Országos Cimborák, avagy Cimborák országos versenye

2016. május 24. (kedd) 16:51 - doszerk

A Cimbora klub a kortárs irodalmi vetélkedőjének döntőjét idén városunkban tartotta, a József Attila Könyvtár adott helyet a komoly megmérettetésnek.

Országos programnak adott helyet a József Attila Könyvtár. A Cimbora klub kortárs irodalmi versenyének döntője zajlott az intézmény földszinti termében. A szombaton megrendezésre került döntőre több nagyvárosból érkeztek csapatok. Kiskunlacházáról, Törökszentmiklósról, Békéscsabáról, Érdről, Balatonalmádiból és természetesen Dunaújvárosból is képviseltették magukat a versenyzők. A zsűri elnöke Vig Balázs író volt, aki több kötettel is gyarapította a hazai gyermekirodalmat.

A vetélkedő négy fordulóból állt és egyénileg kellett a feladatlapokat megoldaniuk a jelentkezőknek. 2-6. osztályos tanulók vehettek részt a versenyben és közülük a legjobb harminc cimbora mérhette össze a tudását a városunkban tartott vetélkedőn. A jókedv és a baráti hangulat garantált volt. A kis közösség mindenhol jó hangulatot tud csinálni. A feladatok jöttek sorra, az igaz-hamis állítástól a kirakósig mindenféle játékos feladvány szóba került. A helyes megfejtésekért „puszikat” kaptak a csapatok.

A rovat további hírei: Mozaik

Hétköznap kánikula, hétvégén szél és eső

Hétköznap kánikula, hétvégén szél és eső

2017. június 26. (hétfő)

A következő napokban ismét sok lesz a napsütés és melegszik az idő: akár 37 Celsius-fok is lehet. Kezdetben elszórtan várható eső, majd a hét második felében ismét többfelé várható zivatar. A hét végére már 30 fok alatt maradnak a maximumok, néhol csak 22 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap visszatér a viharos időjárás

Vasárnap visszatér a viharos időjárás

2017. június 23. (péntek)

A hőség mellett viharos széllel, többfelé jégesővel kísért heves zivatarokra is készülni kell a hétvégén.

Jég is eshet! - Riasztások országszerte

Jég is eshet! - Riasztások országszerte

2017. június 23. (péntek)

Több megye több járására másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok veszélye miatt. Emellett felhőszakadás miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mesés délelőttök az MMK-ban

Mesés délelőttök az MMK-ban

2017. június 22. (csütörtök)

Mese-előadásokkal színesíti a vakációs programot a Munkásművelődési Központ, ahol az első színjátékot, a Kíváncsi Miska utazásait élvezhették a gyerekek szerdán.

A család alappillérei

A család alappillérei

2017. június 20. (kedd)

Anyák napja után az apák napját is közösen ünnepelték a Pentele Nyugdíjas Klub tagjai, akik különleges műsorral és finomságokkal kedveskedtek a férfiaknak.

Egész héten strandidő lesz

Egész héten strandidő lesz

2017. június 18. (vasárnap)

Hétfőtől visszatér a strandidő, csapadékra egész héten nem kell számítani, 30 Celsius fok körüli hőmérsékletre van kilátásunk - olvasható a koponyeg.hu előrejelzésében.

Honecker bosszúi

Honecker bosszúi

2017. június 18. (vasárnap)

Igazi, mára már kuriózumnak számító autócsodák lepték el a Béke városrészi nagyáruház parkolóját a Dunaújvárosi Trabant - Wartburg Találkozón szombaton.