Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ligetzáró - Játékos búcsú a programsorozattól

2016. augusztus 1. (hétfő) 14:49 - Vass Ádám

Vasárnap véget ért az idei Petőfi Művészeti Liget nyári programsorozata. Búcsúzóul nemcsak zene, hanem játék is várta az érdeklődőket a liget fái alatt. A tervek szerint a Bartók Kamaraszínház évadnyitója augusztus 27-én lesz.

Hetente három, összesen tizenhét alkalommal szerveztek kulturális estet az idei sorozatban. Olyan nívós előadók érkeztek a szabadtéri színpadra, mint például a The Biebers, Kelemen Angelika, vagy éppen a Babos-László-Tátrai trió. A ligetzáró is izgalmas programokat tartogatott a városlakóknak. Délután 4 órától a gyerekeké volt a főszerep, ugyanis a liget fái alatt egy interaktív játszóház várta őket: fejlesztőjátékok az ovisoknak, zsonglőrsarok a nagyobbaknak, és rengeteg logikai, ügyességi feladat minden kíváncsiskodónak. Az ördöglakat vagy a hanoi torony megmozgatta az agyat, a hordólovaglás és a reflex-játék pedig a végtagokat.

 

Nemcsak a kicsik élvezték a játékokat, hanem szüleik is, sokan érdeklődtek az optikai csalódást keltő tükör, vagy a camera obscura iránt, melyben bárki úgy érezhette magát, mintha egy fényképezőgépben lenne. Népszerű volt még az óriás nagyító és a tányérpörgetés, vagy a hatalmas buborékfújó is, az este 8 óráig tartó kavalkádban bőven volt idő mindent kipróbálni. Ezután színpadra lépett YOULÏ, azaz Horányi Juli és öt tagú zenekara, hogy egy pörgős pop-koncerttel zárja az idei programsorozatot.

A tervek szerint a Bartók Kamaraszínház évadnyitója augusztus 27-én lesz.

A rovat további hírei: Kultúra

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.

Forgó, két szálon

Forgó, két szálon

2019. június 14. (péntek)

Forgó címmel nyílt kiállítás Zsedrovits Enikő munkáiból a Bartók színház aulájában.

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

2019. június 14. (péntek)

Ott folytattuk, ahol első nap abbahagytuk, csak mindenből egy kicsit több volt, szóval még nagyobb tömeg, még jobb hangulat uralkodott a DUDIK második napján. 

Beindult a buligyár

Beindult a buligyár

2019. június 13. (csütörtök)

Lezajlott az első nap a DUDIK fesztiválon és már most látni, milyen hét elé nézünk: dög meleg lesz, de legalább nagyot bulizunk vasárnap hajnalig az Alsó Duna-parton. Kezdjük az elején, a kicsit megújult látvány és dizájn jót tett a fesztiválnak, a sátorszínpad és a nagyszínpad is jobban működik, mint az előző években bármikor. 

Indul a négynapos buli a Duna-parton

Indul a négynapos buli a Duna-parton

2019. június 12. (szerda)

Ma végre elstartol a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton, méghozzá a szokásos minőségi felhozatal mellett egy utolsó pillanatos változással is.