Dunaújváros Hetilap

Hatalmas sikere van a magyar meggynek

2016. július 1. (péntek) 17:46 - doszerk

Háromnapos gyümölcsosztási akciót szervezett a Fruitmarketing Kft. szerte az országban. Az idei első nyári kampány a magyar meggyre fókuszált.

Ennek keretében csütörtökön, pénteken és majd szombaton is ingyen osztották és osztják a meggyet az egykori Skála mellett.
Keresztes György, a Fruitmarketing Kft. ügyvezetője elmondta, a céljuk ezzel az akcióval felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar meggy finom és ízletes.
– Szeretnénk ösztönözni a magyar gyümölcsfogyasztást és elérni a magyar termékek piaci helyzetének javítását, valamint a lakosság egészségesebb táplálkozási szokásainak kialakítását.

A Fruitmarketing Kft. négy TÉSZ (Termelők Értékesítő Szövetkezete) tulajdona. A TÉSZ-ekben akár több száz termelő, korszerű módszerekkel termel, közösen értékesít, szaktanácsadókat vesz igénybe. A belföldi, de a külföldi piacokra is nagyobb árualappal tudnak értékesíteni, mint a kisebb gazdaságok. Igyekeznek a multinacionális cégekkel is felvenni a versenyt, de csak akkor lehetnek eredményesek, ha marketing oldalon is csökkentik a lemaradást, ami az ágazatban van. Ezért tűzték ki a hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelésének ösztönzését. Ezen akciók egyike valósul meg a három nap alatt több helyszínen. Dunaújvárosban, Budapesten, Gyulán, Vácott, Kaposvárott, Kiskőrösön, Kecelen egyszerre osztották a mintegy százezer adag meggyet, ami hozzávetőlegesen 25 tonnának felel meg.

Közben két brigád kisteherautókkal járja az országot és véletlenszerűen megállva tetszőleges helyszíneken ugyancsak a magyar gyümölcsöt osztják. A magyar meggy ugyanis különleges, a világviszonylatban is csúcsminőségű termék, íze egyedi. Az akció különlegessége még, hogy néhány étterem is csatlakozott az akcióhoz, amelyek elsősorban meggyes étkeket kínálnak ezeken a napokon. Ilyen ételeket fogyaszthatunk Balatonszemesen a Kistücsök Étteremben, az IQ Foodsban, a fővárosban, és a Varga Vendéglőben, Nagyvenyimen is.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

2019. április 24. (szerda)

Foglalkoztatási fórum az Iparkamarában, Carissa Kupa adományátadó - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. április 24. (szerda)

A Mol Nyrt. bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019. április 24. (szerda)

Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos közölte, 13-16 hónapos korban kapják meg a gyermekek a védőoltást, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut. A teljes védettséghez két oltásra van szükség.

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

2019. április 23. (kedd)

Bölcsődék napja városunkban is, adományátadó a kórházban, lakossági fórumot tartottak Adonyban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

2019. április 23. (kedd)

Húsvéti finomságokkal kedveskedtek a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum bentlakóinak a képviselők hétfőn.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. április 23. (kedd)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért április 29-én reggel nyolctól délután négy óráig az alábbi területeken áramszünet lesz az Óvárosban.

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

2019. április 23. (kedd)

Lejár kedden 16 órakor az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak májusi választására állított listák bejelentésének határideje, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eddig hét listát vett nyilvántartásba.