Vereséggel kezdett Dunaújvárosban az MTK

spigott - 2016. július 17. 20:11

Egygólos vereséget szenvedett az MTK labdarúgó csapata az NB I-es pontvadászat 2016/2017-es szezonjának dunaújvárosi nyitányán a Vasas együttesétől.

A Dunaújvárosi Stadionban kezdte meg a 2016/2017-es élvonalbeli bajnokság küzdelmeit ma este hat órától az MTK Budapest Labdarúgó csapata, mely a szintén fővárosi Vasas SC gárdáját látta vendégül városunkban. Ahogy az talán várható is volt, a "hazai pályán szereplő" MTK kezdte valamivel erősebben a mérkőzést, több lehetősége is adódott, ám ezekkel nem tudtak élni a kék-fehérek. Idővel azonban rendezte sorait a Vasas is, mely egyre inkább átvette az irányítást, ám ellenfelükhöz hasonlóan ők sem tudták értékesíteni helyzeteiket, így gól nélküli döntetlennel ért véget az első játékrész.

A térfélcserét követően mindössze tíz percet kellett várni arra, hogy megzörrenjen az egyik háló: Poór Patrik szabálytalansága után tizenegyest rúghatott a Vasas, s Ádám Martin nem is hibázott, a balra vetődő Hegedűst becsapva megszerezte a vezetést csapatának (0-1). A folytatásban nagy erőket mozgósított az MTK azért, hogy kiegyenlítsen, ám a remek napot kifogó Polekszics kapus több alkalommal is bravúrral hárította a kék-fehérek próbálkozásait, így az inkább küzdelmes, mint színvonalas találkozó a Vasas 1-0-s győzelmével ért véget.

MTK Budapest – Vasas SC 0-1 (0-0)

Gólszerző: Ádám az 56. percben.

MTK Budapest: Hegedűs, Vadnai, Vukmir, Baki, Póór, Szatmári (Takács, 78.), Vass, Gera, Kanta, Korozmán (Katona, 70.), Nikac (Hrepka, 61.). Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Vasas SC: Polekszics, Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Hangya, Vida, Ristevski, Remili (Könyves, 76.), Berecz, Pavlov (Novák, 86.), Ádám (Kleisz, 86.). Vezetőedző: Michael Oenning.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.