XX. Méta fesztiváli sikerek

Ónodi Zoltán - 2016. május 17. 16:53

A hosszú hétvége alkalmával a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes tagjai Balatonboglárra látogattak, ahol a XX. Méta fesztiválon mutatta be tudásukat.

Újabb sikerekkel bővült a Dunaújvárosi Vasas Néptánccsoport dicsőségfala. A pünkösdi megmérettetés helyszíne Balatonboglár volt, ahol a 20. Méta Fesztivál, Gyermek- és Ifjúsági Néptánccsoportok Koreográfia Versenyét tartották meg a hosszú hétvégén. Nagy előkészületeket előzték meg a versenyen valóindulást, az MMK tánctermeiben a gyerekek a próbák alatt a maximumot nyújtották. Szorgosan gyakoroltak, készültek, hogy a lehető legjobb formájukat tudják hozni az országos találkozó alkalmával.

Először az utánpótlás csoport kapott lehetőséget a színpadon, ahol a Vonatozzunk című, bodrogközi táncukat adták elő, amely Lengyel Szabolcs koreográfiáját dícséri. Majd a gyerekcsoport vette át a pódiumot. ők rábaközi táncokkal készültek, amely a Falu csúfolódó címet kapta – ennek a koreográfiája, Turóczi Rita és Suplicz Mihály nevéhez köthető. A verseny két pontozásos, először közvetlen a fellépés után értékelte a zsűri a produkciót, a következő minősítésre az összes tánccsoport megtekintése után került sor. Első körben mindkét csoport a maximális pontszámot kapta, így joggal hihették a lelkes gyerekek, hogy fáradtságos munkájuk arany minősítést kap majd. Ám a helyrepontozásnak nevezett második értékelés során ez a kimagasló helyezés a dobogó harmadik fokára sodorta a táncoslábú dunaújvárosi ifjakat.

A hosszú út után meglepetés party volt készülőben az MMK falai között. Kováts Rózsa igazgató asszony és lánya saját kezüleg sütött muffinjai várták a busszal érkező hagyományörzőket. A táncosok teljesítménye így is magasra tette a mércét a többi, a régióban működő néptánccsoport számára. Gratulálunk!

A rovat további hírei: Mozaik

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

2022. okt. 03.

Megkésve bár, de csak beköszön az indián nyár időszaka a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hűvöskés reggelek után nap közben már 20 fok feletti értékeket mérhetünk, kellemes napsütéssel.

DSTV: ízélmények az egyetemen

DSTV: ízélmények az egyetemen

2022. okt. 02.

Izgalmas kihívásról tudósít a DSTV összeállítása. Az egyetem hallgatói önkormányzata rendezte sportnap berkein belül mérettek meg a hallgatók a napokban – s szép hagyományokat folytatva főzőverseny keretében. Hangkép.
 

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

2022. okt. 01.

Színes forgataggal tért vissza az elmúlt években elmaradt Móricz-piknik, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskola udvarán rendezett közösségi program ezúttal is nagy siker volt mind a nebulók, mind a szülők körében. Hangkép és galéria itt!

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X)