Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Vakáció és meseelőadás az MMK udvarán

Ónodi Zoltán - 2016. június 29. 15:49

A tavalyi siker után idén is meseelőadás várja a gyermekeket csütörtök délelőtt az intézmény nyári táborában, ahol ezúttal a szeleburdi Meseszínház szórakoztatja a résztvevőket.

Az MMK tábora idén is nyit a vakációjukat otthon töltő gyerekek és szüleik felé, hiszen minden csütörtökön meseelőadás várja az érdeklődő fiatalságot. A bejárós alkotótábor lakói mellett a városi központi tábor ifjú titánjai is közel száz fővel jelennek meg a délelőtti programon. Múlt héten zenés összeállítás várta a táncos kedvűeket, holnap viszont a Szeleburdi Meseszínház Kuglóf király udvarában című előadást tekinthetik meg az érdeklődők. Ahogy eddig, úgy ezúttal is a megújult MMK udvar ad teret a fantasztikus budapesti társulatnak, mely minden korosztály számára érdekes műsorral készül.

Most láthatjuk először az intézmény egyik legfrissebb újítását, ugyanis a Pagony névre hallgató szabadtéri színpad végre kapott egy árnyékolót, így a fellépőket innentől már zavarhatja az erős napsütés. Kováts Rózsa az intézmény és a tábor vezetője a kreatív foglalkozások és a tömérdek sportlehetőség mellett kiemelten fontosnak tartja, hogy a kisebb korosztály megismerkedjen a kulturális kikapcsolódás színházi részével is, ezért a tavaly már jó bevált színházi délelőttöket az idei évben is elhagyhatatlan foglalkozásként kezelte. Nagy segítséget jelentett ebben számukra az önkormányzat által kiírt pályázat, hiszen az itt elnyert összegből tudják ezt a programot magasabb színvonalon a gyerekek elé tárni.

A rovat további hírei: Kultúra

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

2024. jún. 13.

Mind a helyszínt, mind a repertoárt illetően egyszerre lesz hagyományos és különleges a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye az Intercisa Múzeumban szombaton délután. A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: pompás gálán a Violin

DSTV: pompás gálán a Violin

2024. jún. 13.

Színes és gazdag repertoárral mutatkozott be a Bartók színháztermében a Violin Alapfokú Művészeti Iskola közössége, derül ki a DSTV összeállításából. A műsor gerincét az intézmény táncosainak bemutatói adták volt, de színre léptek a többi tagozat növendékei is. Hangkép.

Könyvheti dedikálás a Lírában

Könyvheti dedikálás a Lírában

2024. jún. 12.

Folytatja a könyvünnepekhez kapcsolódó programjainak sorát a Líra Könyvesbolt Vasmű úti egysége: két szerző, Fábián Janka és Szilágyi Kiszler Adrienn dedikál pénteken, mindenkit várnak!

ICA-D: Másik Magyarország – töredékek egy falu hétköznapjaiból

ICA-D: Másik Magyarország – töredékek egy falu hétköznapjaiból

2024. jún. 09.

Filmvetítéssel folytatja társművészeti sorozatát a Kortárs Művészeti Intézet: Nagy Dénes filmje Bukta Imre művészetéről és falujáról szól, a kedd délutáni vetítést műhelybeszélgetés követi, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Betyár és a Kisasszony

2024. jún. 08.

Deák István fazekas remekeinek bemutatásával folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata. A Hónap műtárgya kollekciójában most a néprajzi gyűjtemény kincsei, a Betyár és a Kisasszony történetével ismerkedhetünk meg. Hangkép.

Egyre népszerűbb a MIKRO Fesztivál kínálata

Egyre népszerűbb a MIKRO Fesztivál kínálata

2024. jún. 06.

Szakmai berkekben is komoly rangot vívott ki a Bartók Kamaraszínház idén immár harmadszorra futó nyárköszöntő seregszemléje, a dunaújvárosi közönség is gyorsan szívébe zárta a MIKRO Fesztivált. A héten még tart a program, mérleget vonni korai volna – de a trend egyértelmű!

Pentelei Molnár János öröksége – képbemutatóval

Pentelei Molnár János öröksége – képbemutatóval

2024. jún. 06.

Különleges meglepetéssel várja a művészet szerelmeseit a Pentele Baráti Kör a Mondbach-kúriában ma délután: Pentelei Molnár János képeinek gyűjtője itt mutatja be kollekciójának új darabját.