Dunaújváros Hetilap

Már a következő lépést tervezik

Pálinkás István - 2016. július 2. 13:52

"Tényleg megható számomra, hogy mennyien állnak mellettem Dunaújvárosban és másutt is.” – mondta Pecsét István egynapos pihenőjét követően a sikeres műtétje után a Kínai FUDA központból, majd azzal folytatta, amit adománygyűjtő kampánya során is hangsúlyozott.

- Nem adom fel, küzdök, amit úgy is mondhatnék, hogy nem engedek a ’48-ból. Szerdai műtétem során levették a szövetmintát a daganatból, ám ez kevés lesz így a DNS frakcionáláshoz. Az itteni orvosokkal, patológusokkal megbeszéltem, hogy 2014 novemberi transzplantációm során is vettek tőlem szövetmintát, majd 2005 áprilisában, a daganateltávolító műtétemkor is. Ezek nagyméretű, nagy áttéttel bíró nyirokcsomók voltak sajnos. A következő lépés tehát ezért az, hogy ezeket a mintákat a budapesti I. Patológiai Intézetből ide kell szállíttatni. Egy harmincszor húszszor húszas dobozból fog megérkezi jövő héten, csütörtök környékén a szövetminta, ebből tudják majd megcsinálni a teljes DNS-frakcionálást, amiből olvassák majd, hogy milyen génmutációm van. Erre próbálnak majd célzott gyógyszert adni, vagyis, ha az van, amire már van gyógyszer, akkor tudnak adni, mert ennek a ráknak különböző válfajai vannak. A lényeg tehát, hogy gyógyszeresen is felvegyük a harcot azért, hogy ne folyton sebészileg kellejen hozzáférni. Vannak tapasztalataik, vannak már, akiknek tudtak adni, s olyan is, akinek nem. Az enyém egy nagyon szélsőséges eset, nem is találkoztak még ilyennel, mert nincsen meg a rák kiindulási gócpontja, mivel transzplantáltak. Tehát csak az áttét van. Így csak találomra tudják, ezért a teljes génfrakcionálást megcsinálják. Mindenki áldását adta erre a sebésztől a patológusig, úgyhogy várjuk a jövő hetet. Sokszor elmondom, mert így érzem, hogy köszönöm mindenkinek, aki érdeklődik és támogatott, mert így is támogat a pozitív gondolataival.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.