Dunaújváros Hetilap

Hatalmas sikere van a magyar meggynek

2016. július 1. (péntek) 17:46 - Szóládi Zoltán

Háromnapos gyümölcsosztási akciót szervezett a Fruitmarketing Kft. szerte az országban. Az idei első nyári kampány a magyar meggyre fókuszált.

Ennek keretében csütörtökön, pénteken és majd szombaton is ingyen osztották és osztják a meggyet az egykori Skála mellett.
Keresztes György, a Fruitmarketing Kft. ügyvezetője elmondta, a céljuk ezzel az akcióval felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar meggy finom és ízletes.
– Szeretnénk ösztönözni a magyar gyümölcsfogyasztást és elérni a magyar termékek piaci helyzetének javítását, valamint a lakosság egészségesebb táplálkozási szokásainak kialakítását.

A Fruitmarketing Kft. négy TÉSZ (Termelők Értékesítő Szövetkezete) tulajdona. A TÉSZ-ekben akár több száz termelő, korszerű módszerekkel termel, közösen értékesít, szaktanácsadókat vesz igénybe. A belföldi, de a külföldi piacokra is nagyobb árualappal tudnak értékesíteni, mint a kisebb gazdaságok. Igyekeznek a multinacionális cégekkel is felvenni a versenyt, de csak akkor lehetnek eredményesek, ha marketing oldalon is csökkentik a lemaradást, ami az ágazatban van. Ezért tűzték ki a hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelésének ösztönzését. Ezen akciók egyike valósul meg a három nap alatt több helyszínen. Dunaújvárosban, Budapesten, Gyulán, Vácott, Kaposvárott, Kiskőrösön, Kecelen egyszerre osztották a mintegy százezer adag meggyet, ami hozzávetőlegesen 25 tonnának felel meg.

Közben két brigád kisteherautókkal járja az országot és véletlenszerűen megállva tetszőleges helyszíneken ugyancsak a magyar gyümölcsöt osztják. A magyar meggy ugyanis különleges, a világviszonylatban is csúcsminőségű termék, íze egyedi. Az akció különlegessége még, hogy néhány étterem is csatlakozott az akcióhoz, amelyek elsősorban meggyes étkeket kínálnak ezeken a napokon. Ilyen ételeket fogyaszthatunk Balatonszemesen a Kistücsök Étteremben, az IQ Foodsban, a fővárosban, és a Varga Vendéglőben, Nagyvenyimen is.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Allergia, döntetlen

D+ Híradó - Allergia, döntetlen

2018. április 22. (vasárnap)

Érdekes programokkal várták az érdeklődőket a Dózsa iskolában, itt az allergiaszezon, döntetlent játszott a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Akiknek több tucat főnökük van

Akiknek több tucat főnökük van

2018. április 22. (vasárnap)

Testvérek. Látszólag teljesen különböző személyiségek. Erdőssy Ágnes női ruhakészítő, határozott személyiség.  Erdőssy Erika kozmetikus, csendesebb, visszahúzódóbb. De mégis, ami mindkettőjükben teljesen nyilvánvalóan és teljes mértékben azonos; az a szakmai alázatuk. Olyan elkötelezettséggel végzik választott hivatásukat, ami nem tűr sem alkut, sem kompromisszumot.

D+ Híradó - Pedagóguskoncert, bemutató

D+ Híradó - Pedagóguskoncert, bemutató

2018. április 21. (szombat)

Jótékonysági pedagóguskoncertet tartottak, tavaszi munkálatok a városban, kungfu bemutató az egyetemen - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Tudományos értekezlet a Városházán

Tudományos értekezlet a Városházán

2018. április 21. (szombat)

Tizennyolcadik alkalommal tartottak tudományos értekezletet a megyei egészségügyi szakdolgozók. A programnak a Városháza rendezvényterme adott otthont.

Ismét püspöki mise lesz a városban

Ismét püspöki mise lesz a városban

2018. április 19. (csütörtök)

Ismét római katolikus püspök látogat Dunaújvárosba: ezúttal Bíró László katolikus tábori püspök tart szentmisét április 22-én (a húsvéti időszak 4. vasárnapján) délelőtt ½ 11 órai kezdettel az óvárosi (Szentháromság) katolikus templomban. 

Készülhetnek a tervek a sportcsarnok felújításához

Készülhetnek a tervek a sportcsarnok felújításához

2018. április 19. (csütörtök)

Mintegy hetven napirendi pontról tárgyaltak az áprilisi közgyűlésen a képviselők. Szó volt a Modern Városok Programról, az élményfürdőről, a sportcsarnokról, a helyi szennyvíztisztító telepről, és az Útkeresés Segítő Szolgálat ideiglenes költözéséről egyaránt.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2018. április 19. (csütörtök)

Élőben közvetítjük az áprilisi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több mint hatvan napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.