Az első egyetemi tanévnyitó a campus történetében

Vass Ádám - 2016. szeptember 2. 15:13

A tavalyihoz képest jóval több gólyát köszöntöttek idén a Dunaújvárosi Egyetem tanévnyitó ünnepségén péntek délelőtt. A városi felsőoktatási intézmény életében először tarthattak egyetemi tanévnyitót, hiszen az intézmény január óta már mint az alkalmazott tudományok egyeteme működik.

Nagy számban emelkedett a hallgatók létszáma idén a Dunaújvárosi Egyetemen, ami magasabb szintre emeli az intézményt és előrevetíti a helyi felsőoktatás irányát. Dr. habil András István rektor köszöntőbeszédben elmondta, közel kétezer hallgatóval kezdik meg az évet, köszönhetően a felvételt nyert gólyák számbeli növekedésének, hiszen minden szakra jóval többen érkeztek az egy évvel korábbi állapotokhoz képest. A külföldi hallgatók száma is nőtt, ők tizenhat országból mintegy kétszázan választották a várost és az egyetemet képzésük színhelyéül. A rektor hangsúlyozta, mindent megtesznek az új hallgatók minél zökkenőmentesebb beilleszkedése érdekében és igyekeznek a munkaerőpiac változásait figyelembe véve fejleszteni az oktatást, hogy megfelelő szakembereket képezzenek. 

Az évnyitó ünnepségen három hallgató különösen nagy elismerésben részesült, Koncsik Milán mérnök informatikus, Vámos Achilles gépészmérnök és Berényi Máté gazdaságinformatikus ugyanis kiemelkedő tanulmányi és szakmai eredményeinek köszönhetően Köztársasági Ösztöndíjat kapott.

Az eseményen részt vettek az egyetem vezetősége mellett többek közt a partnercégek és együttműködő vállalatok igazgatói, cégvezetői, képviselői is, köztük a MÁV képviselői, akikkel nemrég kiemelkedő stratégiai megállapodást kötött az intézmény.

Közvetlenül az ünnepség után dr. András István rektor, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, valamint a MÁV Zrt. képviseletében Bánhidi-Nagy Attila a MÁV Zrt. elnöki főtanácsadója és Dorozsmai Éva a MÁV Zrt. humánerőforrás-vezérigazgatóhelyettese felavatták az "A" épület főbejáratának homlokzatán elhelyezett, az együttműködést jelző táblákat.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.