótoros dartsverseny. Közel száz fő gyűlik össze az ország egész területéről az egész napos rendezvényre. Ezzel olyan hagyományt teremtettek, hogy a darts szövetség az országos versenynaptárt is ehhez az eseményhez igazítja. Nos ilyen anyaegyesület háttértámogatásával indult útjára a Dunaújvárosi Darts Club Körmendi Mihály kezdeményezésére.

Rendhagyó klubestet tartottak, hisz amellett, hogy közösen a világbajnokságot figyelték, Takács Gábort is meghívták, aki 2014 óta sorra hozza el a legjobb eredményeket, egyéni és páros magyar bajnok, ővé a szuper bajnoki cím és az év játékosának is választották. 2015-ben a világbajnokságon is bravúros játékot produkált társával párosban. Tízen éve került barátai kapcsán a darts életbe. Kocsmai körülmények közül hamar bekerült a versenyéletbe, fon. Véleménye szerint az elején kell eldönteni mindenkinek, hogy mit szeretne elérni a darts világában, és ez alapján kell a hozzáállását finomítani a kezdeti "kocsmasporthoz". Vallja, hogy ő rossz példa a többieknek, hisz otthonában sose szerelt fel darts táblát és az edzeni sem szokása. Versenyről versenyre jár, hisz ez a legjobb edzés. Otthon csend és nyugalom van míg a nagy megmérettetésen több százan veszik körül az embert, csörög a telefon, tapsolnak – más szituáció és hamar hozzászokik az ember a steril környezethez. Lépcsőzetesen kell felépíteni a stratégiát és hozzászoktatni magunkat a versenyszférához. A mentális felkészülésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, folyamatos számolás és kombinációk sokaságát kell fejben tartani. Idén sűrűsödtek a feladatai, hisz a soft szövetségi kapitánynak választották. Az általa összerakott válogatott indul ki az Európa bajnokságra.

 

A rovat további hírei: Mozaik

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

2024. már. 28.

Az országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)

Így lehetsz te is profi sportfogadó

Így lehetsz te is profi sportfogadó

2024. már. 25.

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)