Hűséges utazó a magyar

doszerk - 2016. augusztus 6. 16:20

A magyarok harmada több alkalommal is visszatér ugyanarra a településre nyaralásai alkalmával, és ha teheti, minden ötödik ember ugyanoda foglal szállást, ahol egyszer már elégedett volt a kiszolgálással.

Ez derült ki a szallas.hu honlap negyedik alkalommal meghirdetett Év Szállása verseny statisztikáiból. A díj odaítélése több mint 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely közül 442 200 vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján történik.

A szállásfoglaló oldal statisztikái szerint a magyarok harmada választja akár több alkalommal is ugyanazt a települést úti célul. Budapest, Siófok és Hajdúszoboszló a top 3 város, ahova a legszívesebben térünk vissza utazásaink alkalmával. Minden ötödik magyar pedig a jól bevált szálláshelyeket se cseréli le, a vendégházak és az apartmanok körében a legmagasabb a visszatérők aránya. Szintén meghatározó az úti cél kiválasztásakor a szálláshely elhelyezkedése (65 százalék) és neve (20 százalék) – derül ki a verseny szakmai partnere, a Google legfrissebb, hotelekre irányuló keresési adataiból. Online vásárláskor pedig döntő szempont az ár (51 százalék) és a korábbi látogatók személyes véleménye (28 százalék).

A szállásadók törzsvendégei nemcsak a helyszínhez ragaszkodnak, hanem jól bevált szobájukhoz és szokásaikhoz is, például az étteremben készülő kedvenc ételeikhez. A visszajárók közül a legtöbben ugyanazt a szobát kérik, de akad olyan is, aki az elsőre megismert ágyneműhöz is ragaszkodik, és az étteremben is csak a „saját” asztalnál hajlandó enni, és minden évben ugyanazt készítteti a séffel

A külföldi turisták közül a németek és lengyelek választják leginkább a már jól bevált szálláshelyeket, jellemző, hogy több tíz éve szinte családi barátként térnek vissza ugyanabba a vendégházba vagy apartmanba.

Az Év Szállása verseny keretében november 4-ig lehet voksolni az interneten (szallas.hu), majd a zsűri szakmai értékelését követően az elismeréseket a november 24-én adják át.

A rovat további hírei: Mozaik

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)
 

DSTV: az ovisok ruhatára

DSTV: az ovisok ruhatára

2024. ápr. 15.

Az öltözködés témájával folytatódik az óvodáskorúak mindennapjait bemutató sorozat. A DSTV összeállításában természetesen nem divattanácsokról hallhatunk, inkább a praktikus és kényelmi szempontok egyensúlya dominál. Hangkép.

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

2024. ápr. 14.

A mezőgazdaságban használt járművek és gépek hatalmas terhelésnek vannak kitéve a mindennapokban. Folyamatos, egész napos használat, amely során akár több tonnát is meg kell mozgatni a monstrumoknak. (X)

DSTV: az ebtelep öregjei

DSTV: az ebtelep öregjei

2024. ápr. 14.

Az Ebrendészeti Telep gazdátlan állatai közül is külön csoporttal foglalkozik a DSTV összeállítása. Azokkal a kutyákkal, amelyek életük utolsó éveikben válnak gazdátlanná – márpedig a rácsok mögötti idős kutyáknak nem sok esélyük van szerető gazdára találni. Hangkép.

DSTV: az Öntelt mackó története

DSTV: az Öntelt mackó története

2024. ápr. 13.

Ikonikus helyszín ikonikus szereplőjével foglalkozik a DSTV összeállítása. Somogyi József alkotása, az Öntelt mackó évtizedek óta a városkép fontos figurája – a szobor történetét Hodik Mónika történész, az Intercisa Múzeum munkatársa elevenítette fel. Hangkép.