Elmaradt a Megadeth koncert a Rockmaratonon

2016. július 15. (péntek) 23:44 - doszerk

Szerdán az időjárás, pénteken a Megadeth együttes törte meg a Rockmaraton fesztivál programját. Hivatalosan is bejelentették, hogy a mai koncertjüket le kell mondaniuk.

Sajnálatos hírrel szolgálunk a Rockmaraton fesztivál helyszínéről. A mentőszolgálat munkatársainak kellett a Megadeth együttes basszusgitárosát bevinni a Szent Panteleon Kórházba az este folyamán. Az együttes bízott benne, hogy meg tudja tartani a ma esti nagykoncertjét, melyre hatalmas tömeg gyűlt össze a Nagyszínpad előtti térre - sokan várták a pillanatot, hogy hőn szeretett együttesük a színpadra lépjen. A banda énekese a koncert előtt egyedül jött ki a színpadra és sajnálattal közölte, hogy le kell mondaniuk a fellépésüket egészségügyi okokra hivatkozva.

Varga Zoltán a fesztivál operatív szervezője elmonda: Az együttes el is hagyta a Szalki- szigetet, visszamentek budapesti szállásukra. David Ellefson a banda basszusgitárosa -aki a sérülést szerezte- saját felelősségére vállalta volna a fellépést, ám Dave Mustaine a Megadeth frontembere lemondta azt, mondván így már nem lenne "olyan" a koncertjük. A főszervező azt is elmondta, hogy erre az együttesre építették a fesztivált, több tízezer dollárt fizettek ki nekik, plusz még jutalékokat az ügynökségeknek és mindhiába, mert a Megadeth faképnél hagyta a Rockmaratont. A főszervező sajnálatát fejezte ki az eset miatt és elnézést kért a szerinte is joggal felháborodott fesztiválközönségtől.

A "baleset" hátteréről keveset tudunk, a DO még megcsinálta a személyes interjút a basszusgitárossal - ezt szombaton közüljük is - majd rá fél órára jött egy mentő és elvitte őt, mondván, hogy lábát törte. A mentő egy órán belül visszaérkezett, ekkor még mi újságírók is úgy tudtuk, hogy a bulit megtartják, David Ellefson ülve fog bőgőzni.

A Rockmaraton szervezőinek hivatalos közleménye:

HIVATALOS KÖZLEMÉNY

Lemondta koncertjét a Megadeth a Rockmaraton Fesztiválon

A basszusgitáros lábfejcsont törésére hivatkozva nem vállalta július 15-i fellépését a Megadeth a dunaújvárosi Rockmaratonon.
Szerdán, az idén valóban rekord hosszúságú rendezvény hatodik napján ugyan a vihar miatt volt 50 perc csúszás, de az eső ellenére sem maradtak el koncertek: mind az Equlibirium, mind pedig - a később már újra szakadó esőben játszó - Testament vállalta a bulit.

A Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson lábfejében eltört egy csont a pénteki koncertet megelőzően, egy rossz lépés következtében. A szervezők azonnal mentőt hívtak, zenész a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították, ahol ellátták. Ellefson a sérülés ellenére is jó hangulatban szelfizett a mentősökkel és a visszaúton még biztosnak tűnt, hogy emiatt nem marad el a koncert. Dave Mustaine, a zenekar énekese az Indexnek adott helyszíni interjúban is azt nyilatkozta, nem fordult még elő korábban, hogy ilyen okokból maradna el fellépés, kis idő elteltével mégis meggondolta magát. A basszusgitáros hangsúlyozta, hogy ő vállalja a koncertet, Mustaine ugyanakkor felment a színpadra és maga jelentette be az – egyébként a fesztivál történetében nézőcsúcsnak számító – tömegnek, hogy a baleset miatt kénytelenek lemondani a show-t.

Ez már a második alkalom, hogy elmarad a Megadeth hazai bulija – legutóbb a 2014-es Aerodrome Fesztiválos fellépését mondta le a zenekar.

A rovat további hírei: Rock maraton

Rockmaraton - Újvárosi zenekarok napja

Rockmaraton - Újvárosi zenekarok napja

2017. január 26. (csütörtök)

A július 11-én startoló Rockmaraton idén is kedvez a beköltöző fesztiválosoknak, már a nulladik napon elindul a buli, ráadásul tíz dunaújvárosi bandával a színpadon.

Rockmaraton - Jön az Amorphis is

Rockmaraton - Jön az Amorphis is

2017. január 24. (kedd)

Újabb fellépők neveit villantották a Rockmaraton szervezői a közösségi portálon. Sokak örömére az Amorphis is fellép a Szalki-szigeten, Dunaújvárosban.

Obituary, H2O, Týr - Ők is jönnek a Rockmaratonra

Obituary, H2O, Týr - Ők is jönnek a Rockmaratonra

2017. január 17. (kedd)

Az idei Rockmaraton nemzetközi fellépőinek névsorát bővítették és fedték fel a szervezők: jön az Obituary, a H2O és a feröeri Týr is.

Rockmaraton 2017 – érkezik a Moonspell is

Rockmaraton 2017 – érkezik a Moonspell is

2016. december 22. (csütörtök)

A portugál gothic metal banda speciális műsorral készül a 2017-es dunaújvárosi Rockmaratonra.

Rockmaraton - A Sepultura az első nagyágyú

Rockmaraton - A Sepultura az első nagyágyú

2016. december 19. (hétfő)

A Rockmaraton szervezői mától egészen karácsonyig, minden nap csepegtetnek némi infót a jövő évi fellépők kilétéről. Az első csepp mindjárt egy nagyágyú: jön a Sepultura.

Jövőre is Dunaújvárosban lesz a Rockmaraton

Jövőre is Dunaújvárosban lesz a Rockmaraton

2016. december 01. (csütörtök)

A Rockmaraton szervezői mára ígérték, hogy megtörik a nyár óta tartó csendet és bejelentenek valamit. Ez pillanatokkal ezelőtt meg is történt: a rajongók megnyugodhatnak, jövőre is lesz Rockmaraton és nem máshol, mint az elmúlt két évben remekül helytálló Kempingben, a Szalki-szigeten, Dunaújvárosban.

Az idei nézőcsúcs ellenére is kérdéses a Rockmaraton jövője

Az idei nézőcsúcs ellenére is kérdéses a Rockmaraton jövője

2016. július 23. (szombat)

Idén 26. alkalommal rendezték meg a Szalki-szigeten az immáron leghosszabbnak számító zenei fesztivált, a Rockmaratont. A rendezvényre több mint ötvenezer ember látogatott ki. Varga Zoltán, főszervező, televíziónknak adott interjúban értékelte az eseményt.