Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ligetzáró - Játékos búcsú a programsorozattól

2016. augusztus 1. (hétfő) 14:49 - Vass Ádám

Vasárnap véget ért az idei Petőfi Művészeti Liget nyári programsorozata. Búcsúzóul nemcsak zene, hanem játék is várta az érdeklődőket a liget fái alatt. A tervek szerint a Bartók Kamaraszínház évadnyitója augusztus 27-én lesz.

Hetente három, összesen tizenhét alkalommal szerveztek kulturális estet az idei sorozatban. Olyan nívós előadók érkeztek a szabadtéri színpadra, mint például a The Biebers, Kelemen Angelika, vagy éppen a Babos-László-Tátrai trió. A ligetzáró is izgalmas programokat tartogatott a városlakóknak. Délután 4 órától a gyerekeké volt a főszerep, ugyanis a liget fái alatt egy interaktív játszóház várta őket: fejlesztőjátékok az ovisoknak, zsonglőrsarok a nagyobbaknak, és rengeteg logikai, ügyességi feladat minden kíváncsiskodónak. Az ördöglakat vagy a hanoi torony megmozgatta az agyat, a hordólovaglás és a reflex-játék pedig a végtagokat.

 

Nemcsak a kicsik élvezték a játékokat, hanem szüleik is, sokan érdeklődtek az optikai csalódást keltő tükör, vagy a camera obscura iránt, melyben bárki úgy érezhette magát, mintha egy fényképezőgépben lenne. Népszerű volt még az óriás nagyító és a tányérpörgetés, vagy a hatalmas buborékfújó is, az este 8 óráig tartó kavalkádban bőven volt idő mindent kipróbálni. Ezután színpadra lépett YOULÏ, azaz Horányi Juli és öt tagú zenekara, hogy egy pörgős pop-koncerttel zárja az idei programsorozatot.

A tervek szerint a Bartók Kamaraszínház évadnyitója augusztus 27-én lesz.

A rovat további hírei: Kultúra

Augusztális 2019 - Íme a teljes mai program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes mai program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

2019. július 27. (szombat)

Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta koncertje zárta a nagyobb nyári programokat az Munkásművelődési Központban.