Elmaradt a Megadeth koncert a Rockmaratonon

2016. július 15. (péntek) 23:44 - doszerk

Szerdán az időjárás, pénteken a Megadeth együttes törte meg a Rockmaraton fesztivál programját. Hivatalosan is bejelentették, hogy a mai koncertjüket le kell mondaniuk.

Sajnálatos hírrel szolgálunk a Rockmaraton fesztivál helyszínéről. A mentőszolgálat munkatársainak kellett a Megadeth együttes basszusgitárosát bevinni a Szent Panteleon Kórházba az este folyamán. Az együttes bízott benne, hogy meg tudja tartani a ma esti nagykoncertjét, melyre hatalmas tömeg gyűlt össze a Nagyszínpad előtti térre - sokan várták a pillanatot, hogy hőn szeretett együttesük a színpadra lépjen. A banda énekese a koncert előtt egyedül jött ki a színpadra és sajnálattal közölte, hogy le kell mondaniuk a fellépésüket egészségügyi okokra hivatkozva.

Varga Zoltán a fesztivál operatív szervezője elmonda: Az együttes el is hagyta a Szalki- szigetet, visszamentek budapesti szállásukra. David Ellefson a banda basszusgitárosa -aki a sérülést szerezte- saját felelősségére vállalta volna a fellépést, ám Dave Mustaine a Megadeth frontembere lemondta azt, mondván így már nem lenne "olyan" a koncertjük. A főszervező azt is elmondta, hogy erre az együttesre építették a fesztivált, több tízezer dollárt fizettek ki nekik, plusz még jutalékokat az ügynökségeknek és mindhiába, mert a Megadeth faképnél hagyta a Rockmaratont. A főszervező sajnálatát fejezte ki az eset miatt és elnézést kért a szerinte is joggal felháborodott fesztiválközönségtől.

A "baleset" hátteréről keveset tudunk, a DO még megcsinálta a személyes interjút a basszusgitárossal - ezt szombaton közüljük is - majd rá fél órára jött egy mentő és elvitte őt, mondván, hogy lábát törte. A mentő egy órán belül visszaérkezett, ekkor még mi újságírók is úgy tudtuk, hogy a bulit megtartják, David Ellefson ülve fog bőgőzni.

A Rockmaraton szervezőinek hivatalos közleménye:

HIVATALOS KÖZLEMÉNY

Lemondta koncertjét a Megadeth a Rockmaraton Fesztiválon

A basszusgitáros lábfejcsont törésére hivatkozva nem vállalta július 15-i fellépését a Megadeth a dunaújvárosi Rockmaratonon.
Szerdán, az idén valóban rekord hosszúságú rendezvény hatodik napján ugyan a vihar miatt volt 50 perc csúszás, de az eső ellenére sem maradtak el koncertek: mind az Equlibirium, mind pedig - a később már újra szakadó esőben játszó - Testament vállalta a bulit.

A Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson lábfejében eltört egy csont a pénteki koncertet megelőzően, egy rossz lépés következtében. A szervezők azonnal mentőt hívtak, zenész a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították, ahol ellátták. Ellefson a sérülés ellenére is jó hangulatban szelfizett a mentősökkel és a visszaúton még biztosnak tűnt, hogy emiatt nem marad el a koncert. Dave Mustaine, a zenekar énekese az Indexnek adott helyszíni interjúban is azt nyilatkozta, nem fordult még elő korábban, hogy ilyen okokból maradna el fellépés, kis idő elteltével mégis meggondolta magát. A basszusgitáros hangsúlyozta, hogy ő vállalja a koncertet, Mustaine ugyanakkor felment a színpadra és maga jelentette be az – egyébként a fesztivál történetében nézőcsúcsnak számító – tömegnek, hogy a baleset miatt kénytelenek lemondani a show-t.

Ez már a második alkalom, hogy elmarad a Megadeth hazai bulija – legutóbb a 2014-es Aerodrome Fesztiválos fellépését mondta le a zenekar.

A rovat további hírei: Rockmaraton

Jövőre is lesz Rockmaraton!

Jövőre is lesz Rockmaraton!

2017. július 18. (kedd)

A Rockmaraton szervezői a közösségi portálon köszönték meg az idei fesztivált a közönségnek és mindenkinek és egy nagy bejelentést is tettek.

Véget az idei Rockmaraton

Véget az idei Rockmaraton

2017. július 16. (vasárnap)

A szombati programmal véget ért az idei Rockmaraton, vasárnap már csak sátorbontás és takarítás. Az utolsó nappal felkerült az i-re a pont, tökéletes volt a műsor és lelkes a közönség. Mi hoztuk a szokásos galériát, mindenki keresse meg magát a képeken ezúttal is. Egy évre bezárjuk a Rockmaraton rovatot itt a DO-n, de 2018-ban újra kinyitjuk és ismét megtöltjük tartalommal.

Utolsó napjához érkezett az idei Rockmaraton

Utolsó napjához érkezett az idei Rockmaraton

2017. július 15. (szombat)

Elérkezett az utolsó nap is az idei Rockmaratonon. A tegnapi program sem volt semmi, meg is telt a Szalki-sziget rendesen. A szervezők mára tartogatták a legnagyobb ászokat, hatalmas zúzás és még nagyobb tömeg várható, mint tegnap.

A gótikus metáltól a lakossági punkig

A gótikus metáltól a lakossági punkig

2017. július 14. (péntek)

A harmadik nap is lepergett a Rockmaratonon és különösebb hiányérzetünk még mindig nem támadt, kivéve, hogy nem sikerült úgy felöltöznünk, hogy este ne fázzunk. 17 fok, ska punk, gótikus metál, agrár jazz és egy kis Katatonia.

Beerősített a hazai mezőny is

Beerősített a hazai mezőny is

2017. július 13. (csütörtök)

A Rockmaraton második napján több legendás magyar banda is színpadra lépett, de természetesen a nemzetközi mezőny is hozta a kötelezőt. A Moby Dick kezdte, az Akela zárta a hazai zúzdát tegnap este.

Megérkezett a tömeg a Rockmaratonra

Megérkezett a tömeg a Rockmaratonra

2017. július 12. (szerda)

A nagyszínpadon főleg a folk-metal, a kisszínpadon és a sátorban pedig a hazai keményvonalas szcéna legjobbjai zúzták a zúznivalót, és végre a szabad szemmel jól látható tömeg is megérkezett a Rockmaraton első napjára. Összefoglaló, képek, videó, arcok és polgármesteri látogatás.

A helyi erők után jön az első nagyágyú

A helyi erők után jön az első nagyágyú

2017. július 11. (kedd)

Kis csúszással, kimaradókkal és egy nagy esővel, de lement a nulladik nap a Rockmaratonon. Ma már minden színpadon felgördül a függöny, három helyről dől majd a zúzda és késő este jön az idei fesztivál egyik húzóneve, az Amorphis.