Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Zúzott a death metal a Nagyszínpadon

Vass Ádám - 2016. július 12. 18:31

Amíg a kisszínpadon a közéletet kifigurázó együttesek léptek fel, addig a nagyszínpadon a death metal műfaj nagyjai őrjítettek meg mindenkit. Ráadásnak pedig egy videós válogatás a tegnapi műsorból. DO-videó.

A zenei programokat délután öt órakor a dunaújvárosi Warchief zenekar indította a Hammerworld színpadon, akiknek a koncertje kávé helyett is jól működött ébresztőként. A Rádió Rock színpadon hat órakor kezdett a Hatóságilag Tilos zenekar, ők a szokásos odamondogatásokkal tarkított dalaikat adták elő.

A Nagyszínpadon a svéd viking, black metal zenekar, a Månegarm kezdett hétkor, az egyórás koncertjük után már kezdődött is a kisszínpadon sokak kedvenc, a kicsit tahó punkot játszó Prosectura. A nyolckor kezdődő koncertre már sokan összegyűltek és együtt énekelték a szellemes szövegeket a zenekarral, akik a nap legjobb hangulatú előadását produkálták.

A Nagyszínpad programjában változás történt, az eredetileg tervezett Shining koncert helyett az osztrák black-death metalt játszó Belphegor érkezett, egy órányi hörgést ajándékozva a közönségnek. Negyed tizenegykor kezdett a Hétköznapi Csalódások, őket rengetegen várták, de a Rózsaszín Pitbull vagy a Prosectura szellemessége az új dalaikban nyomokban sem volt észrevehető, inkább olyan volt, mint a top negyven 444.hu-s komment-közhely rímekben, zenei aláfestéssel. A nap fő fellépője a lengyel death metal zenekar, a Behemoth volt, és mit ne mondjunk, elég keményen nyomták a koncertet. A szövegeik líraiságában nem kételkedünk, de a hörgéseken kívül csak két értelmes szót véltünk felfedezni, az viszont egy kedves gesztus volt az énekestől, aki a „Sziasztok, magyarok!” köszönéssel kezdett az első dal után.

 A képre kattintva galéria nyílik a tegnapi nap legjobb pillanataiból!!!

Elég felemás nap volt a negyedik nap, de élményekben nem volt hiány tegnap sem. Ma viszont érkezik a Megadeth mellett talán leginkább várt világsztár fellépő, a ’79-ben alakult, műfaján belül abszolút kimagasló kaliforniai punk-rock együttes, a Bad Religion, akiket semmiképpen nem érdemes kihagyni a nagyszínpadon fél tizenkettőkor. Mellettük még érdemes kilátogatni a UK Subs nevű brit street punk zenekar koncertjére, vagy a Rumjacks előadására is, de a keddi nap felhozatala kifejezetten erősre sikerült, biztos mindenki megtalálja a neki tetsző bandákat.

A rovat további hírei: Kultúra

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

2024. máj. 01.

Nagyszabású, az egész intézményt megmozgató gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Az esemény léptékére jellemző, hogy a műsor kétszer aratott vastapsot a Bartók színháztermében múlt vasárnap.

DSTV: az uszoda építésének története

DSTV: az uszoda építésének története

2024. ápr. 30.

Különleges műtárggyal folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. Az uszoda építéséért járt emlékplakett nyomán a létesítmény születésének hétterét is felelevenítette Hodik Mónika történész-muzeológus. Hangkép.

DSTV: különleges festmények

DSTV: különleges festmények

2024. ápr. 29.

Rendhagyó kiállítást láthattak a vendégek a Bartók Kamaraszínház aulájában, derül ki a DSTV összeállításából. Wild-Zentai Mariann művei nemcsak születési körülményeik miatt érdemesek a figyelemre – az alkotói szándék is különlegessé teszi azokat. Hangkép.

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

2024. ápr. 26.

A város egyik legszebb hagyománnyal bíró közösségi kezdeményezéséhez méltó nívót hozott az immár 27. Jótékonysági pedagóguskoncert. Lelkes közreműködők, büszkeségre okot adó kínálat – nem lehetett más a vége: vastaps, nagy siker!

DSTV: új bemutatóra készül a Bartók társulata

DSTV: új bemutatóra készül a Bartók társulata

2024. ápr. 25.

Molnár Ferenc színművével, A farkas című darabbal folytatódik a Bartók Kamaraszínház bemutatóinak sora, derül ki a DSTV összegzéséből. A produkció érdekessége, hogy jobbára fiatalokból álló alkotócsapat viszi színre a művet Ágoston Péter rendezésében. Hangkép.

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

2024. ápr. 24.

Remek irodalmi kalandozást hozott a József Attila Könyvtár programja, derül ki a DSTV összegzéséből. Még a magyar költészet napjára időzítve Erdős Virág vendégeskedett a gyermekkönyvtárban – a versek csodavilágába kalauzolta a vendégeket. Hangkép.

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

2024. ápr. 23.

Új kiállításról számol be a DSTV összeállítása az MMK-ból. Az intézmény földszinti folyosógalériáján nyílt meg Gusztos Piroska tárlata a napokban – és a kollekció nem véletlenül viseli az Ecset szerelem címet. Hangkép.