Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Varázslatos élővilág - Kiállítás az MMK Galériában

Vass Ádám - 2016. július 5. 8:10

Tizennyolc gyönyörű olajfestményen tárul elénk a gemenci erdő minden szépsége, az állatvilága az MMK Galériában nyílt kiállításon.

Nem véletlenül választotta éppen a gemenci erdőt ihletadónak Jilingné Németh Júlia festő, hiszen életének jelentősebb szakaszaiban végig jelen volt a természet. Az első kép a férjével való első találkozás helyszínét örökíti meg a vízparton ringatózó bárkával, de fiának is élete része lett Gemenc, hiszen az erdőben dolgozik, az erdő melletti családi tanyáról már nem is beszélve. Mint mondta, gyerekkorát is az erdő közelségében töltötte, édesapja sokszor vitte magával a természetbe, amit nagyon megszeretett. Azóta mindig emberekkel, emberek közt dolgozott, de úgy érzi, az állatvilág sokkal több örömöt adott neki életében és ezt a szépséget, varázslatot próbálta meg elénk tárni, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen fontos a világ, amiben élünk. A kiállítás olajfestményei megvásárolhatóak, megtekinteni pedig július 23-ig van lehetőségük a látogatóknak az MMK Galériában.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: Babits Mihály emlékezete

DSTV: Babits Mihály emlékezete

2023. szep. 21.

Babits Mihály születésének 140. évfordulója alkalmából új bemutató nyílt a Magyar Papírmúzeumban, derül ki a DSTV összegzéséből. A költő munkásságát, a hozzá köthető papíremlékeket bemutató tárlat egészen novemberig látható az intézményben. Hangkép.
 

ICA-D: "Davoria" a KineDok Szabad Szemmel programjában

ICA-D: "Davoria" a KineDok Szabad Szemmel programjában

2023. szep. 18.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatódik a KineDok idei kínálatának bemutatása: a Szabad Szemmel című program a Kortárs Művészeti Intézetbe költözött – az évadnyitó vetítés kedden lesz, mindenkit várnak!

DSTV: a természet csodás pillanatai

DSTV: a természet csodás pillanatai

2023. szep. 18.

Természetfotókból nyílt kiállítással folytatódott az MMK sorozata, derül kis a DSTV összeállításából. Fabó Ferenc és Fabóné Bíró Ágnes közös tárlata Pillanatok a természetből címmel csalogatja az érdeklődőket az intézmény folyosógalériáján. Hangkép.

DSTV: szakítanak a szabályokkal

DSTV: szakítanak a szabályokkal

2023. szep. 16.

Rendhagyó kísérletbe fogott az Intercisa Múzeum, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény ráadásul már többedszer szakít a mindenki által ismert "mindent a szemnek, semmit a kéznek" szabállyal – sőt, a műtárgyak kézbe vételét szorgalmazza. Hangkép.

Eseményözönnel ünnepli alapítása 70. évfordulóját a Sándor Frigyes Zeneiskola

Eseményözönnel ünnepli alapítása 70. évfordulóját a Sándor Frigyes Zeneiskola

2023. szep. 15.

Remek kiállítással kezdte, jubileumi programok egész sorával folytatja ünnepi tanévét a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola. Nagyon készülnek, több felhívással is kirukkoltak, nem véletlenül: az alapítás 70. évfordulóját ünnepi a zenei nevelés fontos városi bázisának közössége.
 

"Fű-fa zöld" – kiállítással kezdődik a jubileumi év a zeneiskolában

"Fű-fa zöld" – kiállítással kezdődik a jubileumi év a zeneiskolában

2023. szep. 11.

Jubileumi tanévet kezdett, alapítása 70. évfordulóját ünnepli a Sándor Frigyes Zeneiskola: az eseménysorozat első állomása Kelemen Marián Éva kiállításának megnyitója lesz – kedden délután.

Fúvósokkal folytatódik a Zenélő Cukrászda

Fúvósokkal folytatódik a Zenélő Cukrászda

2023. szep. 06.

Az évadnyitó eseményen a Sándor Frigyes Zeneiskola tanárainak és diákjainak mini koncertje várja a közönséget – a bemutató pénteken kora este kezdődik!