Az első egyetemi tanévnyitó a campus történetében

2016. szeptember 2. (péntek) 15:13 - Vass Ádám

A tavalyihoz képest jóval több gólyát köszöntöttek idén a Dunaújvárosi Egyetem tanévnyitó ünnepségén péntek délelőtt. A városi felsőoktatási intézmény életében először tarthattak egyetemi tanévnyitót, hiszen az intézmény január óta már mint az alkalmazott tudományok egyeteme működik.

Nagy számban emelkedett a hallgatók létszáma idén a Dunaújvárosi Egyetemen, ami magasabb szintre emeli az intézményt és előrevetíti a helyi felsőoktatás irányát. Dr. habil András István rektor köszöntőbeszédben elmondta, közel kétezer hallgatóval kezdik meg az évet, köszönhetően a felvételt nyert gólyák számbeli növekedésének, hiszen minden szakra jóval többen érkeztek az egy évvel korábbi állapotokhoz képest. A külföldi hallgatók száma is nőtt, ők tizenhat országból mintegy kétszázan választották a várost és az egyetemet képzésük színhelyéül. A rektor hangsúlyozta, mindent megtesznek az új hallgatók minél zökkenőmentesebb beilleszkedése érdekében és igyekeznek a munkaerőpiac változásait figyelembe véve fejleszteni az oktatást, hogy megfelelő szakembereket képezzenek. 

Az évnyitó ünnepségen három hallgató különösen nagy elismerésben részesült, Koncsik Milán mérnök informatikus, Vámos Achilles gépészmérnök és Berényi Máté gazdaságinformatikus ugyanis kiemelkedő tanulmányi és szakmai eredményeinek köszönhetően Köztársasági Ösztöndíjat kapott.

Az eseményen részt vettek az egyetem vezetősége mellett többek közt a partnercégek és együttműködő vállalatok igazgatói, cégvezetői, képviselői is, köztük a MÁV képviselői, akikkel nemrég kiemelkedő stratégiai megállapodást kötött az intézmény.

Közvetlenül az ünnepség után dr. András István rektor, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, valamint a MÁV Zrt. képviseletében Bánhidi-Nagy Attila a MÁV Zrt. elnöki főtanácsadója és Dorozsmai Éva a MÁV Zrt. humánerőforrás-vezérigazgatóhelyettese felavatták az "A" épület főbejáratának homlokzatán elhelyezett, az együttműködést jelző táblákat.

A rovat további hírei: Oktatás

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

2020. május 04. (hétfő)

A könyvek története, az olvasás és a kódexek világa – erről kapták az érettségi első, szövegértési feladatsorát a diákok, adta hírül az Eduline oktatási portál. 90 perc a betű birodalmában; innen folytatjuk! Frissítés: mutatjuk a műértelmező feladatok választéka után az összes megoldáshoz vezető ugródeszkát is!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

2020. április 22. (szerda)

Óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek készült, de mindenkinek jó szívvel ajánljuk a Föld napján a víz körforgásáról szóló animációs filmet - aktuálisabb, mint valaha! A hangképes tájékoztató percekkel ezelőtt élesedett a Szívességfal Dunaújváros és környéke facebook csoportban, köszönet a tippért!