XX. Méta fesztiváli sikerek

Ónodi Zoltán - 2016. május 17. 16:53

A hosszú hétvége alkalmával a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes tagjai Balatonboglárra látogattak, ahol a XX. Méta fesztiválon mutatta be tudásukat.

Újabb sikerekkel bővült a Dunaújvárosi Vasas Néptánccsoport dicsőségfala. A pünkösdi megmérettetés helyszíne Balatonboglár volt, ahol a 20. Méta Fesztivál, Gyermek- és Ifjúsági Néptánccsoportok Koreográfia Versenyét tartották meg a hosszú hétvégén. Nagy előkészületeket előzték meg a versenyen valóindulást, az MMK tánctermeiben a gyerekek a próbák alatt a maximumot nyújtották. Szorgosan gyakoroltak, készültek, hogy a lehető legjobb formájukat tudják hozni az országos találkozó alkalmával.

Először az utánpótlás csoport kapott lehetőséget a színpadon, ahol a Vonatozzunk című, bodrogközi táncukat adták elő, amely Lengyel Szabolcs koreográfiáját dícséri. Majd a gyerekcsoport vette át a pódiumot. ők rábaközi táncokkal készültek, amely a Falu csúfolódó címet kapta – ennek a koreográfiája, Turóczi Rita és Suplicz Mihály nevéhez köthető. A verseny két pontozásos, először közvetlen a fellépés után értékelte a zsűri a produkciót, a következő minősítésre az összes tánccsoport megtekintése után került sor. Első körben mindkét csoport a maximális pontszámot kapta, így joggal hihették a lelkes gyerekek, hogy fáradtságos munkájuk arany minősítést kap majd. Ám a helyrepontozásnak nevezett második értékelés során ez a kimagasló helyezés a dobogó harmadik fokára sodorta a táncoslábú dunaújvárosi ifjakat.

A hosszú út után meglepetés party volt készülőben az MMK falai között. Kováts Rózsa igazgató asszony és lánya saját kezüleg sütött muffinjai várták a busszal érkező hagyományörzőket. A táncosok teljesítménye így is magasra tette a mércét a többi, a régióban működő néptánccsoport számára. Gratulálunk!

A rovat további hírei: Mozaik

Derült, napos és fagyos napok várnak ránk

Derült, napos és fagyos napok várnak ránk

2023. feb. 06.

A tomboló vihar már a múlté, és a borongós napok helyett inkább derült időre számíthatunk a DO meteorológiai szakértője szerint. Viszont a reggelek kopogósak lesznek, és csúszós utak fenyegetik a közlekedőket.

DUFiókák: alkotás, fejlesztés, mese a gyerekeknek

DUFiókák: alkotás, fejlesztés, mese a gyerekeknek

2023. feb. 01.

Utolsó állomásához ér a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozat: újra kisgyermekes szülőknek rendeznek alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozást – csütörtökön délután várják a kismamákat, kispapákat, és persze a piciket!

DSTV: a Rosti végzőseinek szalagavatója

DSTV: a Rosti végzőseinek szalagavatója

2023. feb. 01.

Ünnepi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az intézménytől történő elválás folyamatának első mérföldköveként rendezték a Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola végzős gimnazistáinak szalagavatóját a Kultik Dunaújváros moziban. Hangkép.

Folytatódik a változékony idő – a korábbinál több napsütéssel

Folytatódik a változékony idő – a korábbinál több napsütéssel

2023. jan. 30.

Felhőátvonulások, csapadék mellett kopogós reggelek várnak ránk a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Viszont egyre többször bújik elő a nap!

Rendelj saját alakra szabott inget a szabótól!

Rendelj saját alakra szabott inget a szabótól!

2023. jan. 28.

Egy férfi ruhatárában alapdarab az ing. Érdemes többféle színben, mintában és anyagból megvásárolni, hiszen ahány alkalom, annyiféle megjelenésre van szükség, így ebből is mindig az eseményhez illőt kell választani. (X)

Praktikus tanácsok kerti bútorokhoz

Praktikus tanácsok kerti bútorokhoz

2023. jan. 26.

Amikor kint ismét zöldellni kezd a fű, akkor bizony lassan, de biztosan elérkezett az idő arra, hogy vagy elővegyük a kerti bútor szettet, vagy beszerezzünk egyet! (X)

DSTV: magyaros retró az MMK-ban

DSTV: magyaros retró az MMK-ban

2023. jan. 26.

A magyar kultúra napjára hangolta az immár hagyományos megméretés témáit a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Az eseménynek ezúttal a hungarikumok és kulturális örökségünk elemei adtak témát. Hangkép.