Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

2016. augusztus 1. (hétfő) 13:50 - doszerk

Hétfőtől szállítják ki az általános és középiskolákba a tankönyveket. A Könyvtárellátó szerint ez nagyságrendileg 12 milliárd forintba kerül majd - olvasható az inforadio.hu oldalon.

Az elmúlt három évben kifejlesztett több mint 160 kísérleti tankönyvet már végleges, javított formában kapják meg a diákok és a tanárok – jelezte nemrégiben az oktatásért felelős államtitkár. Palkovics László szerint a szeptemberben kezdődő tanévben a tanulók több mint kétharmada ingyen kapja meg a tankönyvet.

Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: ezekben a napokban elkezdik a tankönyvek kiküldését az iskolákba. A csomagoknak az augusztus 20. utáni napokra meg kell érkezniük, hogy szeptember elsején el tudják kezdeni a kiosztásukat. A személyre szabott tankönyvcsomag már tavaly kikerült a rendszerből, így rugalmasabban lehet igazodni az 1,2 millió gyerekhez – tette hozzá.

Fotó:MTI

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy ebben a hónapban összesen 4174 iskolába szállítanak ki több mint 13 millió tankönyvet. Naponta kétszáz iskolába viszik a mintegy három-négy raklapnyi tankönyvet.

Az idén először minden alsó tagozatos tanuló térítésmentesen kapja meg a tankönyveket, a felső tagozaton és a középiskolákban a korábbi szociális elv alapján juthatnak hozzá az ingyenes tankönyvcsomaghoz a diákok.

A tankönyvekért fizető diákok esetében a leszállított könyvek alapján számla készül, melyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt. A csekkeket szeptember 15-ig lehet befizetni. Erre több módot is felkínálnak. A számlán található bankszámlaszámra átutalással vagy a postahivatalokban, ahol országosan 500 helyen utalvánnyal is fizethet a szülő. A postahivatalok listája elérhető a www.kello.hu oldalon.

Új lehetőségként a Könyvtárellátó a szülők számára is létrehozott egy internetes felületet, mely a www.szuloifelulet.kello.hu címen érhető el. Itt a szülők leellenőrizhetik gyermekeik, valamint a rendeléseik adatait. Ez esetben a számlát is online tölthetik le.

A Kello szerint a tankönyvellátás nagyságrendileg 12 milliárd forintba kerül.

-OPH-

A rovat további hírei: Oktatás

Változnak a felvételi pontok

Változnak a felvételi pontok

2019. október 15. (kedd)

Alacsonyabb pontszámokkal fognak bekerülni 2020-tól a felsőoktatásba a fiatalok, mert a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi kötelezővé tétele miatt a többség elesik a pluszpontjainak jó részétől. Vannak azonban kiskapuk, amelyeket kihasználhatnak a felvételizők, továbbá megúszhatják a szigorítást azok is, akik még idén novemberben beadják jelentkezésüket a keresztféléves képzésekre - írja a Magyar Nemzet.

A „Világ Legnagyobb Tanórája” a Gárdonyiban

A „Világ Legnagyobb Tanórája” a Gárdonyiban

2019. október 15. (kedd)

A Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola az idei tanévben is csatlakozott a Világ Legnagyobb Tanórája, azaz a „Project Everyone” kampányához.

A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

A gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést

2019. október 15. (kedd)

A magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének megőrzéséhez, illetve fokozásához szükség van változtatásokra az oktatásban, a szakképzést a gazdaság igényeihez kell igazítani - mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (ITM) az Európai Szakképzési Hét magyarországi megnyitóján.

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

Jövőre már minden diák ingyen kapja a tankönyveket

2019. október 04. (péntek)

Augusztusban 13 millió tankönyvet szállítottak ki több mint 4000 iskolába, a tanévkezdés rendben zajlott - erről a köznevelésért felelős államtitkár számolt be.

Már igényelhető a nyelvtanulási diákhitel

Már igényelhető a nyelvtanulási diákhitel

2019. október 01. (kedd)

Keddtől igényelhetik a felsőoktatási képzésben tanuló, a diplomájuk megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók a nyelvtanulási diákhitelt - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára

Fiatal tehetségek támogatása

Fiatal tehetségek támogatása

2019. szeptember 28. (szombat)

Együttműködési megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Egyetem és a TeMA Tehetség Menedzsment Alapítvány.

Kutatók Éjszakája idén is

Kutatók Éjszakája idén is

2019. szeptember 24. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetem idén is csatlakozik a Kutatók Éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz. Szeptember 27-én, péntek este a campus területén változatos programok, látványos kísérletek várják az érdeklődőket.