Dunaújváros Hetilap

Hatalmas sikere van a magyar meggynek

2016. július 1. (péntek) 17:46 - Szóládi Zoltán

Háromnapos gyümölcsosztási akciót szervezett a Fruitmarketing Kft. szerte az országban. Az idei első nyári kampány a magyar meggyre fókuszált.

Ennek keretében csütörtökön, pénteken és majd szombaton is ingyen osztották és osztják a meggyet az egykori Skála mellett.
Keresztes György, a Fruitmarketing Kft. ügyvezetője elmondta, a céljuk ezzel az akcióval felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar meggy finom és ízletes.
– Szeretnénk ösztönözni a magyar gyümölcsfogyasztást és elérni a magyar termékek piaci helyzetének javítását, valamint a lakosság egészségesebb táplálkozási szokásainak kialakítását.

A Fruitmarketing Kft. négy TÉSZ (Termelők Értékesítő Szövetkezete) tulajdona. A TÉSZ-ekben akár több száz termelő, korszerű módszerekkel termel, közösen értékesít, szaktanácsadókat vesz igénybe. A belföldi, de a külföldi piacokra is nagyobb árualappal tudnak értékesíteni, mint a kisebb gazdaságok. Igyekeznek a multinacionális cégekkel is felvenni a versenyt, de csak akkor lehetnek eredményesek, ha marketing oldalon is csökkentik a lemaradást, ami az ágazatban van. Ezért tűzték ki a hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelésének ösztönzését. Ezen akciók egyike valósul meg a három nap alatt több helyszínen. Dunaújvárosban, Budapesten, Gyulán, Vácott, Kaposvárott, Kiskőrösön, Kecelen egyszerre osztották a mintegy százezer adag meggyet, ami hozzávetőlegesen 25 tonnának felel meg.

Közben két brigád kisteherautókkal járja az országot és véletlenszerűen megállva tetszőleges helyszíneken ugyancsak a magyar gyümölcsöt osztják. A magyar meggy ugyanis különleges, a világviszonylatban is csúcsminőségű termék, íze egyedi. Az akció különlegessége még, hogy néhány étterem is csatlakozott az akcióhoz, amelyek elsősorban meggyes étkeket kínálnak ezeken a napokon. Ilyen ételeket fogyaszthatunk Balatonszemesen a Kistücsök Étteremben, az IQ Foodsban, a fővárosban, és a Varga Vendéglőben, Nagyvenyimen is.

A rovat további hírei: Közélet

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

2017. november 20. (hétfő)

Kiállítás a Bartókban, színházi előadás az MMK-ban, Kolbászfesztivál idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

2017. november 19. (vasárnap)

Márton nap az MMK-ban, búcsú az EHF-Kupától, kollégium felújítás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ TV Híradó - Díjátadó, felújítás

D+ TV Híradó - Díjátadó, felújítás

2017. november 18. (szombat)

Gála a Bartókban, nyugdíjas szövetkezet, folytatódik a járdafelújítási program - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A szociális szféra hétköznapi hősei

A szociális szféra hétköznapi hősei

2017. november 18. (szombat)

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bartók színházban a Szociális Munka Napját, melyen részt vettek a szociális szférában dolgozók és az ellátottak is, illetve átadták a kitüntetéseket az idei év azon dolgozóinak, akik példamutató munkát végeznek területükön.

D+ TV Híradó - Lengyel vendégek, felkészülés

D+ TV Híradó - Lengyel vendégek, felkészülés

2017. november 17. (péntek)

Lengyel delegáció érkezett a városba, EHF Kupa visszavágóra készül a Kohász, pályaválasztás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Új barátok Lengyelországból

Új barátok Lengyelországból

2017. november 17. (péntek)

A Dunaújvárosi Egyetem meghívására látogatott el hozzánk a lengyelországi Leszno város küldöttsége, akik a felsőoktatsi intézmény Tudományos Hetén zajló East-West Cohesion konferencia mellett találkoztak Cserna Gábor polgármesterrel és megtekintették a színházat, a múzeumot, valamint a futsal csapatot is az együttműködés jegyében.

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

2017. november 16. (csütörtök)

Közgyűlés, TDK az egyetemen, magabiztos győzelem - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.