Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ligetzáró - Játékos búcsú a programsorozattól

2016. augusztus 1. (hétfő) 14:49 - Vass Ádám

Vasárnap véget ért az idei Petőfi Művészeti Liget nyári programsorozata. Búcsúzóul nemcsak zene, hanem játék is várta az érdeklődőket a liget fái alatt. A tervek szerint a Bartók Kamaraszínház évadnyitója augusztus 27-én lesz.

Hetente három, összesen tizenhét alkalommal szerveztek kulturális estet az idei sorozatban. Olyan nívós előadók érkeztek a szabadtéri színpadra, mint például a The Biebers, Kelemen Angelika, vagy éppen a Babos-László-Tátrai trió. A ligetzáró is izgalmas programokat tartogatott a városlakóknak. Délután 4 órától a gyerekeké volt a főszerep, ugyanis a liget fái alatt egy interaktív játszóház várta őket: fejlesztőjátékok az ovisoknak, zsonglőrsarok a nagyobbaknak, és rengeteg logikai, ügyességi feladat minden kíváncsiskodónak. Az ördöglakat vagy a hanoi torony megmozgatta az agyat, a hordólovaglás és a reflex-játék pedig a végtagokat.

 

Nemcsak a kicsik élvezték a játékokat, hanem szüleik is, sokan érdeklődtek az optikai csalódást keltő tükör, vagy a camera obscura iránt, melyben bárki úgy érezhette magát, mintha egy fényképezőgépben lenne. Népszerű volt még az óriás nagyító és a tányérpörgetés, vagy a hatalmas buborékfújó is, az este 8 óráig tartó kavalkádban bőven volt idő mindent kipróbálni. Ezután színpadra lépett YOULÏ, azaz Horányi Juli és öt tagú zenekara, hogy egy pörgős pop-koncerttel zárja az idei programsorozatot.

A tervek szerint a Bartók Kamaraszínház évadnyitója augusztus 27-én lesz.

A rovat további hírei: Kultúra

Mesemondók a könyvtárban: nemes csata, jeles eredmények

Mesemondók a könyvtárban: nemes csata, jeles eredmények

2019. december 10. (kedd)

Nagyszerű élményt ígért kicsiknek és nagyoknak, és az ígéretet maximálisan be is váltotta a József Attila Könyvtárban rendezett Mikulás napi mesemondó verseny. A szó elszállt, viszont az összes fontos eredmény itt!

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

2019. december 09. (hétfő)

Megindító sorsokat mutat be a KineDok Filmlub következő darabja a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) szerdán délután: az érdeklődők a Történetek zongorára című bolgár dokumentumfilmet láthatják. A múló idő képei a katt után!

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 06. (péntek)

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

2019. december 04. (szerda)

Izgalmas kísérlettel folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) eseményeinek sorozata: Nemes Csaba Helyi érték című kiállításának kísérőprogramjaként maga a művész kíséri tárlatvezetésre az érdeklődőket szombaton délután. Mindenkit szeretettel várnak!

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

2019. december 03. (kedd)

Zsúfolásig telt a város koncertterme advent első vasárnapján: a Dunaújvárosi Vegyeskar adott ihletett erejű, szép koncertet az ünnepi időszak nyitányán. Címszavas összegzés és mini webgaléria a hajtás után!

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

2019. november 29. (péntek)

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. A keresztények jócselekedetekkel, bűnbánattal, elcsendesedve készülnek Jézus születésének ünnepére - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Csodaország kicsiben

Csodaország kicsiben

2019. november 26. (kedd)

 szokásos csütörtöki nap helyett ezúttal hétfő délután nyílt új kiállítás a Bartók színházban, de nem csak az időpont szokatlan, hanem a tárlat is, hiszen képek helyett egy jelmezbál elevenedik meg az aulában.